facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Nationaal Videogame Museum

Nationaal Videogame Museum

Info

Beleef games van toen, nu en de toekomst in het Nationaal Videogame Museum!

Geschiedenis

De Nationaal Video Game Museum Facebook Page voor gamers, bezoekers en fans!
Vanaf 30 november, 18:00 uur zijn wij geopend voor publiek. Opgericht door liefhebbers, gerund door vrijwilligers en onderhouden door kenners van Retro, current en future generation gaming hardware!

Label

Sinds 30 november 2017 is Nationaal Videogame Museum in Zoetermeer geopend. Het museum is de eerste in zijn soort dat zich specifiek richt op videogames, de geschiedenis ervan en de invloed op met maatschappij.

Kinderen en hun ouders (her)beleven op een interactieve manier de geschiedenis van elektronisch amusement, de bakermat van onze technologische beschaving.

De doelen zijn het leren/omgaan met IT, stimuleren van probleemoplossend vermogen, en natuurlijk samen plezier hebben. In de tijdlijn van het museum worden er per periode in de gamesgeschiedenis naast exposés ook kamers ingericht die laten zien hoe de jeugd vroeger speelde, zoals bijvoorbeeld in een 70's huiskamer en op een 80's kinderkamer. Ook zal ruimte zijn voor een lab zijn waar organisaties hun toekomstvisie van gamen kunnen tonen. Het museum zal ook de grootste classic arcade van de Benelux huisvestte om een 80's arcade experience te bieden.

Naast een tijdlijn en exposities biedt het museum onder andere een kenniscentrum, een winkel voor gamecultuur en een barcade.

Voor de realisatie van het museum is het voormalige V&D pand in het stadshart gerenoveerd en uitgebreid met museale ruimten.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste vorderingen like dan onze pagina.

Spread the love door dit bericht te delen!

Nationaal Videogame Museum Crew



"In het Nationaal Videogame Museum ervaar je games van toen, nu en de toekomst! Leer over Game Art, de game cultuur en haar geschiedenis. Speel iconische games samen met familie en vrienden en geniet van een snack of drankje in onze barcade."
Adres: Theaterplein 11, 2711EK Zoetermeer
Telefoonnummer: 0793602718
ln.muesumemagoedivlaanoitan@ofni
Stad: Zoetermeer
Route: Theaterplein 11
Postcode: 2711EK


Openingstijden

Maandag: 12:00 - 17:00
Dinsdag: 10:00 - 17:00
Woensdag: 10:00 - 17:00
Donderdag: 10:00 - 17:00
Vrijdag: 10:00 - 21:00
Zaterdag: 10:00 - 17:00
Zondag: 12:00 - 17:00


op zoek naar gerelateerd: video game museum, videogame museum zoetermeer, game museum zoetermeer openingstijden, nationaal game museum, game museum zoetermeer prijs, game museum utrecht, stichting nationaal videogame museum, national video game museum zoetermeer
Recensies
Zeer vermakelijk, al heb je meer het idee dat je op een kermis rondloopt dan in een museum. Het is fantastisch dat alle spelconsoles die er staan gratis te spelen zijn, van jaren 80 tot modern. Alleen mis ik wel een beetje de educatieve tijdlijn en uitleg van de techniek of andere achtergronden die je bij een museum zou verwachten.Bezocht opWerkdagWachttijdGeen wachttijdReservering aanbevolenJa
Voor ieder wat wils. Er is de pure nostalgische sfeer door Pacman, Space Invaders en Pong, maar ook de moderne games zoals Fortnite, Apex Legends, Sea of Thieves en veel meer. En als je trek hebt kan je genieten van verschillende versnaperingen.
Meer een arcadehal dan een museum, maar wel heel tof. Je betaalt alleen de entree en kunt binnen een bepaald tijdsslot naar keuze onbeperkt gamen. Veel oldschool arcade games en oude consoles NES, Atari, Commodore maar vooral veel moderne Japanse toestellen. Niet voor kinderen die snel overprikkeld raken. Bar aanwezig voor drinken en snacks. Let op dat de tijdssloten op vaste momenten beginnen je krijgt een polsbandje voor precies die tijd dus check vantevoren goed zodat je niet hoeft te wachten.
Dit was ronduit een geweldige experience! Een absolute aanrader voor jong en oud! Ik dacht nog naar een redelijk saai museum te gaan. Maar is een top attractie gewoon. Ik miste 1 spel. Maddog McCree, maar ondanks dat? Top!!Bezocht opWeekendWachttijdGeen wachttijdReservering aanbevolenJa
Jammer dat de tijdslots per even uren zijn en dat er wordt voorgesteld om dan drie kwartier in te leveren tegen slechts € 2,50. Als ik een tegenvoorstel wil doen, is er opeens geen ruimte voor onderhandeling. Geef het dan beter aan wanneer de tijdslots beginnen, dit is niet duidelijk. Twee vertrokken klanten zijn twee verloren klanten. Update na de reactie: jullie uitleg staat niet kassa en is hier ook niet het euvel. Uit coulance een uur inleveren tegen slechts € 2,50 terwijl de totale prijs € 12,50 is voor twee uur, is geen coulance. Als ik dan een tegenvoorstel wil doen, is daar geen ruimte voor terwijl jullie kennelijk wel een eigen ongeschreven coulance regel toepassen? Vreemd. Jullie hadden daarnaast ook twee blije mensen binnen kunnen laten die graag bij jullie hadden willen consumeren. Hadden jullie er meer aan kunnen verdienen. Ik koop immers ook regelmatig retro games die ik ook niet niet meer zag staan. Tot zover, jullie commerciële instelling.
Het Nationaal Videogame Museum is echt een hele leuk plek voor een uur of 2. ze werken in blokken De mensen die er werken zijn zelf ook gamefans en dat merk je aan ze. Keuze is prima en het leuk dat ze kasten hebben van echt oude klassiekers tot dansmachines, Starwars koepel scherm en schooter van ieder niveau en kwaliteit. Ook zeer veel race simulators, en veel Japanse games die we hier niet kennen. leuk en speels!. Veel games zijn multiplayer 1-4p. wat leuk is als je met meerder bent. Ik hoop dat er meer vestigingen komen, er zit zeker toekomst in.
5 sterren. Ruim verdient. Vorig jaar mei ben ik er met een paar maten geweest. Ik heb mij geweldig vermaakt. 12 aug a.s. gaan we weer. En ik kan niet wachten. Prijs/Vermaak verhouding is een lachertje. Ik hoorde dat de tent gaat verhuizen.... ik hoop naar een locatie dichter in de buurt. Voor mij dan. En dan..... 5 sterren. Voor de correcte en professionele reacties op de negatieve 1 ster beoordelingen. Ik kan mij voorstellen dat jullie soms heel graag op een andere manier zouden willen reageren , maar jullie blijven netjes en beheerst. Tot over een paar weken. M.v.g
Meer ruimte nodig voor dit leuke museum voor jong en oud!! Veel herkenbare games en computers.Nog veel meer in opslag dus hoop op uitbreiding.Enthousiaste medewerkers die houden van wat ze doen!! Frans bedankt voor het leuke gezellige gesprek en voor alle info.Hoop gauw dat jullie ook toegang geven aan museumjaarkaart houders en dat jullie maar meer donaties mogen krijgen.
Zeer veel te zien en ook te doen. Voor kinderen, tieners en ouders is er genoeg vermaak, 2uur is te kort om alles te kunnen doen en te bekijken. 2x Geweest tot nu toe en komen graag weer terug. Verbeterpunt zijn wel de toilet ruimtes. Bij beide bezoeken aan het museum was dit smerig en kan wel wat onderhoud gebruiken.
Super dit! Was met mijn zoon van 14 en we hebben heerlijk 2 uur lang bizarre spelletjes kunnen spelen die we anders nooit gespeeld hadden.Bezocht opWerkdagWachttijdGeen wachttijdReservering aanbevolenJa
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid