facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Museum Belvédère

Museum Belvédère

Info

Museum voor moderne en hedendaagse kunst

Geschiedenis

Het museum toont twintigste eeuwse en eigentijdse beeldende kunst uit Friesland in directe relatie tot beeldende kunst uit Nederland en Vlaanderen. Het accent ligt op schilderkunst die relaties aangaan met de omliggende landschappelijke sfeer.

Tot de vaste collectie van Museum Belvédère behoren onder andere werken van Jan Mankes, Hendrik Werkman, Thijs Rinsema, Jean Brusselmans, Jan Altink, Gerrit Benner, Willem Hussem, Roger Raveel, J.C.J. Vanderheyden en Robert Zandvliet.

In 2009 is het museum opgenomen in het Nederlands Museumregister.

Onze taak

het inrichten, instandhouden en exploiteren van een museum voor moderne, voornamelijk Friese, beeldende kunst.

Label

Waar land, licht en lucht ruimte vinden.



"Museum Belvédère wil een thuishaven zijn voor Friese en Noord-Nederlandse kunstenaars en streeft ernaar hun werk te tonen in relatie tot het werk van geestverwanten uit binnen- en buitenland."
Adres: Oranje Nassaulaan 12, 8448MT Heerenveen (gemeente)
Telefoonnummer: 0513-644999
ln.eredevlebmuesum@ofni
Stad: Heerenveen
Route: Oranje Nassaulaan 12
Postcode: 8448MT



op zoek naar gerelateerd: museum belvédère openingstijden, architect museum belvedere, museum belvedere tentoonstelling, museum heerenveen, expositie museum belvedere heerenveen, morandi belvedere, museum belvedere morandi, parkeren belvedere heerenveen
Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
Museumcafé Belvédère Museumcafé Belvédère 5 meter Koffie/Lunch/Diner/Receptie/Netwerkborrel/Meetings, en meer..
Keramiek in Kleur Keramiek in Kleur 2 km Leukste activiteit in Heerenveen - Verf je eigen keramic in onze super nieuwe studio,...
Erotische Kunst met een Ziel Erotische Kunst met een Ziel 3 km Mirjam is een veelkleurige vrouw: Judoka, moeder, Yoga-docent en kunstenares. Ze legt...
Recensies
Mooie locatie in parkachtige omgeving. Goede parkeergelegenheid, modern gebouw met twee overzichtelijke museumvleugels. Niet te vol en niet te druk. Gevarieerd materiaal waarvan een deel een bezoek de moeite waard maakt, zoals het werk van Jan Mankes en Isabelle van Werkhoven. Vriendelijk personeel, prettig en goed restaurant en een bovengemiddeld mooie en goed gesorteerde museumwinkel. Een bezoek zeker waard en neem de tijd om een wandeling in de omgeving te maken.
Alleen al het donkere, lage gebouw in het overwegend platte landschap, maar tegen de bomen van Landgoed Oranjewoud is prachtig! Deze tentoonstelling met abstracte landschappen van Living the Landscape is zeer mooi verzorgd. Ook de aanvullende werken met landschappen van hier en verder zijn mooi passend. Topper, zeker als je van abstract houdt!
De locatie middenin een natuurlijke omgeving is een plaatje op zich. Het museum is relatief klein en hoeft niet veel tijd te kosten zeker als je niet houdt van non figuratieve kunst. De Isabelle van Werkhoven tentoonstelling heb ik echter alle tijd gegeven en vond ik geweldig. Zeer vriendelijk personeel en topper gebak in de cafetaria.
Prachtig gelegen museum met wisselende exposities. Beschikt tevens over een terras met prachtig uitzicht. Parkeren geen enkel probleem!
Mooi museum in parkgebied Oranjewoud met buiten Heerenveen. Het is niet heel groot en de tentoonstellingen bekijken kost je ongeveer 1 uurtje dat is ook wel eens prettig. Toegang voor Museumkaart houders is gratis, anders zijn de kosten € 12,50
Er is nu een tentoonstelling die handelt over de geschiedenis van Friesland. Iedere Fries zou hier naartoe moeten gaan.
Prachtig gelegen museum. De expositie van het werk van de Friese kunstschilder, Jan Mankes, die ooit op een boogscheut van het museum woonde, in de Knipe, is wonderschoon. Uniek oeuvre! Ook de andere exposities, ook de beelden buiten, zijn zeer de moeite waard. Doen!
Fijne plek. Mooi museum met relevante expositie. Mooi park. Heerlijke middag gehad.
Na een wandeling een bezoek gebracht aan het museum Belvedère. Een bijzondere locatie temidden van de weilanden en toch in de nabijheid van een woonwijk. Deze keer een tentoonstelling van Jochem Hamstra. Een kunstenaar uit Heerenveen die thans in Groningen woont. Aan de andere kant van het museum waren werken van diverse kunstenaars te bezichtigen.
Mooi moderne kunst museum in het midden van Oranjewoud, ooit domein van de Oranjes. Bezoek ook het landhuis beperkte openingstijden
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid