facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Museum de Wieger

Museum de Wieger
Adres: Oude Liesselseweg 29, 5751 WN Deurne, Nederland
Telefoonnummer: 0493 322 930
Staat: Noord-Brabant
District: Deurne
Stad: Deurne
Route: Oude Liesselseweg
Huisnummer: 29
Postcode: 5751 WN


Openingstijden

maandag: Gesloten
dinsdag: 12:00–17:00
woensdag: 12:00–17:00
donderdag: 12:00–17:00
vrijdag: 12:00–17:00
zaterdag: 12:00–17:00
zondag: 12:00–17:00

Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
Tuinpad van mijn vader Tuinpad van mijn vader 206 meter Dit is de Facebook pagina van het burgerinitiatief Tuinpad en Park van mijn vader. Ee...
Recensies
Alleen het gebouw al is prachtig, maar binnen ontdek je het leven van een meest bijzondere man, arts en schilder. Het museum biedt ook wisselende tentoonstellingen, er is een tuin met een mini tuinpad.
Het markante voormalige huis van dokter en kunstenaar Hendrik Wiegersma is in de jaren '70 omgebouwd tot museum. De dokter die ook de vader is van de bekende tekstschrijver Friso Wiegersma die voor zijn vriend Wim Sonneveld ondermeer de tekst over 'Het Dorp' schreef.nHet museum heeft een kleine permanente tentoonstelling met onder andere werk van en door Wiegersma, daarnaast heeft het museum wisselende tentoonstellingen.nHet betrokken personeel, vaak vrijwilligers, weet veel uit overlevering over de bijzondere familie Wiegersma die in Deurne voor 'leven in de brouwerij ' zorgden.
Leuk museum om een bezoek aan te hebben gebracht. Aan de buitenzijde een zeer authentieke woning van de vroegere zeer markante huisarts en later in zijn leven ook kunstenaar van Deurne. Aan de binnenzijde helaas geheel gemoderniseerd en ingericht als museum met schilderijen van de huisarts/kunstenaar en andere kunstenaars. Diverse wissel tentoonstellingen. Zeer vriendelijke en behulpzame medewerkers.nGratis toegankelijk met de Museumkaart.
Dit museum heeft een brede collectie van kunst en is gehuisvest in een prachtig pand. Op het moment van bezoek waren er 2 tijdelijke exposties die absoluut de moeite waard zijn: Dromen in Realiteit van Gerrit van Bakel en Objectief Landschap van Michiel van Bakel. Buiten in de tuin is ook nog wat kunst te zien en is er nog wat leuke achtergrondinformatie te vinden over Wiegersma.nnAangezien het museumweek is kreeg iedere bezoeker een leuke collectie postkaarten. De museum medewerkers zijn vriendelijk en hulpvaardig.
Gastvrije ontvangst door 2 vriendelijke vrijwilligers met veel kennis van zaken over het museum. Wat een fantastisch museum op deze bijzondere locatie midden in Deurne. Goed verzorgde collecties en tentoonstellingen. Leerlingen kunstzinnige vorming van het Deurnese gymnasium exposeren er hun examenwerkstukken. Dit motiveert hen natuurlijk extra. Chapeau voor De Wieger en de vrijwilligers!
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid