facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Nieuwe Dikke Dries

Nieuwe Dikke Dries

Info

Cafe Nieuwe Dikke Dries

Geschiedenis

Welkom in ons gezellige café!

In 1937 opende mijn overgrootvader zijn eigen café in de toenmalige volksbuurt Wijk C, en vernoemde het naar zijn eigen bijnaam, Dikke Dries. Na zijn overlijden werd het café onder dezelfde naam voortgezet door mijn opa en oma, Joop en Tonny de Winter. In 1975 zijn mijn vader Ries en moeder Anke hier op het Oudkerkhof hun eigen Dikke Dries begonnen.
De broer van Ries, Ton de Winter, heeft nog jaren het café aan de Waterstraat uitgebaat maar is inmiddels verhuisd naar Tapperij de Winter in Utrecht Oost.

Om het afspreken te vergemakkelijken, spraken onze gasten al snel over de Oude Dikke Dries en de Nieuwe Dikke Dries.

Als jongen van een jaar of 14 vond ik het al prachtig om mee te helpen met bitterballen bakken, glazen spoelen en het mooiste van alles, een prachtig biertje tappen.
Sinds 1 januari 2000 ben ik samen met mijn vrouw Ursula, de uitbater/kastelein/kroegbaas/ondernemer van ons mooie café, waar we iedere dag weer met plezier onze gasten ontvangen en vol trots de deuren openen.
Met enig geluk wordt u hier wel eens geholpen door piepjonge obers, jazeker, de 5de! generatie huppelt soms ook al vrolijk tussen de tafeltjes door met een schaaltje bitterballen.....

Ursula en ik heten u van harte welkom in de wondere wereld van het gezelligste café van de wereld, De Nieuwe Dikke Dries!

tot snel,

Jos de Winter



"Van dinsdag t/m zondag geopend voor lunch, borrel en diner. Geniet van heerlijk eten in een unieke cafésfeer. Donderdag, vrijdag en zaterdag dansen mèt pittige naborrel..."
Adres: Oudkerkhof 36, 3512 GL Utrecht (stad)
Telefoonnummer: 0302319112
Stad: Utrecht
Route: Oudkerkhof 36
Postcode: 3512 GL



op zoek naar gerelateerd: café ouwe dikke dries utrecht, dikke dries brood, dikke dries utrecht te koop, dikke dries centrum, dikke dries recept, dikke dries harderwijk, ouwe dikke dries te koop, dikke dries den dolder
Recensies
Wij waren hier vandaag voor een drankje. Leuke tent, heerlijk in het zonnetje gezeten en dat onder genot van het vriendelijke personeel.
Met z'n viertjes wat gedronken om even "bij te praten". Heel vriendelijk en behulpzaam personeel. Top locatie.Eten: 5/5
“Goed dat jullie weggaan” zei de bewaker. En “ik moet jullie nu alles gaan uitleggen” nadat we vroegen waarom andere meiden wel naar binnen mochten en wij niet.
Op het terras na het werk iets gaan eten. Wat een toegewijde gastheren werken daar. Je voelt je direct thuis. Geen overdreven toestanden, gewoon aandacht aan je gasten geven ,daar gaat het om. De vitello tonnato is fantastisch, zo ook de kip saté en de vegetarische ravioli van paddenstoelen. Bier v/d tap . Wijn van Margaret Wines . Één groot feest.
Heerlijke bruine kroeg met terras in het midden van Utrecht, Goed eten van een kleine kaart. Goddelijke pepersaus.
De Dikke Dries is een van mijn favoriete plekken in de binnenstad van Utrecht. Het terras is perfect voor een lekkere lunch en/of uitgebreide borrel! Echt een aanrader!
Top kroeg. Zeker tijdens Koninhsnacht. Betaalbare drank en goede muziek, die iedereen in goed stemming brengt. Geen geweld. Iedereen heeft een goede en gezellige avond en leert nieuw mensen kennen. Aanrader. Ook zonder feestdag.
Prima plek ook lekker buiten gezetenEten: 4/5
Bediening minpunt Corona controle waar we begrip voor hebben werd bazig uitgevoerd. Dezelfde man van de bediening riep te roepen en schreeuwen als hij er langs moet. Prima bij een volle tent. Maar tent was voor 30% gevuld. Sloeg echt nergens Duurde verder ook erg lang. Dus wij met zn 8-en snel weg!
Erg gezellig zitten en vriendelijke bediening. De gevulde ravioli besteld voor 20 euro. Het was lekker maar echt heel erg weinig, zelfs andere gasten op het terras viel het op. Het is eigenlijk een voorgerecht... Dit gezegd tegen de ober, werd niets mee gedaan. Beetje jammer maar prima kwaliteit/smaak!
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid