facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Makkum 70 jaar vrij

Makkum 70 jaar vrij

Info

Bevrijdingsfeest Makkum

Geschiedenis

Hoe was het hier in Makkum zo’n 70-75 jaar geleden tijdens de 2e wereldoorlog? wat zijn de verhalen van toen? Hoe ging men er mee om en hoe is Makkum bevrijd? Op zaterdag 18 april worden al deze vragen beantwoord tijdens het 70 jarig bevrijdingsfeest van Makkum!

Op deze dag, 70 jaar geleden, is Makkum rond de klok van 15.00 uur bevrijd door de Canadezen. Tijdens de opening van het bevrijdingsfeest zal er op datzelfde tijdstip een militaire colonne met voertuigen van toen door het centrum van Makkum rijden, ondertussen luiden de klokken en worden er vredesduiven losgelaten.

In de Doopsgezinde kerk van Makkum aan de Bleekstraat is er een variétéshow die je mee terug brengt naar de tijd van toen, met o.a. het Glenn Miller Orkest, De Hangploeg, Vera Lyn, en The Andrew Sisters. Laat je meeslepen met de verhalen en ervaar de euforische stemming tijdens de bevrijding op 18 april 1945. Na de variétéshow kunt u nagenieten van een lekkernij uit de gaarkeuken van Het Vishok en Makkum Aantrekkelijk Duurzaam. Vervolgens kunt u meedoen met het draaiend rad waarbij u fantastische prijzen kunt winnen! Wat dacht u van een zak aardappelen of een paar bloembollen?! Niet tevreden met uw prijs? Doe dan mee aan de zwarte ruilhandel, en ruil er lekker op los! Er draait in Café/Restaurant ‘De Prins’ een film met interviews van de basisschoolleerlingen van Makkum met de ouderen die de oorlog bewust hebben meegemaakt. In het Waaggebouw is een expositie met foto’s, verhalen en attributen uit de 2e wereld oorlog door Stichting Ald Makkum en Henny de Vries. Kortom een feest van jong&oud voor jong&oud!
Maar....er is meer!

Ook aan de inwendige mens wordt gedacht; Ratskuch en bonen staan er op het menu in de Makkumers restaurants! ’s Avonds tijdens de afterparty in Café/Restaurant ‘De Zwaan’, kunnen we onder het genot van een stukje muziek en een lekker borreltje met elkaar vieren dat Makkum 70 jaar bevrijd is!

HULDE AAN ONZE BEVRIJDERS!

Adres: Bleekstraat 11, 8754CW Makkum
Telefoonnummer: 0620129446
Stad: Makkum
Route: Bleekstraat 11
Postcode: 8754CW


Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid