facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Meschermolen

Geschiedenis

De Meschermolen is een watermolen in Mesch in de Nederlandse provincie Limburg. De molen was een van de zes watermolens die op Nederlandse grond gebruik maakten van het water van het riviertje de Voer. De molen maakt deel uit van een grote Limburgse hoeve.De molen is een rijksmonument.GeschiedenisDe huidige hoeve is een opvolger van een Karolingische villa. Deze villa was uit vakwerk opgetrokken, maar werd in 1699 vervangen door metselwerk.Verschillende eeuwen achter elkaar heeft de Meschermolen kalamijn (zinkerts) en graan gemalen.In het midden van de 19e eeuw had de molen een houten middenslagrad met een doorsnede van 5,66 meter en een breedte van 0,64 meter.Aan het einde van de 19e eeuw werd de molen omgebouwd tot een bovenslagwatermolen van plaatijzer.In het begin van de jaren vijftig werd de watermolen niet meer gebruikt en stilgelegd en een maalderij in het dorp nam het malen over.Tussen 1996 en 1998 is de Meschermolen geheel gerestaureerd. De molen is maalvaardig en af en toe wordt er nog gemalen.Een tweede MeschermolenIn het verleden heeft er aan de andere zijde van de hoeve nog een tweede watermolen gelegen. Deze is geheel verdwenen en er zijn slechts enkele sporen in de muur van de hoeve van overgebleven. Deze molen was een onderslagmolen.Externe links Meschermolen op waterradmolens.nl

Adres: Meschermolen 1, Eijsden (gemeente)
Telefoonnummer: +31434091216
Stad: Eijsden
Route: Meschermolen 1



op zoek naar gerelateerd: Meschermolen review, La Cour d aix, De Oude School Visé, Boerderij appartementen Zuid-Limburg, Boerderijcamping huisje, Camping De Mescherhei, Camping met appartementen, Camping op de Hej
Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
Sint-Martinuskerk (Eijsden) Sint-Martinuskerk (Eijsden) 2 km Mooi kerkgebouw met rondom een kleine kerkhof. Gemengde bouwstijlen. De grondlegging ...
Het Ursulinenconvent / The Ursuline Convent Het Ursulinenconvent / The Ursuline Convent 2 km Redelijk klein gebouw, maar heeft veel artefacten om te bezichtigen. Ik heb er zelf o...
Sint-Jozefkerk (Oost-Maarland) Sint-Jozefkerk (Oost-Maarland) 3 km De Sint-Jozefkerk is een kerkgebouw in Oost-Maarland, in de Nederlands Zuid-Limburgse...
Recensies
Leuke locatie in een oude hof boerderij. Mooie omgeving om te wandelen en te fietsen. Veel loslopende kippen en dieren weitjes. Lekker ontbijt. De bedden die wij hadden waren te zacht en zakten door.
Zeer slechte ervaring. De tipi is niet schoon. De lamp in de douche doet het niet. Het ergste van alles is dat de persoon die ons verwelkomde erg onaangenaam was. Het enige positieve punt is de locatie, die charmant is.
Mooie locatie en het het gebouw ziet er ook echt leuk uit maar onvriendelijke eigenaresse. Waarschijnlijk heeft ze het veel te druk, er kan geen enkel vriendelijk woord vanaf. Je voelt je in ieder geval niet thuis. Als je voor je rust komt moet je hier niet naartoe gaan, de hanen beginnen om 4 uur aan 1 stuk door te kraaien, echt keihard. Huisje is wel netjes verder en bedden redelijk maar dat is persoonlijk. In het dorp is een goed eetcafé. Je zou het in eerste instantie geen stuiver geven maar het eten is echt lekker. Ik zou er niet zo snel terug komen.
Mooie appartementen, landelijk gelegen. Vlak bij de Belgische grens. Verwacht echter geen serene rust. De diverse hanen op het binnenhof kraaien continu van 6 uur s morgens tot s- avonds laat.
In B en B overnacht. Gelukkig maar 1 nacht. Eens maar nooit meer. Kamer was slecht of niet schoongemaakt. Zeer klein. Grauwe handdoeken, met vuile vegen in. Waren ze wel gewassen?? Bed was versleten. Je zakte er helemaal in weg. Kamer heet. Geen airco. Ontbijt in eetzaal op zolder, te bereiken via wenteltrap. Katten en honden waren daar ook aanwezig. Hygiëne is hier dus ver te zoeken. Er werd ons gezegd, dat we onze e-bikes veilig konden stallen. Niet dus. Ik maak hier geen reclame voor.
Het mooiste plekje van zuid Limburg. En uitval basis voor de fiets, wandelingen of toertocht
Wat een ramp was dit. Er was een overstroming in Limburg tijdens ons beoogde weekend. Specifiek voor dat gebied was het advies dat men er niet heen mocht. De host vond dit echter niet en leek enigszins geirriteerd. Voor booking als buitenlands bedrijf was het lastig oordelen. We kwamen tot de conclusie dat we het op een ander moment het weekend in konden halen. Maar daarna was er geen contact meer te krijgen met de host. We hebben zoveel geprobeerd, maar telkens geen contact of heel asociaal contact. Ons geld hebben we niet terug gehad.
Fantastisch plek om tot rust te komen als je van het buiten leven houdt met o.a. paarden, kippen, katten en honden. Vriendelijk ontvangst. Fijne twee persoons kamer met douche en bad. Eigen terras met stoelen. Het ontbijt is uitgebreid met lokale producten en op een prachtig aangeklede zolder ruimte. De lokatie van de Hoeve is echt geweldig! Een mooie basis om de omgeving te gaan ontdekken. Maastricht is in de buurt. De Merchelgrotten bij Valkenburg. En je kan mooie wandelingen en fietstochten ondernemen.
Zeer leuke plek om te overnachten en een mooi uitgangspunt om vandaar te starten met wandelen of fietsen. Zeer nette kamers met alles aanwezig. Kamers worden erg netjes opgeleverd. Lekker rustig in een erg mooie landelijke stijl. De binnenplaats van de kasteelhoeve is een lust voor je ogen. Erg vriendelijke gastvrouw!
Prachtige locatie en fantastiche omgeving, maar binnen is alles liefdeloos, sfeerloos en versleten. Matras bestaat uit 3 delen, afwasmachine zit los, stortbak zit los, lamp valt uit elkaar. Oude handdoeken, dekbed lijkt op een sprei, alle glazen zijn oud en hun glans verloren en er zit schimmel op het plafond in de badkamer. Om in de spiegel te kunnen kijken in de badkamer moet ik flink doir de knieën. Het is bijna kerst. Buiten is het door het gebouw zeer sfeervol. Binnen is er alleen grijsgrauwe verlichting en geen dennetakje te bekennen. Op de binnenplaats liggen verschillende hondendrollen. Veel, heel veel kippen, maar geen eitje bij het ontbijt. Koffie wordt geleverd in een stoffige en vieze thermoskan. Om iemand te spreken of wat te vragen moet je een telefoonnummer bellen wat niet wordt opgenomen. Wat ontzettend zonde en treurig van dit prachtige gebouw en de fantastische omgeving. Met wat liefde, beetje communicatie en zorg zou dit geweldig kunnen zijn.
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid