facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Museum de Fundatie / Kasteel het Nijenhuis

"Kasteel het Nijenhuis is één van de best bewaard gebleven havezaten in Overijssel. Gelegen tussen de dorpen Heino en Wijhe is het omgeven door een prachtig landschap. De geschiedenis van kasteel het Nijenhuis begint in de late middeleeuwen. Rond het kasteel ligt een beeldentuin, waar ruim 100 beelden uit de collecties van Museum de Fundatie, Museum Beelden aan Zee Scheveningen en de provincie Overijssel worden getoond op 4,5 hectare siertuin, grasvelden en bosgebied.In het kasteel wordt een deel van de eigen collectie van Museum de Fundatie getoond. Daarnaast vinden er in het kasteel en de beeldentuin met regelmaat wisselende tentoonstellingen plaats."
Adres: 't Nijenhuis 10, 8131RD Wijhe
Telefoonnummer: +31 572 38 81 88
Stad: Wijhe
Route: 't Nijenhuis 10
Postcode: 8131RD



op zoek naar gerelateerd: kasteel nijenhuis route, kasteel nijenhuis adres, museum de fundatie openingstijden, restaurant kasteel nijenhuis, entree kasteel nijenhuis, expositie museum de fundatie zwolle, wandelroute kasteel nijenhuis heino, neo rauch zwolle
Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
Recensies
Dependance van De Fundatie in Zwolle. Een bezoek waard. Kasteel zeer fraai. Tentoongestelde objecten en beelden zeer de moeite waard. Een aantal laten prikkelen ook zeker de fantasie van de bezoekers/ kijkers.
Leuk om eens te bezoeken, maar; verwacht niet teveel van het gebouw zelf. Het is van binnen helaas wat minder oud en geconserveerd als de buitenkant doet vermoeden. De collectie schilderijen bevat deels wat oudere werken, maar is voornamelijk van modernere snit, en dat moet maar net je ding zijn.
Mooi museum in een mooie landelijke omgeving. Bezoek je het kasteel dan is het fijn om linksom even eerst de wandelroute om het kasteel te volgen. Je komt langs verschillende bijgebouwen en mooie dikke eiken. Aan het einde van de wandeling zie je een draaihek dat je moet passeren om je weg te vervolgen en waar je niet al te breed voor moet zijn. Ondertussen heb je een mooi uitzicht gekregen op de beeldentuin. Een kaartje koop je in het bijgebouw waar je meteen ook echt de mooie beeldentuin in kan gaan. Heel divers aangelegd op het historische landgoed. Ongeveer om de 3 maanden is er een nieuwe expositie te zien. Nu was dat ' Op zoek naar Vermeer', een vermakelijke expositie met een mooie rol voor meestervervalser Han van Meegeren. Ben je nieuw in het museum dan kan je de vaste collectie bewonderen die door het hele kasteel te zien is.
Even buiten Heino, op ca 10 minuten ligt deze dependance van museum de fundatie. Gevestigd in een voormalig kasteel is er een beeldentuin aangelegd en zijn er wisselende collecties van grote schilders te bezichtigen. Het is goed onderhouden en gemakkelijk te bereiken. De restauratie is niet heel uitgebreid maar op goed niveau. Het broodje geitenkaas met walnoten en honing was erg smaakvol, evenals de koffie. We hebben er een uurtje of twee van genoten.
Naast de mooie kunst collectie ook gelijk een oogstrelende omgeving. De beeldentuin is afwisselend, en ook de collectie binnen heeft een mooie afwisseling tussen klassiek en modern met een paar onverwachte grote namen er tussen. Vriendelijken gastvrij personeel. Dus zeker een bezoek waard!
Leuk kasteel met een leuke beeldentuin. Vooral de holle spiegel van de zilveren bol is leuk. Voor de elektrischefietsers is er ook een oplaadpunt bij de ingang van het kasteel. Parkeren kan bij Nijenhuis- parkeerplaats. Bij drukte kan men even een stukje doorrijden richting het kasteel. Hier is een extra parkeerplaats op het gras.
Jan Voerman staat in het hoofdgebouw centraal en de mooiste en grootste beeldententoobstelling staat buiten centraal. Schitterende omgeving en mooi gebouw. Echt de moeite waard.Bezocht opWeekendWachttijdGeen wachttijdReservering aanbevolenNee
langs geweest voor het concert van Naaz tijdens de Summerstage dagen. Wat een prachtige locatie! super goed geluid en genoeg zitplekken voor iedereen
Schitterend beeldenpark, met ook binnen in t kasteel nog allerlei visuele e.a. kunst.
Prachtige beeldentuin en erg mooi kasteel. Personeel is ook echt betrokken en staan telkens klaar voor een aanvullende babbel. Tip, ga niet zoals wij met kou en regen want dan zijn veel beelden buiten ingepakt.
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid