facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Netherlands, Arnhem, Presikhaaf

Geschiedenis

Presikhaaf Arnhem: de eerste 'shopping mall' van Europa
Winkelcentrum Presikhaaf in Arnhem, een overdekt winkelcentrum zoals er in Nederland honderden zijn. Of toch niet? Toen winkelcentrum Presikhaaf in 1965 geopend werd, was dit winkelcentrum uniek in haar soort. Het was het eerste overdekte winkelcentrum, niet alleen van Nederland, maar van heel Europa!

Het concept van het overdekte winkelcentrum, of shopping mall, is overgewaaid uit Amerika. De shopping mall bestaat uit een aantal winkels dat door één projectontwikkelaar is gebouwd en wordt verhuurd, ze liggen buiten het centrum en er is volop parkeergelegenheid.

Na een aantal decennia lijkt het succesvolle concept door het eigen succes te worden ingehaald. De winkelcentra hebben vaak niet genoeg parkeerruimte en de overdekte ruimte nodigt daklozen en jongeren uit om er rond te hangen.

Ook voor de gemeente Arnhem is het een uitdaging: hoe kan Presikhaaf een nieuwe impuls krijgen waarmee het opnieuw aantrekkelijk wordt voor bezoekers?

Adres: zoomstraat, 6826SJ Arnhem
Stad: Arnhem
Route: zoomstraat
Postcode: 6826SJ


Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
Klarendal Klarendal 3 km Klarendal is een 19e eeuwse volkswijk met een bewogen historie, net buiten het centru...
Moskee Al Fath Moskee Al Fath 3 km mooi, er is een bedrijf van binnen ... mensen zijn aardig
Modekwartier Arnhem Modekwartier Arnhem 3 km Sfeervolle straat. Ook nu tijdens de lockdown met mooie etalages. Was een fijne Kerst...
Spijkerkwartier Spijkerkwartier 3 km De meest bruisende wijk in Arnhem. https://www.mijnspijkerkwartier.nl
De Kroon De Kroon 3 km De Kroon of De Klarendalse Molen is een ronde stenen stellingmolen in de Arnhemse wij...
Willemsplein Willemsplein 4 km Het Willemsplein in de Nederlandse stad Arnhem is een verkeersplein aan de noordzijde...
Arnhem6811 Arnhem6811 4 km Arnhem 6811 is hét platform voor de belangen van de binnenstadbewoners.
Kronenburg en Appelgaard Arnhem Kronenburg en Appelgaard Arnhem 5 km Woon jij in de wijk Kronenburg of Appelgaard dan is deze Facebook pagina er voor jou!
Trimsalon Rijkerswoerd Trimsalon Rijkerswoerd 7 km Kom hier al jaren. En de honden zien er piekfijn uit en worden met liefde en geduld g...
Erf aan de Weide Erf aan de Weide 9 km In het jongste veld van Schuytgraaf Arnhem, Aan de Weide worden prachtige woningen on...
Recensies
Hoewel dit elke keer een druk bezochte trein halte lijkt te wezen, o.a Hogeschool Arnhem om de hoek, is dit station slecht ingericht. Enkel toegankelijk door het bestijgen van de trappen aan weerszijden. Op perron 1 staat slechts één bankje. Én twee overkappingkjes om te schuilen, maar die zijn niet nuttig. Je staat hier in de wind. Er is géén kiosk. Enkel een kaartjesautomaat.
Simpel peron dat niet bepaald toegankelijk is.
Kaal, saai station. Als je hier niet hoeft te zijn ... Vooral zo houden. Bij een harde wind is het helemaal vervelend om hier op een trein te moeten wachten. Dan raast de wind vanaf een open vlakte park Presikhaaf en de stadsboerderij dwars over het station. Dat ten opzichte van de omgeving er hoog en onbeschut bij ligt.Vooral in de herfst en winter is dat niet prettig.
Wordt steeds leuker en mooier om te winkelen.
Ontwikelling met nieuwe appartementen
Koud en druk station, mogen meer treinen richting Arnhem naar mijn mening.
Gewone station, niks bijzonders.
je hebt alles bij de hand.
Dichtbij de HAN ideaal!
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid