facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Molen De Adriaan

Molen De Adriaan

Info

Een bezoek aan Haarlem is niet compleet zonder een rondleiding in Molen de Adriaan. Door zijn schilderachtige ligging aan de rivier het Spaarne en zijn grote hoogte was deze stellingmolen door de eeuwen heen een van de markantste bouwwerken van Haarlem.

Geschiedenis

Op de begane grond treft u het panorama van Haarlem rond 1800, waar sinds 2012 de Haarlemse autodidact Chiel Braat aan werkt. Het nadert zijn voltooing. Beneden kunt een kopje koffie/thee genieten terwijl u wacht op de volgende rondleiding. Bij de kassa kunt u de toegangskaarten, molensouvenirs, ansichtkaarten, stropdassen en gedrukte informatie over molens en De Adriaan afrekenen. Op de 1ste verdieping vindt u panelen en grote wand schilderingen over de historie van Haarlem en de Adriaan. U kunt hier een of meerdere films kijken. Met de Spaarne-film is het net alsof u zelf over de rivier vaart en vanaf het water de mooiste plekjes en interessantste gebouwen langs de oevers bekijkt.

Op de 2e verdieping is een permanente expositie ingericht over de techniek van molens. Verder zijn er op gezette tijden demonstraties over de manier waarop graan tot meel wordt gemalen. Onder leiding van een gids en met behulp van modellen en visuele presentaties ontdekt u hoe ingenieus de houten constructies aan de gang worden gehouden door de draaiende wieken.

Ook op de 3e verdieping is een expositieruimte en treft u een dia- en videopresentatie.

De 4e verdieping en hoger is het domein van de molenaar. Onvergetelijk is het moment waarop u de stelling betreedt: twaalf meter boven de rivier heeft u een spectaculair uitzicht over de oude stad. Op deze verdieping kunt u een audiovisuele presentatie zien over o.a. het kruien en het malen

Adres: Papentorenvest 1a, 2011AV Haarlem
Telefoonnummer: +31235450259
ln.naairdanelom@ofni
Stad: Haarlem
Route: Papentorenvest 1a
Postcode: 2011AV


Openingstijden

Maandag: 13:00 - 17:00
Dinsdag: 13:00 - 17:00
Woensdag: 13:00 - 17:00
Donderdag: 13:00 - 17:00
Vrijdag: 13:00 - 17:00
Zaterdag: 10:30 - 17:00
Zondag: 10:30 - 17:00


op zoek naar gerelateerd: molen de adriaan restaurant, molen de adriaan mei 2004, hoeveel verdiepingen telt de molen de adriaan, aantal verdiepingen molen de adriaan, verdiepingen molen de adriaan, schoterveense molen haarlem, molen de adriaan openingstijden, molen de adriaan 2004
Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
Slachthuis Haarlem Slachthuis Haarlem 1 km Deze pagina brengt de geschiedenis de Haarlemse Slachthuisbuurt en het Slachthuis in ...
Stadsschouwburg Haarlem Stadsschouwburg Haarlem 1 km Top show! Al helpt het wel dat je dochter erin mee danst!
De Nieuwe Bavo bloeit De Nieuwe Bavo bloeit 2 km Van 5 t/m 13 april vindt in de Haarlemse kathedraal het evenement 'De Nieuwe Bavo Blo...
Recensies
Van buiten erg mooi. Van binnen blijkbaar alleen te bezoeken met een gids waar je een kaartje voor moet kopen. De mevrouw die dat regelde was onbeleefd en belerend. Niet echt bemoedigend om nog eens terug te komen om alsnog met de tour mee te gaan.
Niet helemaal tevreden met de reservering die misliep. We hebben online tickets gekocht nadat we een rondvaart hadden. Eenmaal toen we om 16:00 aankwamen waren ze gesloten. Volgens de website konden we voor dit tijdstip reserveren. Heel erg vervelend natuurlijk. We kregen een rondleiding van 30 min korte dan aangegeven. Dit zou wel echt even moeten worden aangepast op de website. Je betaald er tenslotte toch 15€ euro voor.. vriendelijke uitleg gehad en rondleiding. Niet de ervaring waarop we hoopte jammer.
Echt een grote molen en heel mooi opgeknapt. Wij hadden de rondleiding gedaan met gids, dat was erg intressant. Duurt ongeveer 3 kwartier. Moeite waard.
Molen de Adriaan 1779 ligt bij het Spaarne te Haarlem. Is ook te bezichtigen :zie de website.
Bezoek aan de molen is een must. Kan ernaast ook lekker op het terras hangen.
Schitterend in en aan het Spaarne gelegen. Met de boot of de fiets goed bereikbaar. Eetgelegenheid ernaast. Bezoek en rondleiding èn… trouwlocatie!
Prachtige oude molen helaas gesloten ivm Corona
Heerlijk in het zonnetje genoten van een kopje thee en een stukje appelgebak. En mijn vrouw had een cappuccino en een stukje cheescake. De cheesecake raad ik niet aan want die kost €9,25. Daar kwamen we later pas achter toen we hadden afgerekend. Beetje belachelijke prijs. Verder alles goed.
Leuke Engelse rondleiding gehad van een aardige man, informatief. Mooi uitzicht op een zonnige dag.
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid