facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Nationaal Park De Hoge Veluwe

Nationaal Park De Hoge Veluwe
"Het Nationale Park de Hoge Veluwe heeft veel te bieden: Natuur & Landschap, Historische Verhalen en Kunst & Architectuur.De natuur van Het Nationale Park De Hoge Veluwe is overweldigend. De landschappen herbergen een ongekende diversiteit aan planten- en diersoorten. Van de zeldzame parelmoervlinder tot het imposante edelhert, van het gentiaanblauwtje tot de kleine schorseneer.Het Park zit vol verhalen. Het is de unieke nalatenschap van Anton en Helene Kröller-Müller. Uit liefde voor de natuur en voor de jacht stichtte Anton een eigen landschap: De Hooge Veluwe.Duik in de geschiedenis in Jachthuis Sint Hubertus ontworpen door H.P. Berlage of het Kröller-Müller Museum, met de kunstcollectie verzameld door Helene Müller."
Adres: Houtkampweg 9 , Otterlo 6731 AV, NL
Telefoonnummer: 0900 4643835
Stad: Otterlo
Route: Houtkampweg 9
Postcode: 6731 AV



op zoek naar gerelateerd: nationaal park de hoge veluwe korting, ingang park hoge veluwe, nationaal park de hoge veluwe adres, hoge veluwe kaart, nationaal park hoge veluwe plattegrond, jaarkaart hoge veluwe, hoge veluwe fietsen, hoge veluwe openingstijden
Recensies
Het is een enorm ruim opgezet park. Je kan hier genieten van heide en van bos. De omgeving wisselt, en je hebt hier diverse dieren rondlopen. Je kan genieten van kunst bij het Kröller-Müller Museum, maar je kan ook heerlijk wandelen of fietsen op de gratis witte fietsen. Het park heeft diverse plekken waar je eten of drinken kan halen, maar zonder plan kunnen ze soms ver uit de route liggen. Kijk daarom aan het begin even rustig op de kaart! Het thee huis is hier ook een leuke plek voor vlak aan het begin. Speeltuin: Bij het bezoekerscentrum zit een speeltuin. Toiletten: Er zijn weinig, wc’s en het is aan te raden om goed te plannen als je gaat wandelen hier zonder fiets. Picknickgebied: Er zijn diverse plekken waar picknick bankjes staan door het park heen.
Een heel mooi natuurpark om te fietsen of te wandelen. Er staan genoeg witte fietsen om gratis te gebruiken. Ze hebben geen versnellingen, maar fietsen wel écht goed en zijn goed onderhouden. Elke fiets heeft een kinderzitje, handig voor kleintjes of om je tas in te doen. Er zijn 3 ingangen mogelijk, wij kozen voor Schaarsbergen. Je kunt je auto prima kwijt net buiten het park, grote parkeerplaats. Hetnis een klein stukje lopen naar de witte fietsen. Je moet betalen voor Entree en om je auto te parkeren. Je koopt een parkeerkaart entreebewijs bij de ingang, ook kun je daar een plattegrond met info over de wandel- en fietsroutes kopen voor €2. Er zijn 2 fietsroutes: nr. 1 is 10 km, nr. 2 is +- 20km. Voor fietsroute nr. 1 moet je NIET bij de ingang van Schaarsbergen starten, maar bij 1 van de 2 andere ingangen.
Als je van rust en natuur houdt, is dit dé perfecte omgeving. Lekker gefietst door dit mooie park en genoten van het mooie groen. Wij hadden de witte fietsen gebruikt en het verbaasde ons dat deze zo goed bevielen. De paden waarop we fietsten waren zeer toegankelijk en fijn. Neem een paar uur de tijd om van het natuur te genieten omdat het park erg groot is. En handig om wat lekkers mee te nemen omdat de prijzen in de restaurants redelijk hoog zitten. Al met al super tevreden met dit mooie uitstapje!
Een prachtig en voor Nederlandse begrippen groot natuurgebied. Goed onderhouden. Er is veel variatie. Er zijn verscheidene wildobservatiepunten, mooie bossen en weide velden. Twee keer was ik te ver weg toen ik Edelherten voor mijn camera kreeg. Zeker de moeite waard om het vaker te bezoeken. De entree was op 19-05-2023 12.30 Euro per persoon. Ik wens u een fijn verblijf en een ontmoeting met één van de vaste bewoners van het park.
Mooi natuurgebied maar wij kwamen voor het Kroller-Muller museum en dan is de entreeprijs flink. We waren 33 euro kwijt om überhaupt naar het museum te kunnen rijden. Vervolgens moet je daar nog een apart entreekaartje voor hebben. Ik kan me voorstellen dat we op een mooie dag nog de gratis fietsen hadden gepakt om een stukje natuur me te pikken, maar dat is er nu niet van gekomen. Wel hebben we het museonder nog bezocht. Dat is een klein museum dat opgezette dieren toont die leven of leefden in het park. In de kelder is een gedeelte waar je kan zien hoe de natuur eruit ziet onder de grond met o.a. holen en de wortels van een 135 jarige boom. Mooi gedaan!
Leuk uitstapje om even te genieten van de natuur. Je kan ervoor kiezen om buiten het park te parkeren €4,35 of binnen het park kost wel wat meer. In de zomer is het wel erg druk. Er zijn fietsen in het park die je kan pakken. Wandelen is ook een optie. Er is een restaurant waar je kunt uitrusten en voor de kids is er een speeltuin/plek waar ze kunnen spelen.
Heerlijk om door het nationaal park te fietsen op de bekende witte fietsen! Verder lekker rondstruinen, foto's maken en genieten van de natuur en met een beetje geluk de wilde dieren.
Mooi bos, maar in geen enkele omstandigheid een goed plan als je dieren wil spotten om dit te voet te doen. Het is zo een groot recreatiegebied met navenant weinig dieren. 50 everzwijnen 200 edelherten 200 reeën en dan nog 400 van 2 andere soorten. In verhouding dus weinig dieren voor zo een groot park. De spotplaatsen zijn ook niet goed aangegeven.
Prachtig park, gratis fietsen aanwezig, maar op je eigen fiets of met je auto mag je ook naar binnen. Wel ouderwetse ingang. Je moet altijd eerst langs de kassa in de rij voor je naar binnen mag. Zou wel relaxt zijn als je met een online ticket ergens even makkelijk kan scannen en vervolgens naar binnen kan. Veel verschillende routes, mooi onderhouden en een wisselend landschap. Van schaduwrijk bos tot zonnige zandvlakte. En van modern informatiecentrum met horeca tot klassiek oud kasteeltje. Ik zou het wel leuk vinden als er iets meer informatieborden zouden zijn over de flora en fauna. Of een toffe podcast die je aan kan zetten als je gaat fietsen. Over de natuur, de geschiedenis van de omgeving of van het park zelf. Valt genoeg te vertellen lijkt mij! Speeltuin: Leuke grote speeltuin met veel houten speeltoestellen. Toiletten: Nette toiletten bij het informatiecentrum/horecapunt.
Prachtig natuurpark. Voor herhaald bezoek aan het park is een jaarkaart aan te bevelen. Het wereldberoemde museum Kröller-Müller is ook de reis waard. Speeltuin: De speeltuin is goed toegankelijk bij het centrum van het natuurpark. Toiletten: De toiletten zijn goed toegankelijk bij het centrum van het natuurpark. Geschiktheid voor honden: Aangelijnd zijn honden welkom.
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid