facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Meubelmakerij De Schrijn VOF

Meubelmakerij De Schrijn VOF

Info

Cursussen ambachtelijk meubelmaken en de praktijkopleiding tot meubelmaker, het praktisch leerjaar meubelmaken.

Geschiedenis

Begin 1992 zijn we gestart met het geven van een cursus meubelmaken in onze meubelmakerij. Sindsdien zijn we uitgegroeid tot een professionele en veelzijdige aanbieder van cursussen meubelmaken, machinaal houtbewerken en de opleiding tot meubelmaker, het 'praktisch leerjaar meubelmaken'.



"Januari 1992 zijn we, naast het maken van meubels, gestart met het geven van cursussen meubelmaken in onze werkplaats. In de loop van de jaren zijn we uitgegroeid tot een professionele en veelzijdige aanbieder van workshops, cursussen meubelmaken en de praktijkopleiding tot meubelmaker, het praktisch leerjaar meubelmaken."
Adres: Langbroekerdijk A 46a, 3947 BJ Langbroek, Utrecht, Netherlands
Telefoonnummer: 0343-562829
Stad: Langbroek
Route: Langbroekerdijk A 46a
Postcode: 3947 BJ


Openingstijden

Maandag: 09:00 - 22:00
Dinsdag: 09:00 - 22:00
Woensdag: 09:00 - 22:00
Donderdag: 09:00 - 22:00
Vrijdag: 09:00 - 22:00
Zaterdag: 09:00 - 15:30


op zoek naar gerelateerd: Opleiding meubelmaker volwassenen, Cursus houtbewerking voor beginners, Basiscursus ambachtelijk meubelmaken, Cursus meubelmaken Utrecht, Opleiding meubelmaker volwassenen Amsterdam, Cursus houtbewerking Rotterdam, Cursus meubelmaken Den Haag, Cursus houtbewerking Limburg
Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
Zakelijk Succes Academy Zakelijk Succes Academy 905 meter 2 dagen training gevolgd bij Bart over online marketing. Veel termen en zaken waren m...
Recensies
Met zeer veel plezier bij meubelmakerij De Schrijn de unieke praktijkopleiding tot meubelmaker gedaan. Deze opleiding omvat 40 sessies verdeeld over een jaar, in mijn geval van 8:30u tot 15:00u. De opleiding is een combinatie van lekker doorwerken enerzijds en heerlijk ontspannen en 'dingen loslaten' bij een kopje koffie of thee anderzijds. Heb geleerd dat één zwaluw nog geen zomer maakt. Tot nu toe ben ik het meest trots op het iepen houten bijzet tafeltje met lade, die krijgt een mooie plek in de woonkamer. Tot nu toe, want de zigzag Rietveld stoel moet nog verlijmd en afgewerkt worden en mijn eindproject, het klapstuk, staat alleen nog als schets op papier... Inderdaad, meewarig constateer ik dat ik helaas al in de laatste fase van de opleiding zit. Maar de kennis en vaardigheden die ik het afgelopen jaar heb opgedaan zullen de rest van mijn leven bijblijven. En ongetwijfeld een mooie bijdrage leveren aan ontspanning, vitaliteit en dingen nog verder los te laten met dank aan de docenten Erwin en Daniel..
Afgelopen jaar heb ik het Praktisch leerjaar meubelmaken gevolgd bij De Schrijn. Wat een geweldige plek om elke week weer los te komen uit je hoofd en echt bezig te zijn met je handen, en een ambacht te leren. De docenten zijn vakkundig, betrokken en bevlogen. Er is veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en het leerklimaat is prettig.
met veel plezier heb ik de opleiding "praktisch leerjaar meubelmaken" gevolgd. In een kleine gevarieerde groep de vaardigheden leren om met beitel, zaag en schaaf mooie dingen te maken en natuurlijk ook om alle machines te gebruiken. Goede begeleiding door kundige mensen, goed uitgeruste machine kamer, goed gedoseerd programma. Van bewust onbekwaan naar een beetje bewust bekwaan op sommige vlakken dan natuurlijk. Ik wist dat ik het leuk zou gaan vinden maar die verwachting is ver overtroffen. Denk je erover om voor hobby of professioneel met houtbewerking aan de slag te gaan kan ik je zeker aan raden om deze cursus te volgen
Wat een fijne plek om het prachtige ambacht te mogen leren. Dank Erwin, Ronald, Erik, Michel en Anneke voor een fantastisch jaar!
Ik ben erg te spreken over De Schrijn. Zowel over de leraren, welke hun vak goed verstaan, erg behulpzaam zijn en een dosis humor meebrengen. De locatie is eveneens prachtig. Een mooi gebouw in een landelijke omgeving.
‘Na veertig lesdagen in het praktisch leerjaar meubel maken in 2022 ben ik anders naar houtbewerken gaan kijken. Door de enthousiaste docenten Daniël en Ronald is het proces van houtbewerken duidelijk belangrijker geworden dan het uiteindelijke product. Wat een leerzame dagen zijn dit geweest en wat een gezellige groep. Kortom een feestje iedere donderdag! Heerlijk met je handen bezig zijn en je hoofd leegmaken. Leren van en met elkaar met betrokken en gemotiveerde mensen om je heen. Een prachtig leerjaar waardoor er een basis is ontstaan waarmee je je verder kunt ontwikkelen. Kortom een aanrader!’
Erg fijne plek om het ambacht te leren. De docenten hebben duidelijk liefde voor het vak en brengen dit goed over. Met veel geduld geven ze je de ruimte om je het werken met hout eigen te maken. In kleine groepen wordt aan verschillende werkstukken gewerkt waarin ieder in zijn/haar eigen tempo kan aanhouden, ook is het erg leerzaam om getuige te kunnen zijn van elkaars leerproces. Mooie en goed uitgeruste werkplaats, met zowel kwalitatief handgereedschap als een machinale. Heb ervan genoten en vind het jammer dat het praktisch leerjaar alweer bijna voorbij is! Ik ga daarom door met één van de cursusmogelijkheden.
In een gemoedelijke sfeer leer je van zeer ervaren en deskundige docenten vanalles over hout en gereedschap en leer je noodzakelijke technieken om de meest mooie werkstukken te maken. Zowel ambachtelijk als machinaal. Écht een aanrader!
Ze schrijn bied houtbewerking cursussen aan voor verschillende niveaus. Je wordt goed begeleid en hebt steeds opnieuw uitgedaagd. Je leert hier in het begin echt alles met handen te doen om zo het hout goed te leren kennen. Voor gevorderden kan je ook machinaal aan de slag.
In april 2021 begonnen met het praktisch leerjaar meubelmaken om daarmee te proberen een zeer heftige periode in mijn leven af te sluiten en om daarmee richting te geven aan een ander leven dat beter bij mij past. Nu, april 2022, kan ik zeggen dat mijn opleiding bij de Schrijn al mijn verwachtingen heeft waargemaakt. Ik heb praktisch veel geleerd via de opdrachten met hout, ben mijzelf regelmatig goed tegengekomen, maar door de aanwezigheid en ondersteuning van twee geweldige docenten en de medeleerlingen in de groep heb ik een grote stap in een goede richting kunnen maken. De Schrijn heeft voor mij hun motto 100% waargemaakt: Gereedschatkist voor mens, hout en ambacht.
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid