facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Maastricht Aachen Airport

Maastricht Aachen Airport

Geschiedenis

L'aéroport de Maastricht-Aix-la-Chapelle est un aéroport néerlandais situé à 8 kilomètres au nord de Maastricht et à 30 kilomètres au nord-ouest d'Aix-la-Chapelle dans la commune de Beek dans la province du Limbourg néerlandais. Son ancien nom est l'aéroport de Beek (Vliegveld Beek).L'aéroport de Maastricht ne se trouve qu'à une quarantaine de kilomètres au nord-est de l'aéroport belge de Liège.HistoireLes premiers projets d'un aéroport civil régional dans le sud de la province de Limbourg datent de 1919. En 1939, le projet reçoit l'accord du gouvernement de la province, mais la guerre interfère. L'armée américaine des libérateurs demande le 27 janvier 1945 la permission de fonder à Beek une base aérienne militaire temporaire, nommée Yankee 44. Une piste de, faite de tôles métalliques, fonctionne dès le 22 mars 1945.Officieusement, Yankee 44 est transféré au mois de mai 1945 aux militaires néerlandais, qui s'occupent de l'entretien mais ne l'utilisent pas. La commune de Beek demande l'autorisation d'en faire un aéroport civil, ce qui est accordé le août 1945 : l'aéroport de Beek est né.En 1949, la piste de tôle est remplacée par deux pistes en dur, respectivement de et de. Malgré cela, cet aéroport civil est très peu utilisé et son avenir est incertain. On sauve l'aéroport civil en donnant en 1951 des droits d'usage à l'armée néerlandaise de l'air et au service météorologique des Pays-Bas. La piste principale est allongée jusqu'à.En 1956, on fonde la SA Luchthaven Limburg qui prend en main le développement de l’aéroport civil. Une décennie plus tard, l'aéroport Beek a pris de l'importance et les premières lignes aériennes régionales commencent leurs vols réguliers Beek - Eindhoven - Schiphol en 1966. Depuis, l'aéroport n'a fait que grandir. Dans les années 1980, on introduit le nom Aéroport de Maastricht. Dès 1994, le Industrie- und Handelskammer Aachen devient un partenaire important de la SA et par la suite, le nom est changé en Aéroport Maastricht-Aachen.



"Maastricht Aachen Airport offers services to make transportation of passengers and cargo by air possible. We are a compact and convenient airport which makes transport and traveling easy. For passengers the check inn is just across the hall and parking next tot the terminal.Cargo is within 45 minutes of landing at Maastricht Aachen Airport already on tjhe road."
Adres: Vliegveldweg 90 , Maastricht-Airport 6199 AD, NL
Telefoonnummer: 043 358 9898
Stad: Maastricht-Airport
Route: Vliegveldweg 90
Postcode: 6199 AD



op zoek naar gerelateerd: maastricht aachen airport bestemmingen, maastricht airport parkeren, maastricht airport departures, maastricht airport vertrek, maastricht airport bestemmingen 2018, maastricht airport corendon, maastricht aachen airport vacatures, maastricht airport winkels
Recensies
Kleine luchthaven met vriendelijk personeel. Vind toch dat het allemaal wat beter georganiseerd kan worden, zeker voor een luchthaven in gidsland Nederland. Ik denk dan aan de werking van de bagage drop-off en de omslachtige veiligheidscontrole. Als Belg heb ik immers hoge verwachtingen van onze Noorderburen...
Op 22 september 2022 iemand opgehaald die met een vertraagde vlucht uit Lourdes kwam. ETA 16:40. Lange tijd geen bericht over de vertraging op de website. Ook geen info op dat ene schermpje in de hal. Navraag aan de servicebalie, die langdurig onbemand bleef, leerde dat de vlucht vertraagd was tot 18:15 uur. Uiteindelijk landde het toestel om 18:12 uur. Helaas, geen koffie en geen mogelijkheid om zicht op de landingsbaan te hebben. Op een bord stond dat de bar geopend was, een eindje verderop een bord waarop te zien was dat dezelfde bar alleen op enkele dagen geopend was. Wel een Lavazza koffiezetapparaat in de hal. Stom! Ik was vergeten dat ik om 16:57 uur mijn auto op de Kiss & Ride en taxiparkeerplaats had gezet. Daar is de eerste 10 minuten vrij parkeren. Mijn passagier was medisch niet in staat om ver te lopen, vandaar zo dichtbij. Uiteindelijk betaalde ik €20,00 voor het parkeren. De hele parkeerplaats was leeg. En dat ten gevolge van een immense vertraging die niet door en op de luchthaven gecommuniceerd werd. Dat kan en moet beter MAA... Vooral de zichtbare aanwezigheid van een medewerker die informatie verstrekt. Niet achteraf in een hoekje een onbemande servicebalie maar zichtbaar op de vloer. Catering en/of observatieplatform geopend voor het publiek. Info over aankomst- en vertrektijden altijd actueel en vermelden van welk moment die informatie is. Jongedames in keurige pakjes liepen er genoeg rond. In groepsverband. Met de juiste instructies zou een ervan, tijdens het wachten tot de vlucht geland is, in de aankomsthal de wachtenden van informatie kunnen voorzien; toch? Na alle onzekerheid is er in juni eindelijk zekerheid gekomen over de toekomst van Beek. Nu is er veel werk aan de winkel. Zeker als er meer Schiphol-vluchten naar Limburg komen. Succes!
Een oase van rust vergeleken met Schiphol. Logisch want het aantal aankomende en vertrekkende vluchten is waarschijnlijk nog geen 10% van Schiphol. Voldoende faciliteiten en parkeerruimte. Goede horeca en vriendelijke medewerkers.
Wij vliegen van af Maastricht naar Kos top geregeld heerlijk rustige op het vliegveld en bij het inchecken. Dit was de reis vanuit Hilversum meer dan waard gezien alle drukte op Schiphol in de herfst vakantie.
Vanuit mijn werk, moet ik regelmatig naar Barcelona vliegen. Tot voor kort vloog ik altijd vanuit luchthaven Düsseldorf of Schiphol. Nu het ook mogelijk is, om 2 keer per week vanuit Maastricht Aachen Airport naar Barcelona te vliegen, Is dit voor mij een aangename uitkomst. Ik hoef nu niet meer zo vroeg de deur uit om me dan op het drukke Duitse verkeer te storten. Nu kan ik met een beetje geluk binnen 15 à 20 minuten al op de luchthaven in het kleine gerieflijke restaurant zitten, rustig mijn stukken nog even door te nemen, die ik met mijn Spaanse collega’s moet bespreken.Limburgers mogen trots zijn op hun eigen Maastricht - Aachen airport, het is een fijne luchthaven, waar vrijwel alles aanwezig is wat je nodig hebt. Maastricht – Aachen airport mag wat mij betreft, best wel nog wat meer lijnvluchten en vakantievluchten, aanbieden. Het is jammer dat Tui fly hierop nog niet vliegt, vooral het grote aanbod vakantievluchten van deze maatschappij, mis je nog op MAA. Maastricht – Aachen Airport verdiend beter!
Binnen de hoofdhal aankomst- vertrekhal zijn en aantal incheck palen aanwezig om zelf in te checken en hiermee een kofferlabel te bemachtigen. Verder is er dan nog één bagageband aanwezig, waar je zelf je koffer kan inchecken. Ook zijn er nog de vertrouwde incheckbalies met persoon aanwezig, waar je kunt inchecken. De security check verloopt soepel, doordat er een body scan aanwezig is, wat tijd van fouilleren verkort. Kortom: fijn vliegveld zonder al te lange wachtrijen.
Vanwege slome naam een flop. Wie wil er nou vliegen met Maa. Liever Airport Beek. In Schiphol sta je drie uur in de rij voor een vliegtuig. C'est la vie say the old folks. Maar hier is ruimte voor globetrotters en cityhoppers. Waarom 365x de A2 afrijden naar A'dam? Hier kunnen in alle rust DC10's en Jumbo's opstijgen vanaf een drielandenpunt. Dus vergeten resources en een farce majeur om dit vliegveld werkeloos te laten zijn. Welke ondernemer start Limbo Air met groene kerosine? Ik zie ze al staan als Virgin en Ryan Air. Naast het vliegtuig van Max Verstappen en Andre Rieu. No problem, Roger. En Schiphol heeft weer tijd en rust genoeg langs de bulderbaan.
Veiligheidscontroles zijn uiteraard protocollair maar hebben het karakter van een stiptheidsactie. Oud vrouwtje met halfzijdige verlamming, schoenen uitdoen, voor haar een hoop gedoe. Twee vliegtuigen inchecken, dat is wat er op dat moment vertrok, heeft me 75 minuten in de rij gekost dan wordt zo n ritje naar Düsseldorf toch wel weer interessant….
Al in 1919 was er kort sprake van een luchthaven in Maastricht, toen een beginnende luchtvaartmaatschappij, de Internationale Luchtvervoersonderneming ILVO, een terrein op de Sint-Pietersberg wilde gebruiken. De maatschappij verdween echter al snel. In die tijd landden er al allerlei vliegtuigen op plaatselijke weilanden tijdens feesten en voor demonstraties; het was logisch om hiervoor een centrale plaats aan te wijzen. In de jaren 30 van de 20e eeuw waren er verschillende gemeentelijke en provinciale discussies om een burgerluchtvaartterrein in te richten in zuidelijk Limburg. De plannen moesten de ijskast in, omdat het Ministerie van Oorlog vond dat een luchthaven in Zuid-Limburg strategische problemen zou geven voor de landsverdediging, terwijl het ministerie van Financiën ondertussen de beloofde financiering voor een groot deel terugtrok. In 1938 laaide de discussie kort weer op toen een plan werd gepresenteerd om het zweefvliegveld bij Neerbeek uit te breiden tot een burgervliegveld. Het terrein bleek bij onderzoek ongeschikt en de locatie bij Ulestraten werd weer genoemd door de Luchtvaartdienst. Ook KLM-directeur Albert Plesman was een fel voorstander van een luchthaven in Zuid-Limburg, om het binnenlands luchtnetwerk, dat al 12 velden groot was, compleet te maken. In 1939 stemden Provinciale Staten in met de oprichting van de Naamloze Vennootschap Vliegveld Zuid-Limburg, een eerste stap naar de daadwerkelijke bouw van een vliegveld. Het begin van de Tweede Wereldoorlog doorkruiste ratificatie door de gemeentebesturen en de plannen bleven liggen.
Voordeel is snel uit het vliegtuig op de airport, nadeel is OV. In het weekend gaat bus 1x per uur en taxi was moeilijk te vinden. Suggestie is om taxi op de oprit bij de uitgang de airport een plek te geven.
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid