facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Nina van Tilbeurgh - Hondengedragscoach

Nina van Tilbeurgh - Hondengedragscoach

Info

Enthousiaste hondengedragscoach uit Bergen op Zoom. Deelt moderne kennis en inzichten op het gebied van hondengedrag in begrijpelijke taal.

Geschiedenis

Hai! Mijn naam is Nina en ik ben een zeer enthousiaste en gepassioneerde hondengedragscoach. Samen met mijn man en Engelse Springer Spaniël teefje Faye woon ik in Bergen op Zoom. Ik werk als hondengedragscoach in Noord-Brabant, Zeeland, Zuid-Holland en België.

In de hondenwereld ben ik begonnen met het opvangen van zwerfhonden en andere herplaatsers. Vaak hadden deze honden een rugzakje en lieten zij heel uiteenlopend gedrag zijn. De ene hond sprong overal vrolijk en onbevangen op af terwijl de andere hond heel erg veel moeite had om met alle prikkels om te gaan. Gefascineerd bestudeerde ik het gedrag van de honden tegenover elkaar en tegenover de mens. Ik verzamelde alle informatie die ik maar kon vinden over hondengedrag.

Met veel plezier ben ik met deze honden aan de slag gegaan. Angst in allerlei gradaties, stress, agressie, niet alleen thuis kunnen zijn, socialiseren met soortgenoten en/of met mensen, overmatig blaffen, wennen aan de auto, benchtraining, zindelijk maken, leren wandelen aan de lijn, los lopen en netjes terug leren komen.. het kwam allemaal voorbij. Ik vond het echt fantastisch om getuige te mogen zijn van het ontwikkelingsproces van deze honden.

Werken met honden groeide al snel uit tot een ware passie.

Alleen maar informatie verzamelen was niet meer voldoende... Ik wilde professioneel met honden aan de slag! Op dat moment werkte ik nog in loondienst en ik vond het doodeng om de vastigheid op te geven en de sprong te wagen. Maar ik kon het niet meer uit mijn hoofd zetten. Dus.. ik ben ervoor gegaan! Mijn toenmalige baan heb ik opgezegd en ik heb mijn droom werkelijkheid gemaakt.

In november 2016 ben ik afgestudeerd. Bij N&N Dogtrainers heb ik in de eerste helft van 2017 de instructeursopleiding Zelfbeheersing en Zelfvertrouwen gevolgd. Angst- en stressproblemen interesseren mij enorm en in deze richting ga ik me dan ook steeds verder ontwikkelen.

Er staan nog heel veel toffe workshops en cursussen op de planning!
Als het gaat om hondengedrag ben je immers nooit uitgeleerd. :-)

Mijn missie?

Graag wil ik jou helpen om jouw hond te leren begrijpen, zodat je op een relaxte en bewuste manier aan de slag kunt met opvoeding en/of probleemgevend gedrag. Zonder strijd, zonder gedoe. Want dat is mogelijk! Ons doel? Dat jij en je hond een geweldige band met wederzijds begrip en respect op kunnen bouwen en het maximale uit jullie leven samen kunnen halen. Met natuurlijk heel veel liefde.

Zou jij wat meer willen lezen over mijn visie, werkwijze en de manier hoe ik tegen honden en hun begeleiding aankijk? Check dan zeker even mijn blog. De artikelen zijn geschreven vanuit mijn hart en je krijgt een heel goed beeld van hoe ik tegen het samenleven met honden aankijk. Dat geeft je al een mooi idee of wij bij elkaar passen en tof zouden kunnen samenwerken!

De stap om aan de slag te gaan als hondengedragscoach is een verrijking geweest van mijn eigen leven. Ik heb niet alleen heel veel over het gedrag van honden geleerd, maar ook veel over het gedrag van mensen, inclusief dat van mijzelf.

Al mijn verworven kennis en inzichten deel ik graag met jou!

www.ninavantilbeurgh.nl

Onze taak

Ik help mensen om hun hond te begrijpen en een trainingsplan op te stellen, zodat ze op een ontspannen en liefdevolle manier aan de slag kunnen met opvoeding en/of probleemgevend gedrag. Zonder strijd, zonder gedoe. Mijn doel is dat baasje en hond een geweldige band krijgen met wederzijds vertrouwen, begrip en respect en dat ze het maximale uit hun leven samen kunnen halen.

Ieder hondenbaasje verdient het om lekker te kunnen genieten van haar hond. En iedere hond verdient het om van een fijn, plezierig en veilig leven te genieten.

www.ninavantilbeurgh.nl



"Heeft jouw hond verlatingsangst en wil jij je hond helpen en je leven weer terug krijgen? Als dé verlatingsangst expert van Nederland en België help ik je met liefde. Als internationaal gecertificeerd verlatingsangst expert SA Pro Separation Anxiety Professional ga ik jou en je hond van die vervelende verlatingsangst af helpen.De programma’s die ik aanbied zijn niet zomaar programma’s. Je krijgt een complete all-in individuele VIP begeleiding en ik sta het hele traject lang aan jouw zijde om je te helpen.Jij verdient het om je leven terug te krijgen en jouw hond verdient het om zich veilig te voelen als hij even alleen thuis moet blijven. En daar gaan we ook voor! I’ve got your back!Ik kijk er naar uit je te ontmoeten topper!"
Adres: Schelpstraat 31, 4661EK Halsteren
Telefoonnummer: 06-41240899
ln.hgrueblitnavanin@ofni
Stad: Halsteren
Route: Schelpstraat 31
Postcode: 4661EK


Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
Hondenschool MIKA Hondenschool MIKA 1 km Bij hondenschool MIKA werken we graag op een ontspannen en leuke manier met u en uw h...
Recensies
Onze Duitse Staande Langhaar Loet van inmiddels 2 jaar oud had al van pup af aan verlatingsangst. Pogingen met een eerder in de arm genomen gedragstherapeut gaven geen resultaat daar haar werkwijze gebaseerd was op een achterhaalde methode. Uiteindelijk zijn we na maanden aanmodderen gelukkig met Nina in contact gekomen en een traject gestart. Al snel bleek dat deze methode wel goed aansloeg! Loet kan nu 10 maanden later rustig 3 uur alleen blijven. Dat hadden we niet durven dromen en geeft ons nu weer vrijheid en flexibiliteit om een keer onbezorgd de deur uit te gaan terwijl Loet relaxed thuis is. We hebben nu voldoende kennis en ervaring om deze tijdsduur zelf te onderhouden en als Loet het aankan nog verder op te bouwen. Nina is duidelijk en prettig in haar communicatie en heeft ons geweldig begeleid. Ze is zeer flexibel, begaan en realistisch. Echt een kei in haar vak!
Wij zijn met onze hond Finn bijna een jaar lang door Nina begeleid omdat Finn last heeft van verlatingsangst. De eerste maanden was dit middels het ‘intensieve’ traject waarbij we elke week een call hadden en Nina elke dag meelas met de trainingen. Door deze manier van trainen helpt Nina je heel goed op weg en krijg je alle handvaten mee die je nog hebt om het alleen zijn op te bouwen. Nina heeft super veel verstand van dit onderwerp en geeft altijd goed advies bij vragen. Na een paar maanden zijn we op advies van Nina overgegaan naar het ‘light’ plan waarbij Nina nog maar 1x per week meekeek met de trainingen en we minder vaak calls hadden. Het was fijn dat deze optie er was want tegen die tijd konden we goed zelf vooruit met de training maar hadden we nog wel behoefte aan Nina’s advies af en toe. Op deze manier hebben wij het alleen zijn van 2 minuten naar 2 uur kunnen uitbouwen! Ook heeft Nina meegedacht over mogelijke medicatie en heeft ze een brief voorbereid die wij aan de dierenarts konden voorleggen. Het is heel hard werken en het gaat niet vanzelf, en ook nu we niet meer bij Nina in begeleiding zitten moeten we nog hard blijven doorwerken met de training. Maar met Nina’s begeleiding heb je echt alle handvaten die je nodig hebt en leer je ook heel goed om de signalen te herkennen die je hond afgeeft! Wij zouden het dus zeker aanraden.
Onze hond Pixel kon na ziekte bijna twee jaar niet alleen zijn. We wisten niet waar we moesten beginnen en vonden en vinden natuurlijk het belangrijk dat Pixel zich fijn voelde, maar hoe zorg je dat je hond ipv complete paniek als je even weg bent het wel oké vindt? We hadden echt geen idee. En toen.. kwam Nina op ons pad. Het begin van de training ging best stroef, heel langzaam in ieder geval, maar op een gegeven moment gingen we echt als een trein. Nina begeleid je stap voor stap overal doorheen en leert je daarin je hond volgen. Onze Pixel kan inmiddels ruim anderhalf uur alleen zijn na een jaar trainen. Wat een vrijheid, we durfden hier echt niet meer op te hopen. Bedankt Nina!
Ruim 4 maanden geleden zijn wij een traject met Nina gestart voor onze Labradoodle Lizzy. Lizzy kon daarvoor niet alleen zijn en raakte binnen de minuut helemaal in de stress. Ze ging blaffen, piepen, gillen, en bovendien ging ze onze andere hond die gewoon rustig was lastig vallen en pesten, omdat ze zo gestresst was. Kortom, een situatie die we snel moesten aanpakken, zowel voor Lizzy zelf, als onze andere hond, als voor de omwonende en onszelf. Via via kwamen we bij Nina terecht en we hadden al gelijk vertrouwen in het traject met Nina. Je merkte gelijk dat ze verstand heeft van verlatingsangst en ze heeft een systematische manier van werken. Wat begon met hele kleine, simpele oefeningen voor ons, niet voor Lizzy eindigt nu 4 maanden later in het succesvol alleen kunnen zijn voor een tijdsduur van anderhalf uur. Lizzy die anderhalf uur alleen kan zijn, zonder te blaffen, zonder te piepen, zonder onze andere hond te pesten, en bovenal: zonder stress. We hadden dat 4 maanden geleden niet kunnen bedenken. Wij gaan nu zelf verder met het uitbouwen van de tijdsduur. Met de succesvolle manier van werken van Nina hebben wij alle vertrouwen erin dat we dat inmiddels zelfstandig kunnen. Maar zonder Nina hadden we niet zover kunnen zijn. Heeft je hond verlatingsangst? Ga dan zeker een traject in met Nina. Haar manier van werken werkt echt, naast het feit dat een super lieve en fijne coach was om mee te werken. Een echte aanrader!
Twaalf weken is onze hond Bobby getraind voor verlatingsangst door een collega van Nina, die haar best deed om ons te helpen. De kleine stapjes zorgden ervoor dat Bobby relaxter in zijn mandje bleef. Toen de twaalf weken om waren had Bobby de twee minuten gehaald. Wij vinden dat weinig en niet in overeenstemming met de prijs, die wij hebben betaald €1500,00 Uiteraard hebben we Nina hierover gesproken. Zij gaf ons een antwoord, waarmee wij niet verder kwamen. Om toch enig voordeel te hebben van de ingezette, maar lang niet voltooide training, hebben we het trainen zelf weer opgepakt; Zolang Bobby geen geluid maakt, vinden wij het ‘goed’ als Bobby bij het trainen bij de deur gaat staan; We zitten nu op 3,5 minuten…
We hebben ruim 9 maanden met Nina gewerkt om aan de verlatingsangst van onze hond te werken. Nina is een warme, lieve coach met het hart op de tong. Daardoor weet je wat je aan haar hebt, iets wat wij enorm waarderen. Ze is zeker weten dé beste expert op het gebied van verlatingsangst en door haar programma kunnen wij weer met een gerust hart een paar uurtjes de deur uit. Ik heb geen moment spijt gehad van deze investering in tijd en geld. Nina, nogmaals enorm bedankt voor je humor en fijne samenwerking.
Ben bezig met de online cursus "Help je overprikkelde hond ontspannen". Onze hond is nog jong en we zagen duidelijk tekenen van overprikkeldheid en besloten niet te wachten tot het erger zou worden en in vanzelf overgaan geloof ik niet. Deze cursus geeft ons zoveel informatie, leer enorm veel van de info die Nina geeft en kijk ook met andere ogen naar onze hond en vooral ook naar de wereld om ons heen. We kunnen beter zijn signalen oppikken en hem begeleiden. Maar belangrijker nog; we beginnen echt verschil te zien bij onze hond, hij is relaxter, kan beter omgaan met prikkels en gaat meer zijn eigen gang en daar ben ik zo blij mee voor hem en voor ons ook. Kan het iedereen aanraden.
Wij volgen de online cursus van Nina, waar de meeste "Specialisten" hun kennis baseren op in mijn ogen achterhaalde theorie. Doet Nina vooral aan positief belonen en de hond weer echt centraliseren. Onze hond gaat met sprongen vooruit sinds wij haar cursus volgen!
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid