facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Natuurhistorisch Museum de Oersprong

Natuurhistorisch Museum de Oersprong

Info

Het exposeren van mineralen en fossielen. Het geven van workshops. Het verzorgen van lezingen
en natuurhistorische presentaties op basisscholen.

Adres: Waalbandijk 12, 4181 AN Waardenburg
Telefoonnummer: 0637195829
Stad: Waardenburg
Route: Waalbandijk 12
Postcode: 4181 AN


Recensies
Eigenlijk een dijkhuis waarin een mooie collectie fossielen en opgezette dieren te zien is. Onze zoon en vriendje van 5 vonden het fantastisch om onder de microscoop beestjes te kijken. Op zolder is een opslag van nog meer dieren. Mooie vitrines met mineralen. Echt iets voor jonge natuuronderzoekers. De gids is erg enthousiast en doet ook lezingen op school voor groep 7 en 8. Je beseft dan dat de aardbodem heel veel schatten bevat.
Het is al enige tijd geleden dat we hier op bezoek waren, weet niet hoe de situatie nu in de corona periode is, maar dit is het kleinste museum dat ik bezocht heb. Er ligt een schat aan vondsten uit rivierenland Maas, Waal, Linge en Rijn lek. Geweldig om te zien wat er in je naaste omgeving aan objecten wordt gevonden en wat voor een geschiedenis daaraan is verbonden die door de gids enthousiast wordt gebracht. Als het open is, zeker gaan bezoeken.
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid