facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Marineterrein Amsterdam

Marineterrein Amsterdam

Info

Defensie verlaat grotendeels het Marineterrein. Het terrein wordt stapsgewijs publiek toegankelijk gemaakt, de gebouwen worden voorlopig hergebruikt.

Geschiedenis

Op het Marineterrein Amsterdam worden oplossingen bedacht, getest en toegepast voor wereldwijde uitdagingen. Een toonaangevende, internationale gemeenschap van vernieuwers, wetenschappers en bedrijven werkt hier samen om de sterke positie van Amsterdam en Nederland internationaal te verstevigen. Het Marineterrein wordt een toekomstbestendig stadskwartier waar open innovatie mogelijk is, met toegankelijke en flexibele werk- en ontmoetingsruimten, bijzondere woonvormen, sport, recreatie en groen.

De samenwerkende partijen Rijk en gemeente hebben een gezamenlijke stuurgroep opgezet die de ontwikkeling van het terrein stimuleert en controleert. Bureau Marineterrein Amsterdam, dat dit traject daadwerkelijk gaat uitvoeren, is een zelfstandige organisatie die tussen het Rijk en de gemeente in staat. De activiteiten en projecten die leiden tot de transformatie van het terrein worden door Bureau Marineterrein Amsterdam geïnitieerd, aangestuurd of uitgevoerd. Een aantal activiteiten zijn bijvoorbeeld: tijdelijke exploitatie van gebouwen, beheer en onderhoud, realisatie van de tijdelijke brug en communicatie.



"Op Marineterrein Amsterdam worden oplossingen bedacht, getest en toegepast voor internationale uitdagingen. Een gemeenschap van vernieuwers, wetenschappers en bedrijven werkt hieraan samen, zodat de sterke positie van Amsterdam en Nederland internationaal wordt verstevigd. Het Marineterrein wordt ontwikkeld tot een toekomstbestendig stadskwartier waar open innovatie mogelijk is, met toegankelijke en flexibele werk- en ontmoetingsruimtes, bijzondere woonvormen, sport, recreatie en groen."
Adres: Kattenburgerstraat 5, 1018 JA Amsterdam
Telefoonnummer: 020 26 13 656
Stad: Amsterdam
Route: Kattenburgerstraat 5
Postcode: 1018 JA


Openingstijden

Maandag: 09:00 - 17:30
Dinsdag: 09:00 - 17:30
Woensdag: 09:00 - 17:30
Donderdag: 09:00 - 17:30
Vrijdag: 09:00 - 17:30


op zoek naar gerelateerd: marineterrein amsterdam horeca, marinekazerne amsterdam, plannen marineterrein amsterdam, marineterrein amsterdam light festival, marineterrein amsterdam zwemmen, restaurant marineterrein amsterdam scheepskameel, plattegrond marineterrein amsterdam, kattenburgerstraat 7 amsterdam
Recensies
Helaas is die stukje defensie geschiedenis voor gedeelte al afgestaan aan de gemeente Amsterdam. Tot eind 2017 zot hier nog wel defensie selectie centrum
Ik heb er niet zoveel mee. Het is een mooi terrein. Amsterdam light was daar aanwezig dus dat was wel mooi.
Hier aanwezig geweest tijdens Amsterdam lightfestival. Groot uitgebreid terrein. Een leuke plek ook om het scheepsvaartmuseum eens van de andere kant te kunnen bekijken. Goed bereikbaar met openbaar vervoer.
Deels openbaar en militaire terrein. Leuk voor een dagje op het oude Marine terrein te kijken hoe het allemaal was..met het Scheepvaart museum er naast gelegen.
Heel erg druk, maar het was dan ook een prachtige zomeravond met geweldig uitzicht.
Altijd goed voor veteranen
Werden met open armen ontvangen als vrijwilliger voor de sint intocht! Top geregeld
Fantastische plek waar door allerlei bedrijven oplossingen voor de stad worden bedacht, getest en toegepast
Das war Einmahl. Defensie verkwanselt naast het loyale personeel ook vastgoed.
Geweldig terrein
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid