facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid

Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid

Info

Beeld en Geluid is het instituut voor media; een inspirerende, creatieve en toegankelijke ontmoetingsplek voor iedereen.



"Het meest interactieve Mediamuseum ter wereld is open! Ontdek de invloed van media in een unieke persoonlijke ervaring. *Let op: Reserveren van een tijdslot is verplicht. Adviesleeftijd: vanaf 8 jaar.*Ook is Beeld & Geluid toegankelijk als archief klantenservice, evenementenlocatie en voor arrangementen en onderwijsactiviteiten. Voor vragen hierover of het boeken van een evenement, arrangement of onderwijsactiviteit kun je contact met ons opnemen."

"Het meest interactieve Mediamuseum ter wereld is open! Ontdek de invloed van media in een unieke persoonlijke ervaring. *Let op: Reserveren van een tijdslot is verplicht. Adviesleeftijd: vanaf 8 jaar.*Ook is Beeld & Geluid toegankelijk als archief klantenservice, evenementenlocatie en voor arrangementen en onderwijsactiviteiten. Voor vragen hierover of het boeken van een evenement, arrangement of onderwijsactiviteit kun je contact met ons opnemen."
Adres: Media Parkboulevard 1, 1217 WE Hilversum
Telefoonnummer: 035-6775555
ln.diulegnedleeb@eitpecer
Stad: Hilversum
Route: Media Parkboulevard 1
Postcode: 1217 WE



op zoek naar gerelateerd: beeld en geluid openingstijden, beeld en geluid experience, beeld en geluid korting, beeld en geluid youtube, beeld en geluid parkeren, beeld en geluid shop, beeld en geluid archief, beeld en geluid adres
Recensies
Was hier nog nooit geweest dus kan de versie van voor de verbouwing niet vergelijken met die van nu. Het is me wel duidelijk geworden dat het museum van vroeger vooral een klassiek 'bezichtiging' museum was met veel nostalgie en het huidige meer een interactief digitaal gebeuren. En ondanks dat ik met mijn 63 jaar niet tot de belangrijkste doelgroep 8-35 jaar behoor en hoge verwachtingen had na 2,5 jaar ! verbouwing vond ik het als geheel best leuk, score 7/10. Het gebouw vind ik van buiten en binnen heel mooi en origineel, echt gaaf. De ontvangst en uitleg door alle personeelsleden was allervriendelijkst, ontspannen en informatief. Vind het juist heel origineel om een museum eens heel anders en vernieuwend op te zetten, bijvoorbeeld met het maken van een foto zodat je overal gezichtsherkend wordt. Heel grappig en welkom in 2023! Heb me met het grootste gemak 2 uur interactief vermaakt. Er is nog wel iets van media nostalgie maar dit had van mij beslist veel meer mogen zijn. Een welbesteed bezoek dus mede dankzij mijn Museumkaart en zeker de moeite waard voor de veelal wat jongere liefhebber. Naschrift: Had deze recensie op Tripadvisor geplaatst met een aantal aan al hun eisen voldoende foto's zoals ik al honderden keren gedaan heb op Tripadvisor echter Tripadvisor heeft alle foto's vervolgens verwijderd.
Voor de verbouwing wel eens geweest en dat was leuk. Nu nieuwsgierig naar hoe het geworden is. Het is helemaal interactief geworden en vrijwel alles werkt met smartphone en qr codes, het lijkt wel een game-museum. leuk voor de jeugd maar niet als je hoopt op een blik in het verleden van Nederlandse tv programma’s. Daarvoor moet je een rondleiding boeken door het depot, daar staat en ligt heel veel leuks. Helaas niet vrij toegankelijk. De rondleiding is dus wél een aanrader.
Achter het museum ligt de parkeerplaats, hier parkeer je voor €1,50 per uur €9,- per dag netjes en overdekt je auto. Op 22 april waar ik het museum bezocht heb was deze parkeergarage niet druk. Via de lift kan je direct naar het museum toe, of je loopt even naar buiten als je via de voordeur wilt binnenstappen. Van de buitenkant is het een gigantisch gebouw en eenmaal binnen aangekomen valt dit nogmaals op. Achter de ingang stond een dame die ons tickets wilde scannen, hierna kan je doorlopen het museum in. Op de 22e waren er medewerkers van de vriendenloterij aanwezig om een stukje te vertellen, dit was niet erg storend. Op de begane grond kan je je jas ophangen en naar het toilet, daarna mag je de trap op om het museum te betreden. Voor de maximale beleving dien je een app te downloaden en een profiel aan te maken, zo kan je meedoen aan iedere opdracht binnen het museum. Nog 2 trappen naar boven toe begin je daadwerkelijk in het museum. Je hebt verschillende activiteiten die je kan doen. Het nieuws presenteren, hoogtepunten samenvatting van een sport evenement in elkaar zetten en de camera standen bij een fragment uit een film bepalen. Erg leuk, creatief en actief. Je hebt 4 etages waarbij je interactieve opdrachten kan doen. Persoonlijk vind ik wel dat het meer op kinderen gericht is door de activiteiten, je mist daardoor de historie van de Nederlandse tv, radio en film. Dit staat eigenlijk erg klein tegen de kant verstopt.... Op de -1 etage bevind zich het restaurant, voor €6,50 kan je een broodje nuttigen en voor ongeveer €4,- een stukje taart. De appeltaart was erg lekker en versgemaakt Al met al een leuke beleving en om een keer gezien te hebben.
Jammer dag er zeer weinig meer te zien is van het vorige museum. Alles werkt nu met schermen en mobiele telefoons. Mag zeker een onderdeel zijn maar niet de hele tijd. De sfeer is een beetje uit. De extra rondleiding door het depot is een zeer welkome afwisseling! Aanrader! Misschien dat de tieners onder ons het nieuwe museum een stuk leuker vinden
Wij zijn een tijdje geleden geweest, ik lees dat er een verbouwing is geweest. Deze review gaat over voor de verbouwing. Ik weet niet wat er allemaal veranderd is. Wat mij betreft is dit een van de beste en leukste musea voor kinderen in Nederland. Er valt zoveel te zien, maar vooral ook te doen. Zoveel interactiviteit voor kinderen en met de ring kun je video's en foto's naar je mail laten sturen. Bijvoorbeeld je opkomst bij een tvshow, het voorlezen van het nieuws, het autorijden in een film en nog veel meer. Wij zijn hier een paar keer geweest en mijn zoontje heeft zich hier super vermaakt. Op de bovenste verdieping vond je de geschiedenis van beeld en geluid voor de wat ouderen onder ons. Het eten in het restaurant is goed en de toiletten zijn ook schoon. Bij de ingang heb je ook nog een winkel waar je allerlei leuke spulletjes kan kopen. Zeker een aanrader!
Erg informatief en hufterproof museum. Met behulp van een iPad volg je een route door het gehele museum. Van radio uit de 19e eeuw tot interactief in het heden. Alles is aanwezig. Daarnaast ook de mogelijkheid om in groepen workshops te volgen over onderwerpen als "fake news", "trollen", etc. Echt een leerzame aanrader waar jong en oud zich prima een aantal uren vermaakt.
We gingen hier met een heel ander idee heen dan dat het in werkelijkheid was. Bij binnenkomst aangemeld voor de rondleiding. Die was wel leuk en interessant. Het museum zelf viel ons enorm tegen. Je hebt een app en je mobiel nodig om van veel dingen gebruik te maken. Verder niet veel over de geschiedenis van tv en radio, maar interactieve spelletjes, filmpjes en een paar kostuums. We stonden in een half uur alweer buiten.
Afgelopen zondag 23 april het vernieuwde Beeld & Geluid museum bezocht. Onze zoon van 9 en wij hebben ons prima vermaakt. Uitstekend personeel die je overal netjes informeerde en tips geeft. Het interactieve gedeelte is onwijs leuk voor kinderen, een en al herkenning. Een leuke ochtend- of middag activiteit , wij hebben er van 10.00-13.00 uur doorgebracht inclusief lunch. Over de lunch gesproken vinden wij het prettig dat er voor kids niet alleen gefrituurde keuze was maar ook gewoon broodjes met zoet en hartig beleg en krentenbollen.
Jammer dat zoveel van het oude Beeld en Geluid niet is terug gekomen na de verbouwing. Ja, de experience met hoe men media ervaart kan leuk zijn als je van een zeer interactieve tentoonstelling houdt waar je zelf alles moet doen. Echter, de historie van tv en radio komt helemaal niet meer aan bod. Tenzij je de rondleiding neemt. Ondanks dat onze gids erg terwille was om dingen te vertellen en te laten zien, is een uurtje door 4 willekeurige opslagdepots echt te weinig om wat te laten zien van de Nederlandse tv geschiedenis. Jammer. Geen aanrader voor mensen die denken hier een nostalgisch tripje door het medialandschap te maken, misschien wel een aanrader voor hen die toch al veel met social media, gamen, delen en mobile content bezig zijn.
Ben er geweest met met mijn man en 3 Kids 19 , 16 , 11 Er is een parkeergarage vlakbij , €1,50 per uur. Bij aankomst worden je tickets gescand, daarna krijg je korte uitleg.. Je kan kiezen voor een rondleiding dit kost wel extra. Beneden zijn de wc's.. Trap naar boven begint het.. Er is een speciale app die je op je telefoon kan zetten. Er hangt een wifi code. Dan kan je vragen beantwoorden, foto laten maken.. Groepsapp maken.. En dan begint de tour.. Je kan onder andere filmpjes maken, een spel doen met een vest, racen enz
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid