facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Moskee El Fath Lansingerland

Moskee El Fath Lansingerland

Info

In Lansingerland wordt een nieuw Islamitisch Cultureel Centrum gebouwd. Alle donaties zijn hard nodig en van harte welkom.

Geschiedenis

De Stichting is opgericht op 26 juli 1983 door een aantal bewoners van Berkel en Rodenrijs, Bergschenhoek, Bleiswijk en omgeving van Marokkaanse afkomst. Sinds deze datum heeft zij zich intensief ingezet voor het nastreven van haar statutaire doelstelling en de hieronder benoemde doelstellingen. Zo heeft de stichting sindsdien een ruimte gehuurd die gebruikt wordt als moskee eerst in een, ondertussen gesloopt, pand waar nu de bibliotheek en de supermarkt staan en later op de huidige locatie aan de gemeentewerf 5. Vanaf de oprichting heeft de Stichting lessen in Koran en Arabische taal en letterkunde aangeboden, vijfmaal per dag worden er gebedssamenkomsten gehouden in de gebedsruimte en uiteraard is er iedere vrijdag het (verplichte) middaggebed.

De huidige ruimte voldoet al enkele jaren niet meer, er is onvoldoende ruimte om de (zeer sterk) gegroeide gemeenschap te kunnen faciliteren. Ook is er steeds meer behoefte aan een moskee (of islamitisch centrum) dat veel meer moet zijn dan een gebedsruimte. Ruimte voor lessen, activiteiten, bijeenkomsten e.d. is er helaas onvoldoende op de huidige locatie. Daarom is de Stichting sinds enkele jaren met de gemeente in onderhandeling om een stuk grond te kunnen kopen waar we een nieuw, modern gebouw kunnen ontwikkelen welke zal fungeren als een Islamitische Cultureel Centrum met uiteraard een gebedsruimte maar daarnaast ook leslokalen, een bibliotheek en ontmoetingsruimte voor jongeren, vrouwen en mannen.

Adres: De Zijde 7, 2662 EB Bergschenhoek
Stad: Bergschenhoek
Route: De Zijde 7
Postcode: 2662 EB


Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
DOTOkamp DOTOkamp 322 meter DOTOkamp is in 47 jaar uitgegroeid tot een begrip in Bergschenhoek.
Kwaliteitsorganisatie De Betere Schilder Kwaliteitsorganisatie De Betere Schilder 1 km Goede service en verzekerd van een goede vakman
S-Klasse Club Nederland S-Klasse Club Nederland 1 km Vertaald door Google Ja leuk Origineel Yeap nice
Hervormde Gemeente Bergschenhoek Hervormde Gemeente Bergschenhoek 1 km De Hervormde kerk is een fijne gemeente waar God en zijn woord centraal staan. Gastvr...
Meesters in de tuin Meesters in de tuin 2 km Tijdens dit bijzondere event zetten speciaal geselecteerde en hoog aangeschreven leve...
Kinderopvang De Koeienwei Kinderopvang De Koeienwei 3 km We zijn erg tevreden, betrokkenheid is groot, ga zo door!
Recensies
İk zou het zeer op prijs stellen als er tussen gebedstijden mensen aanwezig zijn. Een keer moest ik buiten bidden.
Mooie moskee, heel schoon en fijne gebedsruimte. Zonde van sommige dames die er komen bidden. Je voelt je niet welkom en erg bekeken.
Hmdoelilah. Goed en blij dat er een moskee is in deze gemeente, waar ik pas ben komen wonen. Nog een prachtige moskee ook, Masha'Allah!
MashAllah mooie masjid met aardige en behulpzame mensen!
Vriendelijke kleine gemeenschap die Deo volente per zomer 2017 verhuist naar de Wilderszijde en het zo gewenste nieuwe jasje.
Zeer vriendelijke mensen. Leuk gebouw
Netjes maar ingang voor de zusters is onhandig
Moskee en gebedsruimte voor moslims van Lansingerland , mooi moskee
Gebedsruimte voor moslims Bergschenhoek / Berkel en Rodenrijs
Reageer op deze plaats

Routebeschrijving naar Moskee El Fath Lansingerland met het openbaar vervoer


Bergschenhoek, Koegelwieckplantsoen 220 meter
170
173
Bergschenhoek, Koegelwieckplantsoen 230 meter
170
173
Bergschenhoek, Boterdorpseweg 280 meter
170
173
Bergschenhoek, Boterdorpseweg 290 meter
170
173

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid