facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Museum Buren en Oranje

Museum Buren en Oranje
Adres: Markt 1, 4116BE Buren (gemeente)
Telefoonnummer: 0344571922
Stad: Buren
Route: Markt 1
Postcode: 4116BE



op zoek naar gerelateerd: Museum Buren en Oranje openingstijden, Museum in Buren, Oldtimer museum Buren, Marechaussee museum openingstijden, Oranjemuseum, Peugeot museum Buren, Weeshuis Buren, VVV Buren
Recensies
Mooi museum , doet zeker zijn naam eer aan . Heb er zekers van genoten . Vooral het personeel was vriendelijkBezocht opWeekendWachttijdGeen wachttijdReservering aanbevolenNee
Buren een leuke plaats met een interessant Oranje museum. Het museum is gevestigd in het oude monumentale raadhuis aan de markt te Buren. Ook in Buren is het Koninkrijk Weeshuis en de korenmolen; De Prins van Oranje;. In 1551 trouwde Prins Willem van Oranje met de rijke Anna van Buren-van Egmond. Dit Vestingstadje in de Betuwe is een bezoek zeker de moeite waard.
Hartverwarmend museum in een schitterend oud pand, vol pure liefde voor het koningshuis en kasteel Buren. Wij waren er omdat we in Buren waren en tijd hadden. Maar zelfs voor een halve republikein met historische belangstelling vliegt een uur hier zo om. Er staan een paar unieke en echte oude en schitterende objecten. Mooi blijkt de koningsgezindheid in Nederland rond de Tweede Wereldoorlog. Het is wel wat chaotisch: misschien kan er, met zoveel klaarblijkelijke liefde, af en toe een beetje meer samenhang worden aangebracht, of een tekstbordje geschreven, in plaats van die cleane impressies van een toekomstige renovatie. Nu lijkt de enige vernieuwing te zitten in het bijhouden van de prinsessenvitrines.
Leuk museum, de dame aan de kassa vertelde mooie verhalen. Er zal ongetwijfeld een lijn in de collectie zitten, wij hebben deze niet echt kunnen ontdekken, maar je kunt ook heerlijk zelf fantaseren bij alles wat je ziet.
Sfeervol museum, zeker de moeite waard. De opstelling van de collectie doet ouderwets aan, dit geeft het geheel een eigen sfeer.Bezocht opOfficiële feestdagWachttijdGeen wachttijdReservering aanbevolenNiet zeker
Het museum toont heel wat Oranje geschiedenis, soms met unieke stukken, maar het mooist vonden wij de maquette van het kasteel dat tussen 1807 en 1870 is gesloopd: een blunder van jewelste! Voor sommigen is geschiedenis niets waard helaas.
De moeite waard! In n mooi oud pand zoveel te zien van onze Koninklijke familie. Van oude prenten tot snuisterijen, prachtige foto boeken en nog veel meer.
Oranje museum veel foto's en filmpjes over de oranjes. Leuk om eens te zien.
Een grote verzameling over het koningshuis en het ontstaan er van. Een gepassioneerde verkoper van de kaartjes die een toelichting gaf over de relatie van de koninklijke familie met het stadje Buren. Leuk om te zien en te horen.
Prachtig stadje met een rijke historie Niet overslaan
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid