facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor M2 tandartsen

Info

M2 tandartsen

Geschiedenis

Zorg voor mooie tanden.
Wij zijn een full service tandartspraktijk, met vrijwel alle tandheelkundige specialisaties onder 1 dak.

Adres:
Stad: Voorburg



op zoek naar gerelateerd: M2 tandartsen tarieven, M2 tandartsen Reviews, M2 tandartsen afspraak afzeggen, M2 academy, Tandarts Voorburg, M2 tandartsen inschrijven, M2 tandartsen klacht, M2 tandartsen Invisalign
Recensies
Jaren ben ik onder behandeling geweest van de mondhygiëniste. Al die tijd gaf zij aan dat het elke keer beter ging. Dus ik zette door, ondanks lange en pijnlijke behandelingen 4 per jaar. Na ruim 2 jaar gaf ze opeens aan dat het helemaal niet goed ging en dat ik naar de paradontoloog moet. Ik heb daarop contact gezocht met M2 om uitleg te vragen waarom ik telkens het bericht krijg dat het beter gaat en we de behandeling door moeten zetten, en dan na ruim twee jaar blijkt het opeens allemaal voor niets geweest te zijn. M2 heeft hier helemaal niet op gereageerd. De mondhygiëniste wel en die kwam met het excuus dat ze nooit gezegd heeft dat het beter ging. Kortom, waarom ga je dan ruim 2 jaar door als je ziet dat de behandeling niet helpt? M2 doet niets om de klacht op te lossen, neemt zelfs geen contact op. Slechte tandartspraktijk!
Ik zit inmiddels al 25 jaar bij deze praktijk. Van gaatjes naar beugels naar kronen. Mijn ervaring is dat dit een professionele, prettige praktijk is waar altijd goed besproken wordt wat het plan is, wat de kosten zijn en of je je als patient hierin kan vinden of dat er naar een andere mogelijkheid gekeken moet worden. Ook gaan ze niet zomaar snel over naar dure oplossingen bijvoorbeeld een kroon als het medisch echt nog niet nodig is. Afspraken worden gewoon netjes nagekomen en anders is daar contact over. Het financiele aspect wordt afgehandeld door een financieel kantoor en ook dit komt allemaal professioneel en transparant over. Ik heb nog nooit gedoe of problemen gehad met deze praktijk, juist niet. Er zijn veel verschillende tandartsen maar je kan gewoon een vaste tandarts krijgen als je dit prettig vindt. Ik vind de medewerkers die ik heb meegemaakt in de praktijk allen betrokken, kundig en vriendelijk. Net als de meeste mensen ben ik heus geen fan van tandartsbezoek maar hier doen ze er alles aan om het wat relaxter en makkelijker te laten verlopen. Ik weet ook van vrienden die echt bang voor de tandarts waren, dat ze in deze praktijk over hun angst gekomen zijn. Ik heb hier wat negatieve reviews gelezen die ik niet goed kan plaatsen, vandaar een wat uitgebreide review.
Behandelingen gaan prima. Echter afgelopen week iets raars. Word ik opgebeld dat mijn afspraken worden afgezegd omdat ik niet betaald. NIKS van waar. Ik heb altijd netjes betaald en regelingen getroffen. Contact opgenomen met CMIB en Infomedics. Bleek dus dat het een fout is geweest wegens goede vrijdag dat de incasso niet bleek gelukt bij de bank. Vanuit infomedics. Excuses gehad en het zou z.s.m doorgekoppeld worden zodat mijn afspraken van aankomende week kunnen doorgaan. Zojuist gebeld naar M2 en gevraagd of er al iets bekend is. Waarop een baliemedewerker telkens door mij heen gaat en mij niet begrijpt. Zij geeft aan dat ik alleen contant kan betalen en anders geen afspraak. Ze mogen geen nieuwe notas aannemen. Punt. Ik gaf aan dit klopt niet. Ik heb invisalign, en sinds het begin ben bezig met 3e set heb ik een betalingsregeling en kon ik altijd op afspraak komen. Mevrouw geeft aan dat mijn behandelaar dat nooit had mogen zeggen. Als ik een betalings regeling heb mag je namelijk niet op afspraak geeft zij aan. Ik probeer haar opnieuw uit te leggen dat ik afgelopen week al gesproken hierover heb gemaakt en dat het niet mijn fout is en ik gewoon heb betaald. Waardoor ze schreeuwt dat ik het volgendsmij niet begrijp en ze hangt mij gewoon op? !Ik hoop oprecht dat de gesprekken worden opgenomen en jullie dit kunnen terugluisteren. Dat er iemand in jullie team zit die zo kan uitvallen tegen patiënten lijkt mij niet normaal.! Daarna terug gebeld. Lidy? Aan de lijn gehad. Die begreep mijn verhaal direct en ze gaat zelf contact opnemen met de back office. Legt uit dat het 3 weken kan duren voor het verwerkt is en ze nog contact met mij op zal nemen hierover zodat mijn afspraken gewoon door kunnen gaan. Ze begreep heel goed dat dit niet mijn fout is. Waar gaat het mis???? Vreselijk. Het is mijn fout niet, vorige week zijn al afspraken afgezegd. En dan ook nog op deze manier worden behandeld terwijl ik duidelijke afspraken heb gemaakt en het nogmaals IK HEB ALTIJD BETAALD.
Goed en snel geholpen door aardige tandarts en assistente. ik had wel de gehele dag een beurse wang na het vullen van een gaatje dat viel me wat tegen. langs de andere kant ik heb niet zoveel ervaring hiermee
Wil je meer dan €130 kwijt aan ongeveer 10 minuten behandeling ik heb de tijd bijgehouden van een mondhygiëniste? Ga dan zeker naar M2Tandartsen in Voorburg. En wil je ongeveer €80 kwijt aan de tandarts voor werkelijk 2 minuten controle, omdat de beste man haastig naar de kamer ernaast moet? Ga dan ZEKER naar M2 tandartsen in Voorburg. Kortom: ik, mijn man en kinderen gaan op zoek naar een andere tandarts. Eentje die wel de tijd voor je neemt en die niet sjoemelt.
De meest geweldige tandarts praktijk die ik ken! De tandprotheticus dhr. Strooband heeft mij letterlijk en figuurlijk gered!!! Hij ontdekte een kwaadaardige tumor in mijn mond en daardoor was ik nog op tijd om geopereerd te worden, nog steeds zo dankbaar hiervoor!
Zeer kundig en op korte termijn geholpen toen een kunststuk van mijn voortand afgebroken was na 25 jaar. Dit op een andere locatie van M2 en zelfs voordat ik 'officieel' klant was. Wetende dat ik echt aan de kant van zorg mijdend zit t.o.v. 'de tandarts' heeft M2 de drempel voor mij nu zeker verlaagd, waar ik uiteraard ontzettend blij mee ben.
heel slecht service en oplichters het gevoel dat ik heb is dat het een studenten stage werkplek is voor leerlingen van of voor tandarsten opleiding elke keer dat ik daar kom zie ik andere geziechten nooit ben ik daar geholpen door de zelfde persoon ze beweren dat ze alles netjes binnen de wettelijk regels volgen om via de mail alle eventuelen extra costen te incassere maar zelf heb ik persoonloijk nooit niets ontvagen maar pas na 3 maanden weten ze wel hoe ze mijn post adres aan een incaso bureu te geven voor het opsturren van een rekening met extra administratieve kosten en dan heb ik niet eens over het feit dat ik zeker niet aanraad om minder jarigen daar heen te nemen want met nep beginenden studenten kan het zo maar gebeuren dat je daar zeker meer als 1 uur voor een controlle zit en als je extra costen krijg dan gaan ze dat verekenen onder de naam van je minderjarige kind wat ook weer wettelijk niet toegestaan is niet alleen omdat hij zelf niet aansprakelijk is maar ook omdat minder jarige altijd 100% gedekt word door de zorgverzekering
Ik zag enorm op tegen het trekken van de kies met ontsteking en dat is enorm meegevallen. De ontvangst en uitleg door Carmen was heel erg fijn, de verdoving bijna pijnloos en de behandeling door de implantologe Jacqueline is prima verlopen. Nu nog het verdere verloop afwachten maar op dit moment ben ik zeer tevreden. Wel was de wachttijd voor ik terecht kon erg lang, maar dat heeft vast met de drukte te maken.
De behandeling is prima uitgevoerd, maar er is geen enkele transparantie/communicatie vooraf over de kosten. Voor een relatief kleine extra dienst opmeten tandvlees die max. 5 minuten tijd vergt en vooraf als kleine toevoeging wordt neergezet, wordt 135 euro in rekening gebracht. Als dit wel helder was geweest had ik het wellicht wel niet uit laten voeren.
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid