facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Museum Hedendaagse Kunst De Domijnen

Museum Hedendaagse Kunst De Domijnen

Info

Museum De Domijnen is een museum voor hedendaagse kunst & stedelijke historie.

Geschiedenis

Museum de Domijnen is een relatief jong museum voor hedendaagse kunst en stedelijke historie en archeologie. Vol nieuwsgierigheid, eigenzinnigheid en creativiteit worden hier de geschiedenis van stad en streek en de nieuwste ontwikkelingen in de internationale hedendaagse kunst getoond.

HEDENDAAGSE KUNST
De afdeling Hedendaagse Kunst is voornamelijk gericht op de internationale avant-garde die een brug slaat tussen de antropologische en kunsthistorische benadering in mondiaal perspectief. Vooral jonge helden en hun oudere artistieke voorbeelden staan hier centraal. Nieuwsgierigheid, eigenzinnigheid en creativiteit zijn belangrijke kenmerken.Zo proberen wij steeds opnieuw een spannende ontmoeting tussen de stad en de wereld tot stand te brengen. Deze afdeling heeft een eigen plek in het multifunctionele complex Ligne.

HISTORIE EN ARCHEOLOGIE
De afdeling Historie & Archeologie beheert collecties en verzorgt presentaties op het gebied van de regionale geschiedenis, cultuurhistorie en archeologie. De afdelingricht zich met een voorliefde voor een volkenkundig perspectief op heden en verleden van de regio. Naast de vaste opstelling met een speciale multimediastraat voor jongeren organiseert de afdeling historie en archeologie gemiddeld drie wisselexposities per jaar met een hoge attentiewaarde en aantrekkelijkheid voor een breed publiek. Deze afdeling bevindt zich in een voormalige negentiende-eeuwse stadsschool in het historische hart van Sittard.



"Museum Hedendaagse Kunst is voornamelijk gericht op de internationale avant-garde die een brug slaat tussen de antropologische en kunsthistorische benadering in mondiaal perspectief. Vooral jonge helden en hun oudere artistieke voorbeelden staan hier centraal."
Adres: Ligne 5, 6131 MT Sittard
Telefoonnummer: 088-5995556
Stad: Sittard
Route: Ligne 5
Postcode: 6131 MT



op zoek naar gerelateerd: Museum De Domijnen openingstijden, Ligne 5 Sittard, museum historie en archeologie de domijnen - erfgoedcentrum sittard, Het Nieuwe Domein Sittard, De Domijnen Sittard contact, De Domijnen Sittard programma, Museumwinkel De Domijnen, Autopia Sittard
Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
Zorgboerderij Ophovenerhof Zorgboerderij Ophovenerhof 1 km Leuk terras daar wordt flink werk verzet en alles geregeld door inwoners van de zorgb...
Recensies
In dit leuke museum hebben mijn vriendin en ik genoten van de tentoonstelling van Olaf Mooij, Autopia. Een grappige, bijzondere en interessante tentoonstelling over "onze" auto in zeer verrassende creaties én de dieper liggende filosofie hier achter. Een aanrader!
Leuk, klein museum met werk van Olaf Mooij. Hedendaagse kunst absoluut.Bezocht opWeekendWachttijdGeen wachttijdReservering aanbevolenNee
Kleine museum geen goed weg bewijze nu nog te zien plastic kunst tot 5 september 2021
Leuk, laagdrempelig. Wel afhankelijk van expo. Zonder museumkaart wel prijzig voor een vrij kleine expoBezocht opWeekendWachttijdGeen wachttijdReservering aanbevolenNee
Zeer mooi en niet te groot museum. Nieuw en nog niet genoeg gekend. Dus was het er rustig. De tentoonstelling Ieder-een is zeker aanbevolen.
Ben je in de buurt, zeker een bezoek aan brengen. Top medewerkers.
Redelijk museum van hedendaagse kunst. De waarde zit meer in de relatie van kunst met andere onderwerpen, momenteel vooral milieu en recycling. De kunstwaarde zelf is beperkt. Toch leuk om dit museum een keer te bezoeken.
Leuke en interessante expositie over kunst en kunststof. Mooi ruimtelijk van opzet met genoeg diversiteit. Anderhalf uur krijg je er wel om.
Helaas het museum niet kunnen bezoeken, omdat je alleen met pin kunt betalen. Erg vreemd, omdat contant geld gewoon een wettig betaalmiddel is. Vreemd dat een museum meegaat in de trend dat je steeds moeilijker met contant geld kunt betalen. In dit geval zelfs helemaal niet. En als je daar dan een mail over wil sturen, kom je er achter dat je nergens via hun site een mail kan versturen. Vooral geen contact zou ik zeggen !!!!! Triest en ik zou zeggen : verander dit rare beleid !!!!!!
Interessant museum en we kregen een vriendelijke inleiding van een gids die ook moeite deed om onze vragen te beantwoorden over de geschiedenis van Sittard.
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid