facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Medisch Centrum voor Dieren

Medisch Centrum voor Dieren

Info

Medisch Centrum voor Dieren, Spoed- en Specialistenkliniek

Geschiedenis

Het MCD bestaat uit een spoedkliniek en een specialistenkliniek.

De specialistenkliniek bestaat uit de volgende disciplines:
- Orthopedie
- Weke delen Chirurgie
- Interne geneeskunde
- Dermatologie
- Radiologie
- Oogheelkunde

De spoedkliniek verzorgt de spoedopvang van zieke dieren buiten de reguliere werktijden. Tijdens de werktijden is er altijd een dierenarts en paraveterinair aanwezig om de opgenomen patiënten te behandelen, maar worden er geen nieuwe patiënten aangenomen.

De specialistenkliniek ontvangt dieren op verwijzing van een dierenarts. Daarnaast voeren de specialisten foktechnische keuringen uit. De specialistendisciplines zijn van maandag tot vrijdag van 9.00u tot 18.00u bereikbaar.

Zowel de spoed- als de specialistenkliniek werken op afspraak.

Adres: Isolatorweg 45, 1014 AS Amsterdam
Telefoonnummer: 020-7.400.600
Stad: Amsterdam
Route: Isolatorweg 45
Postcode: 1014 AS



op zoek naar gerelateerd: tarieven medisch centrum voor dieren, medisch centrum voor dieren openingstijden, medisch centrum voor dieren utrecht, medisch centrum voor dieren dermatologie, medisch centrum voor dieren 1014 as amsterdam, medisch centrum voor dieren voedselallergie, ervaringen medisch centrum voor dieren amsterdam, medisch centrum voor dieren allergie
Recensies
Afgelopen vrijdag 21 juli had ik een afspraak met Medisch Centrum voor Dieren voor mijn kat Pipi. Het eerste dat mij opviel was de zeer mooie grote, schone en frisse ruimte waar ik na het aanmelden plaats kon nemen. Op de afgesproken tijd kwam er een mevrouw naar mij toe die zich netjes voorstelde en mij begeleidde naar een spreekkamer. Pipi werd onderzocht door een zeer vriendelijke dierenarts en er werd na overleg besloten om een echo te laten maken. Deze werd tussendoor gemaakt en daaruit bleek dat een operatie nodig was. Pipi kon meteen blijven en ze werd dezelfde dag geopereerd. Dezelfde avond kon ik haar weer ophalen nadat ze goed bijgekomen was uit de narcose en goed wakker was. Ik ben heel tevreden over de deskundige behandeling van de dierenarts + assistenten, het vriendelijke contact en de deskundige informatie. Het gaat nu al een heel stuk beter met Pipi en ik ben heel dankbaar voor de zeer goede zorgen.
Moira haar pootje was door een ongeval behoorlijk ontzet waardoor het een uiterst complex en moeilijke operatie was. Ze kreeg de beste arts elders durfde een arts de operatie niet aan werd er gezegd, dat is wel gebleken. Het gaat zo goed met haar en binnen een paar dagen mag ze voorgoed de bench uit. Sinds 3 weken is ze oplopend met een uurtje extra per week een aantal uurtjes uit de bench. Je ziet dat het elke dag een stuk beter gaat. Ze is zo goed geholpen, iedereen was erg lief en meegaand, topmensen! Kan niet anders zeggen. Wij zijn heel dankbaar.
Onze pup van 5 maanden had de elleboog op 2 plekken gebroken, op zondag naar het MCD gegaan voor ons 2,5 uur rijden maar absoluut de moeite waard. Zeer kundige artsen en assistenten en iedereen die erbij betrokken was. Iedereen is zo liefdevol voor de hond. Maar ook wij als baasjes zijn zo goed opgevangen, goed geïnformeerd en begeleid. Ik raad het MCD zeker aan! Voor mij een absolute 10 en namens Maura heel erg bedankt voor de liefdevolle zorgen
De aanleiding om met mijn Shiva naar het MCD te moeten was behoorlijk angstig: ze had een niersteen in haar ureter die niet weggespoeld kon worden en moest een "sub" een zgn bypass van nier naar blaas. Ik was verbaasd over het ziekenhuis zelf. Wist niet dat er zó'n uitgebreid ziekenhuis voor dieren, met alle faciliteiten, bestond. De wachtkamer voor katten en honden gesplitst, zodat ze elkaar niet onrustig maken . Wij kwamen 's avonds via de spoedafdeling. Shiva moest blijven vanwege haar operatie de vlg dag, maar ik mocht haar nog een hele tijd achter bij haar "verblijfskamer" gezelschap blijven houden. Ik ben ontzettend blij met alle warme, liefdevolle én uitermate deskundige aandacht van echt alle artsen, assistentes en mdws. Ze nemen alle tijd voor uitleg, zorg, bespreken van alle consequenties inclusief de financiële, zodat je niet voor verrassingen komt te staan en zelfs voor het vrijmaken van een aparte kamer zodat je tijdens je bezoek aan je geliefde dier even rustig samen kunt zijn. Voor Shiva en mij van onbeschrijfelijke waarde, omdat ze zó bang was dat ze alleen samen met mij daar even kon ontspannen en rusten. Na 3 nachtjes mocht ze weer naar huis en de nazorg via telefoontjes was hartverwarmend. Maar helaas ontstonden er complicaties in de weken erna: een blaasontsteking en een bloedpropje in de catheter. Uiteindelijk moest Shiva afgelopen donderdag helaas nog een keer geopereerd worden. Let wel, het ging NIET om een medische fout, maar om een complicatie die nou eenmaal kan ontstaan na een operatie. We zijn nu weer thuis, en ze is goed aan het herstellen. Dr. Sjollema en alle medewerkers van het MCD die hun uiterste best hebben gedaan om het voor Shiva zo veilig en aangenaam mogelijk te maken: ik kan jullie niet genoeg bedanken. Jullie zijn heel bijzonder. Een echt baken in een moeilijke tijd! NB: de laatste foto is van vóór alle niersteenproblemen. Ik hoop haar snel weer zo te zien!
Mijn eigen dierenarts zei mij "als je ergens heen wilt waar alles klopt en je vindt het niet erg om te rijden dan adviseer ik je naar het MCD te gaan" En ondanks onze reistijd van een uur enkele reis heb ik hier geen moment spijt van gehad. Na lang zoeken en onderzoeken bij een ander centrum is hier eindelijk een diagnose gesteld; zenuwontsteking in de lage rug. Er is vervolgens adequaat gehandeld met veel liefde voor mijn hondje. Iedere stap in de behandeling wordt uitgebreid uitgelegd, je bent overal bij en de omgang is persoonlijk zonder professionaliteit te verliezen. Ik ben zeer onder de indruk van de kundige, vriendelijke artsen maar ook de assistenten. Iedereen is even vriendelijk, niets is teveel en begrip is er volop. Lieve mensen bij het MCD; bedankt !!
De da heeft me nav een botbreuk in de achterpoot van mijn poes Caya doorverwezen naar het MCD. Eenmaal bij aankomst kon ik zien waar Caya zou verblijven tijdens de afwachting van haar operatie. Dit gaf me al een fijn gevoel. Ze hebben de dag zelf nog, Caya kundig geopereerd en doordat ze me gedurende dag op de hoogte stelde wisten ze me ondanks de paniek toch gerust te stellen. Na 6 weken benchrust is Caya weer volledig hersteld en helemaal de oude. Dank jullie wel voor de goede zorgen!
Op 27 februari 2023 brachten wij onze Queeny met ademhalingsproblemen naar het MCD. Ze werd daar fantastisch opgevangen door de avondploeg. Er werden meteen röntgenfoto’s gemaakt waarbij wat verdachts te zien was. Queeny moest blijven aan de beademing. De volgende morgen is zij succesvol geopereerd aan een longtorsie waarbij een deel van de long is verwijderd. We konden gelukkig gaan werken aan haar herstel. We zijn fantastisch begeleid door al het verplegend personeel en de chirurg Mike Hubers. In overleg met het hele team konden we drie weken later vertrekken naar ons huis in Zuid Frankrijk. Het mooie weer en frisse buitenlucht deed Queeny goed. Helaas kreeg zij na een aantal dagen wederom last van benauwdheid. We zijn met haar gegaan naar de dierenkliniek AzurVet nabij Nice. Beide klinieken hebben uitvoerig met elkaar overleg gevoerd over wat de oorzaak zou kunnen zijn van deze terugval. Heel erg hartverwarmend dat zelfs op grote afstand zoveel aandacht gegeven wordt. Uiteindelijk heeft het geresulteerd in een tweede operatie waarbij een stukje verdacht weefsel rond de long is verwijderd. De chirurg van AzurVet dr Hervé Brissot heeft deze operatie succesvol uitgevoerd. Er bestaat geen toeval maar in dit geval misschien wel. Dr Mike Hubers en Dr Hervé Brissot kennen elkaar en hebben samen gewerkt. Er was regelmatig overleg. Helaas was het weefsel niet goed en heeft Queeny het zeer zeldzame “asbest” kanker. Dit heeft ook de longtorsie veroorzaakt. Er is toen besloten om Queeny een chemokuur te geven omdat ze zeer speels , levendig en pijnvrij aan het herstellen was. Inmiddels is de 1e chemokuur achter de rug en verloopt het herstel waanzinnig voorspoedig. Van uitzichtloos eind Februari na een lief , levendig en pijnvrij beestje in Mei. We zijn iedereen betrokken bij haar heel erg dankbaar. Op naar een hele mooie zomer!
Onze Golden Retriever, Leah, is 5 mnd in behandeling geweest bij het MCD Amsterdam. Ze had haar kniebanden gescheurd en haar meniscus moest verwijdert. Dus moest ze geopereerd en daarna therapie. Een geweldige kliniek met vriendelijke mensen! Kundige artsen, therapeuten, assistenten en receptionisten. Alles werd goed uitgelegd bij elk bezoek. Ook was iedereen vreselijk lief voor de hond. Zelfs tussen de afspraken door kon je bellen of mailen als je iets niet vertrouwd. Leah is weer helemaal de oude. Voor ons bestaat er geen betere kliniek voor dieren! Bedankt daarvoor!
Kaya ging op een gegeven moment kreupel lopen. Via de reguliere dierenarts eerst pijnstilling geprobeerd, daarna doorverwezen naar een orthopeed. Röntgenfoto's en scan wezen uit dat het kraakbeen uit haar polsgewricht weg was. Kaya is geopereerd aan haar pols. Haar pols is vastgezet met plaat en schroeven. Het revalideren/benchrust begon. Diverse verbandwissels volgden. Na 10 weken mocht ze de bench gaan afbouwen. Na 2 dagen volledige vrijheid, brak de teen die onder de plaat zit. Wederom volgde een periode van bechrust en een spalk met meerdere keren een verbandwissel. Inmiddels zijn we bijna een half jaar verder. Ze loopt en springt weer zonder medicatie. De service was super bij het MCD. Altijd werd er direct actie ondernomen, bij twijfel met meerdere specialisten overlegd Kaya was op meerdere vlakken uniek. Iedereen was even vriendelijk en lief voor Kaya en ons. Kaya was in meer dan goede handen en we komen zeker terug als dat nodig is. Dankjewel team Orthopedie! Op de foto ligt Kaya klein met haar dochter groot
Moa, mijn Drentsche Patrijshond van ruim 6 jaar oud en lijdende aan HD is in april jl. geopereerd aan haar rechterheup bij de MCD. Met een nieuwe heupprothese kijkt ze de wereld in, verbaasd wat er nu weer op de foto geslingerd wordt. De operatie is goed verlopen en het herstel gaat prima. En dat allemaal door de goede zorgen van de staf van de MCD. Hulde voor het operatieteam, de dierenarts, de assistentes en de baliemedewerksters. Met een extra pluim voor de anesthesist die niet alleen bij de operatie betrokken was, maar ook bij de nazorg. Bejegening was vriendelijk, betrokken en deskundig. Het kost wel wat, dus een hondenverzekering is geen overbodige luxe. In een woord: de hele behandeling overtrof mijn verwachtingen.
Reageer op deze plaats

Recensies, routebeschrijvingen en contactgegevens voor Medisch Centrum voor Dieren. Isolatorweg 45 kaart stadsplattegrond, satellietweergave. Medisch Centrum voor Dieren adres, telefoonnummer, straatzicht, postcode, hoe u zich verplaatst. Op deze pagina vindt u bedrijven die vergelijkbaar zijn met Medisch Centrum voor Dieren. Op deze website kunt u uw opmerkingen en ervaringen over Medisch Centrum voor Dieren delen met andere mensen.

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid