facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor MUZIEK in de GROTE KERK BREDA

Info

Informatie over alle concertprogramma's georganiseerd door stichting Art UnOrganized.

Geschiedenis

Stichting Art UnOrganized organiseert series orgelconcerten en een orgelfestival op het Flentrop-orgel in de Grote Kerk in Breda.
Art UnOrganized heeft als grote ambitie de revival van het orgel in Nederland en streeft naar een nieuwe toekomst voor het orgel als concertinstrument in de 21e eeuw.
De stichting Art UnOrganized is opgericht in Breda en heeft haar thuisbasis verbonden aan het Flentrop-orgel in de Grote Kerk Breda. Van hieruit werkt zij aan de organisatie van nationale en internationale orgelconcerten.
Aart Bergwerff is artistiek leider van Art UnOrganized en tevens Organist Grote Kerk Breda

Adres: Kerkplein 2, 4811 XT BREDA Breda
Telefoonnummer: 06 44866786
Stad: Breda
Route: Kerkplein 2
Postcode: 4811 XT BREDA


Openingstijden

Maandag: 10:00 - 17:00
Dinsdag: 10:00 - 17:00
Woensdag: 10:00 - 17:00
Donderdag: 10:00 - 17:00
Vrijdag: 10:00 - 17:00
Zaterdag: 10:00 - 17:00
Zondag: 10:00 - 17:00


op zoek naar gerelateerd: Grote Kerk Breda agenda, Grote Kerk Breda openingstijden, Orgel Grote Kerk Breda, Grote Kerk Breda beklimmen, Grote Kerk Breda restauratie, Vrije Vogels Grote Kerk Breda, Kerkdienst Grote Kerk Breda, Parkeren Grote Kerk Breda
Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
Art UnOrganized AUO Art UnOrganized AUO 0 meter Stichting Art UnOrganized organiseert orgelconcerten en een orgelfestival op het orge...
MEZZ MEZZ 603 meter Concert bijgewoond van mijn favoriete band. Vriendelijk ontvangst bij de kaartcontrol...
Ik Zie U Graag Ik Zie U Graag 624 meter Poppodium Mezz in Breda weet wat er speelt in de Belgische muziekscene.
Poppodium Phoenix Breda Poppodium Phoenix Breda 1 km Geweldige leerzame community waar vrijwilligers hecht met elkaar werken aan de toekom...
Sound Dog Sound Dog 2 km Leuke avond gehad met optreden van Meatloaf en Fleetwood Mac tribute bands.
Recensies
Hele mooie grote kerk met veel interessante relikwieën die de moeite waard zijn om te bekijken. Jammer dat er veel koperen grafplaten en opschriften door de Fransen rond 1600 zijn gestolen. De stoffelijke resten van de notabel zijn weggehaald, alleen die van Nassau liggen er nog. Zeker de moeite waard om deze kerk eens te bezoeken.
Prachtige kerk met veel historie. Handige audio-rondleiding. Jammer dat niet alles goed te zien was door een tijdelijke tentoonstelling. Er stond bv. een projector op een belangrijke kopergravure. Zoiets lijkt mij vermijdbaar.
Mooie kerk, helderwit van buiten. Dat komt ongetwijfeld door de renovatie die gaande is. We konden er niet in, althans we hebben geen ingang gevonden. Veel schuttingen vanwege de renovatie die ongetwijfeld enige jaren zal duren. Daarom alleen foto's buitenkant en foto's van enkele objecten die klaar liggen voor die renovatie. Wat een werk...!
Fraaie kerk die het bezoeken waard is. De exposities voegen nauwelijks iets toe aan de schoonheid van dit monument. Verder is er heel veel te zien, van het monumentale Flentrop orgel tot de graven op de grond. Ook is het beeldhouwwerk en de banken in het koor het nader bestuderen waard. Aanrader!!
De kerk is prachtig en het bezoeken waard. Gisteren de Mattheüs Passion bijgewoond. Als altijd een feest om te luisteren. Groot minpunt: veel te veel mensen op elkaar gepropt. Je zat bijna op elkaars schoot. Ook gevaarlijk als er iets zou gebeuren.
In deze kerk is belangrijk Nederlands erfgoed te zien. Prachtig praalgraven van vlak voor de 80-jarige oorlog, van de families van Polanen en van Nassau.Bezocht opWeekendWachttijdGeen wachttijdReservering aanbevolenNee
Prachtige kerkgebouw met indrukwekkend mooie toren. Van binnen is de kerk sober, in vergelijking met rijke versierselen in de kathedralen in zuid Nederland. Binnen zijn meerdere praalgraven van de voorouders van het geslacht Nassau te bezichtigen. Ruimte wordt gebruikt voor kunstexposities.
Heel origineel om de Vuelta Hollanda zo te promoten. Wordt een mooi rit in Breda
Kerk wordt bijna niet meer actief gebruikt voor diensten. Nog maar paar keer per jaar. Er worden nu ook exposities gedaan. Ik ben hier nooit zo weg van. Dit keer is het van een beeldende kunstenaar. De beelden op zich zijn prachtig. Entree kostte €5,- We mochten zelf rondlopen of gebruik maken van een gratis audiotour. Dit laatste is zeer aan te raden. Er wordt op een makkelijke en prettige manier over de elementen en geschiedenis in en van de kerk gesproken. Er zijn een paar mooie delen om te bezichtigen in de kerk. Toren is ook te bezoeken maar heb ik niet gedaan.
Geweldig mooie kerk! Het mooie vind ik dat er ook evenementen en tentoonstellingen etc. plaatsvinden. De kerk is van iedereen en dat vind ik mooi. Vandaag museum of the moon bezocht. Erg indrukwekkend!
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid