facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Mariakapel (Borne)

Geschiedenis

De Mariakapel in Borne is een aan Maria gewijd bedehuis aan de Koppelsbrink in Borne.BeschrijvingDe Mariakapel in Borne staat op de plek waar vroeger de begraafplaats bij de waterstaatskerk was die hier heeft gestaan. De kapel is gebouwd in 1957 naar het ontwerp van de Bornse kunstenaar Herman Liedenbaum. Het bakstenen gebouw is vormgegeven in een romaanse stijl. Met behulp van Bentheimer zandsteen zijn decoratieve elementen aangebracht. Het Mariabeeld in het midden van de kapel komt uit het Duitse Vreden. De glas in loodramen in de kapel hebben afbeeldingen van de annunciatie en van de geboorte van Christus. Het park en de kapel worden onderhouden door buurtbewoners. In de maand mei is er elke dinsdagavond meilof.

Adres: Borne
Stad: Borne


Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
Mariakapel Koppelsbrink Borne Mariakapel Koppelsbrink Borne 8 meter Zeer mooie maria kapel bezoeken de moeite waard in oud Borne
Oud Borne Oud Borne 330 meter Voor iedereen die op de hoogte wil blijven van wat er allemaal gaande is in Oud Borne...
Sint-Stephanuskerk (Borne) Sint-Stephanuskerk (Borne) 411 meter Een kerstconcert van het Borns Kleinkoor met medewerking van vier jonge zangsolisten....
Recensies
Een mooi en bijzonder Mariakapel, zeer rustgeven vond ik het. Tip neem kleingeld mee om de vrijwilligers te helpen, om een eigen kaartje aan te kunnen steken dankbaar dat dit kan.
Een rustgevende omgeving. Hier steek ik minimaal 8 keer per jaar kaarsen op tijdens elke geboorte- & overlijdensdatum van mijn grootouders.
Mooie kapel! Mooie kaarsen om aan te steken en een mooi beeld. De kapel staat op een mooie locatie.
Een plek waar je in alle stilte in een groene omgeving je gebed kunt doen. Om te danken, om te steunen en te bemoedigen en om kracht om door te kunnen gaan.
De Mariakapel is het geheim van Borne. Het ligt wat verscholen in een klein parkje aan de rand van Oud Borne. De stijl is neo-romaans en veel onderdelen van de kapel komen uit de middel eeuwen. De tegelvloer komt uit een klooster in Sibculo en het beeld van Maria komt uit een gebombardeerde kerk uit het Duitse plaatsje Vreden. De kapel is gebouwd door de Hr Liedenboom.
Mooie serene plaats waar je kunt bidden, mediteren en rust in je zelf vinden.
Mooi kapelletje in het oude gedeelte van Borne. Ligt in een mooi rustig stukje groen.
Zeer mooie maria kapel bezoeken de moeite waard in oud Borne
Een mooie rustgevende plek, verstopt tussen het Dijkhuis en de rondweg.
Heel bijzonder en fijne plek om te zijn
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid