facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Montessorischool Stad - Muziekwijk

Adres: Contrabasweg 38, 1312 LL Almere, Nederland
Telefoonnummer: 036 537 6591
Staat: Flevoland
District: Almere
Stad: Almere
Route: Contrabasweg
Huisnummer: 38
Postcode: 1312 LL


Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
Katholieke Basisschool Crescendo Katholieke Basisschool Crescendo 112 meter sommige kinderen kregen niet de kans om te bewijzen wie ze waren net als ik heb ik hi...
Recensies
Onze beide kinderen hebben een geweldige schooltijd dankzij het goede moderne montessori-onderwijs dat hier wordt aangeboden. De leerkrachten zijn erg bevlogen en zetten het kind centraal. Ook de zorgstructuur is goed op orde.nDe Nederlandse montessori vereniging heeft deze school in 2023 nog een voorbeeldschool genoemd.
Onze dochter is op school locatie Muziekwijk gepest er is geen pest protocol, is totaal niet gehoord, kreeg onbekwaam onderwijs geen oog voor de individu en zijn de zorgen van de ouders niet serieus genomen. De 'meester' van de middenbouw noemde haar manipulatief en vals, en zag de noodzaak niet op een kind van 7 jaar oud! te beschermen. Als ouders hebben we de tevergeefs getracht de diplomatieke weg te bewandelen, met oog voor de 'overspannen' onderwijssector, maar kregen geen voet aan de grond. Gelukkig is onze dochter op haar nieuwe school wel met veel warmte ontvangen en krijgt zij de nodige professionele hulp om de opgelopen schade van haar vorige school te verwerken. Het kan gelukkig anders.
Fijne school, die goed kijkt naar kinderen en ze de ruimte en tijd geeft zich te ontwikkelen. De leerkrachten zijn enthousiast en betrokken.nEr wordt veel gewerkt met de mooie Montessori materialen. We zien bij onze dochter dat dit ook echt werkt.
Uit het oogpunt van een ex-leerlingnnVreselijke school.. Pesten wordt gedaan alsof het niet wordt gezien.nnGeen persoonlijk passend onderwijs, ik zelf was altijd snel klaar met hun werk en dan moest ik maar een gedichtje schrijven.nOf voor de grap maar het rekenboek van groep 3 pakken.nnOok geen bijpassend onderwijs wat bij reguliere lessen van andere scholen past. Wordt heel laks over gedaan. Waardoor de overstap van basis naar middelbaar onderwijs erg verschillend was, en ik nogal een achterstand ontwikkelde.nn3 groepen bij elkaar is leuk.nMaar 1 leerkracht die kan zich niet focussen. Mijn broertje ontwikkelde in groep 3 en 4 een lees- en rekenachterstand. Waardoor we hem hebben overgeplaatst naar een andere school. Waar ze nu keihard met hem werken. En hem zelfs huiswerk geven om die achterstand tegen te werken.nnOok heb je nauwelijks klassikale lessen en we hebben eigenlijk alleen maar spelling en rekenen gedaan. Basis topo en geschiedenis en zelfs taal kwam niet aan de orde. En uitleg voor de klas werd echt nauwelijks gedaan.nnVerder werd over de Cito erg laks gepraat en werd het ook gewoon in het lokaal gehouden. Ik raak snel afgeleid. En groep 6 en 7 zaten daar gewoon te werken en pauze te houden. Ze moesten zelfs langs ons heen om bij het werk te komen.nnVan de docent kreeg ik altijd niveau havo vwo. Maar doordat ik mijn Cito zo slecht heb gemaakt ze zeiden nog dat het niet belangrijk was. Is er afgesproken om mij op mavo havo te zetten.nnMijn lesachterstand was blijkbaar groot geworden dat ik uiteindelijk tijdens mijn hele middelbare school carriere moest knokken en echt ongezond hard werken om over te gaan. Ik kende de meest logische woorden niet, en heb nog altijd moeite met de DT.nAls ik aangaf dat ik daar moeite mee had, dan werd er snel een blaadje voor mn neus gedrukt.nnMaar het is gelukt, ik ben nu 19 en begin nu aan het 2e jaar van het HBO.nnOok is er een paar jaar terug ontdekt dat ik hoogbegaafd en gevoelig ben voor geluiden misofonie. Als deze school nou eens de klassen wat meer had opgedeeld, dan kon de leerkracht zich beter focussen op ook het gedrag als de ontwikkeling van ieder kind als individu.
Super fijne school. Mijn dochter gaat er met plezier heen
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid