facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Museum De Voorde

Museum De Voorde

Info

Welkom op de fanpagina van Museum De Voorde. Hier vind je informatie over onze activiteiten en tentoonstellingen. We kijken uit naar je reactie!

Geschiedenis

In het hart van de historische dorpskern bevindt zich het Stadsmuseum Zoetermeer. Dit kleine en levendige museum staat middenin de eigen stedelijke samenleving. Het museum bindt mensen en meningen met een gevarieerd programma aan tentoonstellingen en activiteiten.

Het Stadsmuseum gaat over de geschiedenis van de stad Zoetermeer, over het verleden, het heden en de toekomst; het gaat over mensen en de samenleving en over de moderne hedendaagse stadscultuur. Drie keer per jaar is er een wisseltentoonstelling te zien. De tentoonstellingen hebben met elkaar gemeen dat ze net even anders zijn dan verwacht.

In de museumwinkel zijn leuke souvenirs en boeken te koop. De bibliotheek van het museum is openbaar toegankelijk tijdens de openingstijden van het museum. Een rijk scala aan boeken en tijdschriften over de vroege en hedendaagse geschiedenis van Zoetermeer kan er worden ingezien en bestudeerd, naast onder meer literatuur over vormgeving en interieur, volkscultuur, architectuur en stedenbouw.



"Een museum over identiteit en het dagelijks leven: wat betekent dat?Museum De Voorde wil mensen laten ontdekken wie zij zelf zijn en wie de ander is. Hoe denk jij over bepaalde zaken en hoe denkt een ander daar over? Kun je begrip tonen voor elkaars visie? De Voorde vindt dat hoe meer je van elkaar weet, hoe beter je elkaar begrijpt.Door het neerzetten van activerende tentoonstellingen dagen we bezoekers uit en prikkelen we ze om met elkaar in gesprek te gaan.Museum De Voorde over jou en mij, hier en nu."
Adres: Zuidwaarts 2, Zoetermeer
Telefoonnummer: 0031793164735
Stad: Zoetermeer
Route: Zuidwaarts 2



op zoek naar gerelateerd: Museum Zoetermeer sluiten, Stadsmuseum Zoetermeer, Nationaal Videogame Museum, Museum De Voorde openingstijden, De Voorde Amersfoort, De Voorde, Coevorden, Museum gratis parkeren, Museum Leiden
Recensies
Nu wild in de stad. Leuk voor kinderen vanaf 6 jaar. 5 maart 2023 laatste dag, dan gaat het museum voorgoed sluiten.Bezocht opWerkdagWachttijdGeen wachttijdReservering aanbevolenNee
Met een delegatie van onze welpen groepen van Scouting Pocahontas zijn we bij de opening van de tentoonstelling "Wild in de stad. Op safari in Zoetermeer". Na de opening mochten we uiteraard ook de tentoonstelling zelf bezoeken. Voor de doelgroep 8 tot 10 jarigen is dit een leuke tentoonstelling waar de kinderen behalve kijken, ook zelf dingen kunnen doen en mogen aanraken. Daarnaast is de tentoonstelling ook nog leerzaam vwb de dieren rijkdom in Zoetermeer. Zeker een leuke tentoonstelling die de moeite van het bezoeken waard is.
Wat een onwijs leuk museum! Veel te zien, te doen en te lezen en om over na te denken. Ook voor kinderen. Het plakken van stickers is niet alleen leuk voor kinderen, ook voor volwassenen en bieden aanleiding om daarna met de kids in gesprek te gaan over waar ze de sticker hebben geplakt. De bovenverdieping leek mij in eerste instantie saai, maar met het boekje en de vragen was zelfs dat heel leuk. Ook mijn 8 jarige deed goed mee. Voor mijn 6 jarige was de bovenverdieping nog niet interessant genoeg. Al met al een superleuk museum, beslist de moeite waard om eens te bezoeken.
Middenin het stadshart van Zoetermeer, onverwachte maar zeker leuke verassing. De tentoonstelling gaat over de natuur in Zoetermeer met verschillende kunstwerken en veel informatie. Leuke filmpjes over dieren die in Zoetermeer wonen, ook een verassing; denk aan de bever, valken en otters.
Hele leuke en fijne museum die moet blijven bestaan! Het is er niet superdruk waardoor je alles goed kan bekijken en in je op kan nemen. Er is ook ruimte voor een kopje koffie of thee, en er zijn sanitaire voorzieningen.Bezocht opWeekendWachttijdGeen wachttijdReservering aanbevolenNee
Geweldig dit lokale museum, mag beslist niet verloren gaan. Jammer dat de bovenste verdieping niet in gebruik is. Moet gauw weer een ander item voor komen! Misschien historisch zoetermeer?
Nieuw museum in mijn eigen stad. Bezocht tijdens een wandeling en was heel leuk met het onderwerp STOER. Mooie onderwerpen om de stoerheid te testen bij een ieder. Ook leuk om te ontdekken wie jezelf bent. Daarnaast herkenning van oude voorwerpen dat ook weer een feestje was. Het museum zelf is goed, mooi en schoon.
Leuk museum. De tentoonstelling op dit moment 'STOER' is erg leuk. Er zijn ook dingen te doen. Boven is er een vaste tentoonstelling. Het is wel jammer dat je er snel doorheen bent. Leuk voor een regenachtig dagdeel.
Klein kunstmuseum met op 2e etage een interactieve tentoonstelling gericht op jongeren. Er is geen vaste collectie, alleen tentoonstellingen. De tentoonstelling die wij bezochten was niet echt spannend en ook geen kunst.
Leuk museum, sterke tentoonstelling. Erg geschikt ook met kleine kinderen, er is voor iedere leeftijd wat interessants
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid