facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Museum Martena

Museum Martena

Info

Historisch en hedendaags

Geschiedenis

Museum Martena vertelt het verhaal over de stad Franeker. Het museum is gehuisvest in de 16de eeuws stadskasteel in de historische binnenstad van Franeker. In het museum wordt aandacht besteed aan de geschiedenis van de Franeker Universiteit, de bewoners van het kasteel, Anna Maria van Schurman en aan mechanische kunstwerken.

Adres: Voorstraat 35, 8801 LA Franeker
Telefoonnummer: 0031517392192
Stad: Franeker
Route: Voorstraat 35
Postcode: 8801 LA



op zoek naar gerelateerd: Eise Eisinga Planetarium, Museum Martena openingstijden, Museum Martena collectie, Kaatsmuseum Franeker, stichting museum 't coopmanshûs franeker, Museum Martena trouwen, Musea Franeker, Museum Martena directeur
Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
Museum Martena Museum Martena 2 meter Wat een leuk museum! Heel afwisselend, veel geschiedenis maar ook modern. Interactief...
Planetario de Eisinga Planetario de Eisinga 148 meter Wat heb ik weer een hoop bijgeleerd tijdens dit bezoek aan het Eise Eisinga Planetari...
Recensies
Prachtig pand met een mooie inrichting waardoor je zo door de geschiedenis wandelt, mooie schilderijen ziet en ook nog wat leert. Aanrader!
Mooi museum in een heel mooi gebouw.3 verdiepingen te bereiken met trap of lift.lekkere koffie met Friese koek.mooie wissel tentoonstelling.
Een mooi museum om even doorheen te struinen. Ik vond het meest interessant het verhaal van de eerste vrouwelijke studente Anna Maria van Schurman.
Museum Martena is het stadsmuseum van Franeker. Er is ruimschoots aandacht voor de geschiedenis van deze historische elfstedenstad. De Martenastins waar Museum Martena in is gevestigd, werd in 1506 gebouwd in opdracht van Hessel van Martena. Zijn nazaten woonden hier tot aan 1696.
We waren er op een rustige zaterdag. Mooi en compact museum. Het gratis theedrinken in de tuinkamer was een leuk extraatje.
Erg leuk om een keer te bekijken!!
Weer een hele hoop nieuwe dingen ontdekt over de rijke Nederlandse geschiedenis
Museum met afwisselende exposities. Mooie toonkamers, waar je alles mag aanraken, het verhaal van Anna Maria Schurman, de eerste vrouwelijke student van Nederland en 2 bijzondere bewegende objecten op zolder.
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid