Defensie verlaat grotendeels het Marineterrein. Het terrein wordt stapsgewijs publiek toegankelijk gemaakt, de gebouwen worden voorlopig hergebruikt.
Op het Marineterrein Amsterdam worden oplossingen bedacht, getest en toegepast voor wereldwijde uitdagingen. Een toonaangevende, internationale gemeenschap van vernieuwers, wetenschappers en bedrijven werkt hier samen om de sterke positie van Amsterdam en Nederland internationaal te verstevigen. Het Marineterrein wordt een toekomstbestendig stadskwartier waar open innovatie mogelijk is, met toegankelijke en flexibele werk- en ontmoetingsruimten, bijzondere woonvormen, sport, recreatie en groen.
De samenwerkende partijen Rijk en gemeente hebben een gezamenlijke stuurgroep opgezet die de ontwikkeling van het terrein stimuleert en controleert. Bureau Marineterrein Amsterdam, dat dit traject daadwerkelijk gaat uitvoeren, is een zelfstandige organisatie die tussen het Rijk en de gemeente in staat. De activiteiten en projecten die leiden tot de transformatie van het terrein worden door Bureau Marineterrein Amsterdam geïnitieerd, aangestuurd of uitgevoerd. Een aantal activiteiten zijn bijvoorbeeld: tijdelijke exploitatie van gebouwen, beheer en onderhoud, realisatie van de tijdelijke brug en communicatie.
Voeg deze kaart toe aan uw website;
We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid