facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Museum Voorschoten

Museum Voorschoten

Info

Het museum wil de kennis van Voorschotenaren over hun dorp en de regio op een aantrekkelijke wijze vergroten en verdiepen d.m.v. exposities, lezingen, meer

Geschiedenis

Museum Voorschoten is het museum van, voor en over Voorschoten. Een instelling die het publiek op een aantrekkelijke manier in aanraking wil laten komen met kunst en cultuur uit de regio. Dit doet zij door het organiseren van educatieve tentoonstellingen, activiteiten en workshops. Hiermee wil Museum Voorschoten de kennis over het dorp, de regio en de cultuur vergroten en verdiepen.



"Het Museum Voorschoten laat het publiek op een aantrekkelijke en soms educatieve manier in aanraking komen met cultuur, cultureel erfgoed en kunst die een lokaal karakter hebben of in de directe omgeving van Voorschoten relevant zijn. Wij doen dit door het organiseren van een aantal tentoonstellingen per jaar.Daarnaast is het museum het VVV van Voorschoten met informatie over evenementen, fietsroutes, hotels, bezienswaardigheden e.d."
Adres: Voorstraat 17, 2251 BL Voorschoten
Telefoonnummer: 0715616242
Stad: Voorschoten
Route: Voorstraat 17
Postcode: 2251 BL



op zoek naar gerelateerd: Museum Voorschoten vacatures, Monumentendag 2021 Voorschoten, Museum Voorlinden
Recensies
Geweldige expositie gezien van Fanny Mazure. Zeer vriendelijke ontvangst. Oorsprong Van Voorschoten bekeken, leerzaam. In een prachtig, oud en authentiek straatje staat het museumpje, zo leuk. Ga kijken.
Mooie lange ruimte om zaken te exposeren, zoals kunst. Expositie van Fanny Mazure gezien; het was erg mooi. Een schilderes die een tijd in Voorschoten heeft gewoond.
Vrijdag naar de opening van De kracht van ondernemend Voorschoten geweest.Heel gezellig, maar ook leuk om te zien hoe bedrijven als vd Valk, Hoogvliet en Autobedrijf Steijger zich vanaf de oprichting tot nu ontwikkeld hebben. Indrukwekkend ook hoe professioneel dit met vrijwilligers georganiseerd is.
Heel erg leuke tentoonstelling. Niet alleen als je in Voorschoten bent geboren of er enige tijd woont, maar ook interesse hebt in geschiedenis van steden, dorpjes of een regio. Boekjes, nieuw of tweedehands kan je er ook kopen.
Leuk museum in een prachtige oud Hollandse straat waar wisselende tentoonstellingen te zien zijn. Zeker het bezoeken waard! Het is tevens toeristisch informatiepunt waar men informatie en uitleg geeft over wat er in de omgeving te doen is zoals eten, accommodatie, fietsen, wandelen, etc.
Een klein beetje historisch materiaal. Verder wat reproducties en koopwaar. Ik zie niet in waarom je dit een museum moet noemen. Wat echt interessant is, verplaatsen naar de wachtruimte van het gemeentehuis, en het pand verkopen.
Klein, wat kneuterig, maar sympathiek museumpje over de Parel aan de Vliet. Fungeert meteen ook als plaatselijke VVV.
Leuk klein museum dat in alle opzichten gerund wordt door vrijwilligers. Ligt zeer centraal in de authentieke oude Voorstraat.
Hoop informatie over Voorschoten, oudheid en van vroeger. Toegang €4,- leuke tentoonstelling, zeker voor herhaling vatbaar!!
Weer een prachtige expositie over de blauwe tram!!
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid