Maritime Research Institute Netherlands (MARIN)
MARIN is dé schakel tussen wetenschap en industrie. Resultaten uit fundamenteel onderzoek worden direct omgezet in toepassingen voor haar klanten. Ruim 85% van onze omzet wordt gerealiseerd door commerciële projecten voor de internationale maritieme industrie. Recente projecten zijn bijvoorbeeld het diepste Tension Leg Platform (TLP) ter wereld, dat operationeel zal zijn in de Golf van Mexico, het grootste cruiseschip aller tijden ‘Oasis 3’, het grootste containerschip ‘Triple E’; allemaal projecten waar simulaties, modeltesten en praktijkonderzoek gecombineerd ingezet werden. De overige 15% van onze omzet komt voort uit wetenschappelijk onderzoek, zoals het hernieuwde onderzoek naar de ramp met de veerboot Estonia. MARIN is een kennisinstituut dat gedreven wordt door commerciële toepassingen en waar intensief contact met de industrie is.
MARIN's dienstverlening
Bij MARIN kan je in alle stadia van het ontwerpproces van een schip of offshore-constructie je bijdrage leveren: van het inbrengen van innovatieve ideeën tot het meten van de performance van het uiteindelijke product. In samenwerking met de scheepswerf, reder of oliemaatschappij ben je verantwoordelijk voor een project, waarbij jij de complementaire vaardigheden en expertise levert waar MARIN bekend om staat.
Concept development
In deze fase worden de specificaties van het schip, havenproject of offshoreconstructie geëvalueerd, de grenzen verkend en de uitkomsten door middel van computersimulaties geverifieerd.
Belangrijke aandachtsgebieden op dit moment zijn brandstofbesparing, comfort in relatie tot golven en veiligheid.
Design support
MARIN beschikt over de beste modeltestfaciliteiten ter wereld en moderne simulatoren, unieke simulatiesoftware en geavanceerde meetapparatuur voor praktijkonderzoek. Hiermee wordt het
dynamische gedrag van schepen en platforms onderzocht en verbeterd. Zo wordt bijvoorbeeld een nieuwe scheepsvorm geoptimaliseerd met Computational Fluid Dynamics-berekeningen (CFD) voor minimale brandstofkosten, maar ook voor betrouwbare aankomsttijden in de haven en de laagst mogelijke bouwkosten.
Operation support
Uiteindelijk doel is uiteraard dat het schip of het platform doet waarvoor het ontworpen is, waarbij veiligheid en economische aspecten belangrijk zijn. Een essentiële bijdrage hieraan leveren de trainingen die MARIN voor scheepsbemanningen en verkeersleiders verzorgt op haar simulatoren. Daarnaast worden metingen aan boord uitgevoerd om zo een directe terugkoppeling met de ontwerpgegevens te maken. Ook wanneer een schip niet voldoet aan de verwachtingen wordt door middel van deze metingen aan boord de oorzaak achterhaald en advies voor verbetering uitgebracht aan de opdrachtgever.
Tool development
Met behulp van verworven kennis uit onderzoeks- en commerciële projecten ontwikkelt MARIN software ten behoeve van de ontwerp- en operationele verificatie. Deze software loopt uiteen van geavanceerde CFD-programma’s voor omstromingsberekeningen tot programmatuur voor de compactsimulatoren, die wereldwijd aan klanten geleverd worden voor training.
Werken bij MARIN
Door het brede dienstverleningspalet en onze internationale oriëntatie, zijn de functiemogelijkheden bij MARIN zeer divers. Je kunt een bijdrage leveren aan commerciële projecten, maar ook aan R&D-onderzoek. In onze projectorganisatie werk je nauw samen met andere vakdisciplines en de opdrachtgever, dit biedt je een grote mate van zelfstandigheid. MARIN waardeert je kwaliteiten en talenten en biedt naast een uitdagende functie volop ruimte voor initiatief, ontplooiing en ontwikkeling door middel van opleidingen en trainingen.
Voeg deze kaart toe aan uw website;
We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid