facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Molenmuseum - De Zaansche Molen

"Het Molenmuseum is op 28 september 2020 geopend op deze locatie op de Zaanse Schans.Of je je ontdekkingstocht over de Zaanse Schans begint of afsluit met een museumbezoek is om het even. De multimediale expositie prikkelt, bevraagt en daagt uit van begin tot eind. Het gaat over handel, cultuur en rijkdom, maar ook over hard werken, armoede en sociale ontwikkeling. Zo is er een gigantisch panoramaschilderij van maar liefst 11 meter breed, waarop alle molens bij Oost Zaandam van rond 1800 te zien zijn. En er is een interactieve maquette waarbij het je duizelt: 1100 molens in de Zaanstreek zijn hierop in beeld gebracht. Eigenzinnige virtuele gidsen reizen met je mee door het museum en leveren gevraagd en ongevraagd commentaar."
Adres: Museumlaan 18 , Koog aan de Zaan 1541 LP, NL
Telefoonnummer: 075 628 8968
Stad: Koog aan de Zaan
Route: Museumlaan 18
Postcode: 1541 LP



op zoek naar gerelateerd: Molenmuseum Koog aan de Zaan, Zaansche molen webshop, De Zaanse Molen prijzen, Zaanse Schans, Zaanse Schans molens, Zaanse Molen menu, Zaanse Molendag 2023, Molen museum
Recensies
Dit museum bevindt zich aan het einde van de dijk waar alle molens van de Zaanse Schans staan. Hierdoor een onlogische plek vind ik persoonlijk. Informatie over de molens verwacht ik eerder aan het begin van de route. Binnen het museum een verzameling van miniatuur molens in alle vormen. Uitleg in Nederlands en Engels bij de vitrines. Voor invaliden en slecht ter been is er een lift aanwezig. Met een rolstoel kan je zeker naar binnen. Echter met mijn scootmobiel zéker NIET. De bocht bij de entree is te scherp. De balie staat lelijk in de weg.
Ligt helemaal aan het einde van de Kalverringdijk, daardoor wellicht een beetje uit de loop van de toeristenstroom. Een schitterend museum waar je alles uitgelegd krijgt over de grote verscheidenheid van verschillende types molens met een gedegen uitleg erbij. Museum wordt gerund door zeer enthousiaste vrijwilligers, die op al je vragen antwoord kunnen geven.
Erg interessant museum. Veel informatie over de oude molens uit de Zaanstreek. Heel leuk!!Bezocht opWerkdagWachttijdGeen wachttijdReservering aanbevolenNee
Vanwege corona voor ons een zeer speciale ervaring, maar voor de Zaanse Schans een drama. Er was maar een handje vol bezoekers, dus we konden overal op ons gemak rondkijken, hoefden nergens voor te wachten. We begonnen met het museum de Zaanse Schans, waar oa en deel van productielijn van de vroegere Verkade fabriek in werking is opgesteld. Toen kwamen we terecht in het klompenmuseum en winkel, de oudste AH bleek dicht, maar in het naast gelegen klokkenmuseum kregen we een privé rondleiding. In de Cacao winkel werd ons een presentatie aangeboden, super leuk. Daarna naar verfmolen de Kat, en houtzaagmolen Het jonge Schaap, waar we uitgebreid met de molenaar konden praten omdat er toch verder niemand was. Op het eind een pas geopend museum. Hier konden we onverwacht een kopje koffie uit een automaat halen en even zittend op drinken we hadden er uiteraard rekening mee gehouden dat de horeca gesloten is vanwege corona. Op de terugweg nog even langs de kaasboerderij, waar je alle kaasjes kon proeven die je maar wilde, en ook chocola. De laatste winkeltjes waren al gesloten, eerder dicht gegaan, toen we daar weer terug kwamen, begrijpelijk. Zelfs de parkeerwachters waren al naar huis. Twee dagen na ons bezoek moesten musea weer sluiten, maar maakt voor de Zaanse Schans nauwelijks verschil, want voor nog geen 20 gasten per dag kun niet open blijven lijkt mij. Zeker de moeite waard om hier een keer rond te kijken, zodra het weer mogelijk is.
Wat een mooi nieuw museum! ,ook de verhalen achter de molens hier!
Niet heel groot maar door de interactieve displays zeer uitgebreid en informatief museum. Onze bezoekdag was zeker niet de drukste dus men had alle tijd en we werden netjes de eerste sectie door gelopen met veel uitleg. Medewerkers zeer aardig en niet verlegen om gezellig te praten met de bezoekers. Je merkt ook dat ze gewoon trots zijn op 'hun' museum. Zeker een bezoek waard. Gebruik de combikaart of museumjaarkaart zodat je ook de echte molens kan bezoeken erbij.
Mooi nieuw museum, veel uitleg van een molenaar en je kunt spelen met knopjes
Dit museum ooit gestart als een tijdelijke tentoonstelling in een school is in 2025 100 jaar oud. Sinds enkele jaren in dit gloednieuwe gebouw aan de Zaanse Schans kant van de rivier. Net ver genoeg van de toeristentrekpleister om niet overlopen te worden door de hirdes uit touring cars. Binnen erg veel molens, een prachtige fotoserie over de huidige generatie molenaars en heel enthousiaste medewerkers.
Leuk nieuw museum met aardige mensen. Je bent er niet al te lang bezig, maar je hebt nog de hele Zaanse Schans om te bekijken.Bezocht opWerkdagWachttijdGeen wachttijdReservering aanbevolenNee
verjaardags uitje met mijn vader gedaan,best leuk om die ouwe molens te zienBezocht opWeekendWachttijdGeen wachttijd
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid