facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Lutherse kerk Groningen

Info

De lutherse kerk van Groningen is in de loop van de 17de eeuw ontstaan. Het huidige kerkgebouw, gelegen aan de Haddingestraat 23, is in 1696 ingewijd.
Het is de enige kerk in de stad Groningen die haar karakter van schuilkerk heeft behouden.

Geschiedenis

De Lutherse kerk van Groningen bestaat sinds 1696. Naast de Ev. Lutherse Gemeente zijn de vaste gebruikers van het pand Musica Antiqua Nova, het Luthers Bach Ensemble en het Haydn Jeugd Strijkorkest. De kerk is een van de meest gebruikte concertlocaties van de stad Groningen.

Voor meer informatie over verhuur kunt u bellen met Binnenstandskerken Groningen tel nr:
050 31 11 277 of stuurt u een
e-mail naar: [email protected] (Jan Haak / Sietske Marchand)

Adres: Haddingestraat 23, 9711KC Groningen
Telefoonnummer: 050-3111277
Stad: Groningen
Route: Haddingestraat 23
Postcode: 9711KC



op zoek naar gerelateerd: Lutherse Kerk Groningen concerten, Huur Lutherse kerk Groningen, Lutherse Kerk geloof, Lutherse Kerk Groningen orgel, Kerkdienst gemist Groningen evangelisch Lutherse kerk, Evangelische Kerk Groningen, Agenda Lutherse Kerk, Doopsgezinde kerk Groningen
Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
Lutherse kerk Lutherse kerk 29 meter Wat een prachtige locatie voor een concert Mooie kerk in de Haddingestraat in de binn...
Recensies
Mooie Lutherse schuilkerk. 2 prachtige orgels, en schitterende akoestiek. Aanbevolen voor orgelconcerten van diverse musici en zangers. Speciaal aanbevolen : het Luthers Bach Ensemble met 2 mooie koren en top solisten.
Bijzonder plekje in Groningen. Verstopt in hartje stad. Uniek.
Is de beste kerk van groningen I love this curch
Prachtige oude kerk met een progressieve gemeente erin. Verwelkomen LHBT met open armen, terwijl de vorm van de dienst 'vertrouwd' traditioneler is. Diensten worden begeleid met een Schnitgerorgel en vaak ook met een koor, schitterend.
Ik ben hier niet naar binnen geweest, aangezien de kerk op dat moment gesloten was.
Mooie oude kerk maar lastig parkeren
Mooi concert genoten. Kerkorgel, piano forte
Prachtige schuilkerk. Hartje Stad. Wordt óók gebruikt voor concerten. Is een kleine, intieme ruimte. Zeer vriendelijk vrijwilligers.
Vier sterren, geen vijf want bier kostte 3,00.
Spreek voor zich
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid