facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Mirtos Animal Project

Mirtos Animal Project

Info

Mirtos Animal Project is a Dutch foundation involved in animal welfare on Crete, in Athens and Cairo and run by volunteers in the Netherlands .

Geschiedenis

Mirtos Animal Project is a Dutch foundation involved in animal welfare on Crete, in Athens and Cairo and run by volunteers in the Netherlands .

Adres: Bloemendaalse Zeedijk 18, 4926 PD Lage Zwaluwe
Stad: Lage Zwaluwe
Route: Bloemendaalse Zeedijk 18
Postcode: 4926 PD



op zoek naar gerelateerd: mirtos animal project ervaringen, atlas animal project, mirtos animal project facebook, mirtos divina, mirtos katten, mirtos forum, mirtos ervaringen, mirtos griekenland
Recensies
Helaas wordt mijn bericht op Facebook meteen verwijderd, dan waarschuw ik mensen hier wel. Slechte ervaring met deze stichting helaas. Een klant die 2 leuke honden had geadopteerd had mij verteld over deze stichting, goede nazorg en leuke honden. Dus nu onze hond oud genoeg is wilde we kijken voor een maatje. De 1e die we op Facebook zagen waren we al verkocht, week nagedacht en na een week de aanvraag verzonden. We werden teruggebeld en klonk goed. Na het 2e gesprek zou er verder gekeken worden. Helaas werden wij afgewezen. De rede: jullie klinken fantastisch maar iemand in jouw dorp had ook interesse in deze hond en die hadden we afgewezen en jullie kennen elkaar op Facebook. Euhmm ja, het is een klant maar we zijn geen bestiet ofzo dus hoe most ik dat weten? Wij zijn erg teleurgesteld omdat we ons hadden verheugd op de komst van de hond en vinden dit een uiterst onprofessionele stichting. Immers, als de nazorg zo goed zou zijn als beweerd wordt zouden ze dus regelmatig kunnen langskomen of videobellen om de hond bij ons te zien hoe hij het doet. Er zullen vast ook goede ervaringen zijn met deze stichting, maar denk wel 2x na.
Zomer 2018 besloten een hond te addp. Na huisbezoek en telefonisch contact was alles in orde. 2 september kwam onze Lucky. Na een aantal maanden voelt hij zich op zijn gemak. Leergierig. Vrolijk en entousaist. Absoluut geen spijt van.
Hier hebben wij onze hond Philo vandaan. Fijne stichting en een superhond. Philo is nu 13 jaar
Ik heb bij deze stichting mijn kat geadopteerd. Eerlijk, correct en goede nazorg gehad. Vriendelijke mensen
Ik heb twee katten in mijn huis en beide geadopteerd via Mirtos afgelopen zomer en afgelopen maand. De bemiddelaar en de nazorgers houden goed contact over hoe het de katten vergaat en denken mee. Ik ben zeer tevreden over de transparantie/communicatie en zou zeker als ik nog een dier zou willen weer via Mirtos adopteren!
Vorig jaar april ben ik op zoek gegaan naar een kitten. Onze kat was overleden en mijn dochter en ik mistte hem enorm. Via een collega in contact gekomen met Mirtos. Op de site stond een nestje kittens van 6 maanden oud...verliefd!! Na enig overleg met dochterlief hebben we besloten 2 broertjes te adopteren. Eerst kreeg ik huisbezoek, waar ik erg content mee was. Wij hebben 2 honden die katten gewend zijn, maar kreeg tips en trics om ze met de nieuwe kittens in contact te brengen en daar heb ik veel aan gehad. Ik mocht ze ophalen in eindhoven, dat was voor mij een probleem omdat ik geen vervoer had. Een medewerker van Mirtos heeft míj en mijn dochter opgehaald en heeft mij van begin tot eind van de reis begeleidt...Super!! We zijn nu een paar maanden verder. Ik ben nog een paar keer benadert door Mirtos met de vraag hoe het gaat, wat aangeeft dat deze srichting erg begaan is met de dieren en de adoptanten. Er is een personeelstekort geweest wat even wat onrust heeft gwgeven maar voor de dieren geen nadelige gevolgen heeft gehad. Als ik ooit nog een huisdier aanschaf ga ik weer adopteren en zeker weer via deze stichting.
Een organisatie die mooi werk poogt te doen maar naar onze ervaring helaas in hun houding naar adoptanten tekortschiet. Na een uitgebreid keuzeproces maakten we een zeer specifieke keuze voor een kat, die in de praktijk zowel in uiterlijk als persoonlijkheid heel anders bleek te zijn. Dat terwijl we van tevoren heel specifieke navraag hadden gedaan. Onze ‘kwestie’ werd een aardige tijd genegeerd en de communicatie was moeizaam. Ook hebben we ons best moeten doen om niet €100 ‘administratiekosten’ te hoeven betalen. Het blijkt dat deze kosten worden gebruikt om gastgezinnen te compenseren voor dierenartskosten. Wanneer een adoptant een kat vanwege misinformatie terug aanbiedt voor adoptie, betaalt deze dus onterecht mee voor andermans kosten. Verder werd er gedreigd dat wij een contract hadden getekend waarin staat dat de kat altijd eigendom blijft van Mirtos, en werden we half neergezet als slechte baasjes waarvan de kat moet worden gered. Dat terwijl hij het erg goed had, en zoveel beter dan in het Griekse gastgezin. Het blijft vreemd dat organisaties als deze niet willen werken met een optie-adoptie/gastgezin systeem voor katten, al helemaal als je als adoptant niet weet wat je krijgt. Ze geven natuurlijk pas achteraf zelfs letterlijk toe dat ze niet weten of de informatie uit Griekenland wel klopt. Uiteindelijk is het wel opgelost, maar al met al een onprettig proces en toch een beetje een zure nasmaak.
Afgelopen zondag mocht ik op Schiphol mijn nieuwe kattenvriend ophalen. De ontvangst was hartelijk en goed georganiseerd en eindelijk kwam hij door de douane. Ik ben heel tevreden over Mirtos. Ik heb een leuk contact met één van de medewerkers van Mirtos en een leuk huisbezoek gehad. De betrokkenheid van de medewerkers is enorm groot. De voorgesprekken, de afwikkeling van de overdracht, het contact met de medewerkers, overal ben ik positief over. En dan mijn nieuwe kat ...de mooiste kat van de hele wereld! Wat een lieve kat en wat ben ik blij dat ik deze kat heb mogen adopteren. Het is een lieve kat en hij is precies zoals ze zeiden dat hij is. Nog even wennen aan de nieuwe thuissituatie, maar dan gaan we vast samen een hele leuke, gezellige, katachtige toekomst tegemoet. Ik kan niet anders zeggen dat ik deze stichting aan zou raden bij mensen die een kat of een hond een warm mandje willen bieden. Ik draag ze een warm hart toe. Mirtos bedankt voor alles!!
Over Stichting Mirtos ben ik erg goed te spreken, ze doen fantastisch werk op vrijwillige basis. Ze proberen niet alleen een plekje voor de honden te vinden maar helpen ook in Griekenland zelf. Wij hebben 9 honden na elkaar opgevangen die allemaal een prima gezin vonden. Zelf hebben we ons Griekje Chaplin vorige week helaas op 14 jarige leeftijd in laten slapen. Het was de gezondste, liefste , blije en dankbare hond die ik ooit mocht verzorgen.
Wij zijn enorm blij met onze Olympoes. Ze is gezond, heeft een goed karakter en is al echt een deel van het huishouden. Het adoptieproces verliep vrij soepel, het contact met de bemiddelaar was goed en binnen een maand was de vlucht naar Nederland geregeld. Ik snap dat niet elke adoptie een succesverhaal is, maar ik ben tot nu toe erg tevreden over Mirtos :
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid