facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Logement Nij Bonga

Logement Nij Bonga

Info

Logement in een prachtige statige dorpsvilla, in de kern van Holwerd.

Geschiedenis

Villa Nij Bonga is een imponerend pand, gebouwd in 1907 door notaris Poelstra, met veel stijlelementen uit de Art Nouveau. Op de palen bij de inrit staat nog altijd in vergulde letters de naam ‘’Nij Bonga’’. Het pand is na het vertrek van de notaris tot 2012 in gebruik geweest als woning en huisartsenpraktijk. In 2015 is het pand door Henk en Jantina van Huizen gekocht. Wij gaan de voormalige praktijkruimte verbouwen tot logement.

De gasten van Nij Bonga kunnen gebruik maken van de linkerzijde van het pand, te bereiken via de eigen voordeur. Wij wonen aan de andere zijde met onze twee zoons.

Het dorp Holwerd is gelegen midden in het landschap, met wijdse uitzichten rondom over de friese landerijen. In de omgeving lopen diverse fiets- en auto- of motorroutes, bijvoorbeeld een route van het Fietsknooppuntennetwerk of een route van de ANWB. Ook wandelaars komen aan hun trekken; Waddenwandelen is ruim 1200 kilometer wandelplezier aan weerszijde van werelderfgoed Waddenzee.

De waddeneilanden Ameland en Schiermonnikoog zijn prima te bereiken om hier een dag door te brengen, maar ook de steden Dokkum en Leeuwarden hebben toeristen veel te bieden. Een zeiltocht op bijvoorbeeld het Lauwersmeer behoort tevens tot één van de vele mogelijkheden in de omgeving.

U kunt uw verblijf benutten als uitgangspunt voor diverse dagtochten, maar ook om na een rustige nacht de route door de provincie te vervolgen. En wat te denken van helemaal niets te doen en zo te ervaren wat stilte en natuur voor uw lichaam en geest doen?

Nij Bonga biedt plaats voor zowel kort als langer verblijf.

Wij informeren onze gasten graag over de bezienswaardigheden in de omgeving, geïllustreerd met onder andere folders, welke in de accommodatie aanwezig zijn.

Holwerd is voor veel mensen bekend vanwege de veerdienst naar Ameland. Het dorp is goed bereikbaar vanuit zowel de richting Leeuwarden als de richting Dokkum. Vanaf de doorgaande routes via de N356 en N357 is de straat waaraan het logement ligt direct bereikbaar. Middels het openbaar vervoer is Holwerd ook prima te bereiken, in overleg halen wij onze gasten graag op bij de dichtstbijzijnde bushalte.




"Zelfbedieningsterras, uitsluitend met mooi weer geopend. Koffie, thee en iets lekkers, gebakken door de inwoners van Holwerd. Toilet aanwezig."
Adres: Stasjonswei 25, 9151 JL Holwerd
Telefoonnummer: 06-24994078
Stad: Holwerd
Route: Stasjonswei 25
Postcode: 9151 JL



op zoek naar gerelateerd: Bed en Breakfast Holwerd, B&B Holwerd dokterswoning, De Groote Medwert
Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
Logement Nij Bonga Logement Nij Bonga 0 meter Mooie b&b, ruime slaapkamer en gemeenschappelijke keuken die wij voor ons alleen ...
De Stelpshoeve De Stelpshoeve 288 meter Het was de slechtste ervaring van mijn leven. De kamers waren smerig en er zaten hele...
Zee van Tijd Holwerd Zee van Tijd Holwerd 375 meter Mijn moeder en ik sliepen hier op de eerste en laatste dag van onze fietsvakantie. Me...
Het Amelander Veerhuis Het Amelander Veerhuis 419 meter Al ligt het veer naar Ameland toch echt een eindje verder, het Veerhuis is al tiental...
Logeerderij Groote medwerd Logeerderij Groote medwerd 1 km Wat een groot appartement, ik zou het eerder een complete vakantiewoning noemen, want...
Recensies
Heerlijk rust punt . Even van de fiets gestapt om een kop koffie en een heerlijk gebakje te nuttigen. Fijne tuin om van te genieten , helemaal top.
Prachtig pand met voor ons een ruime kamer met een groot bed. Wel een buffer ertussen maar dat was voor ons geen probleem. We konden ondanks dat de eigenaar er nog niet was probleemloos naar binnen en toen we die wel troffen bleek dat we het ontbijt niet hadden geregeld. Daar kunnen we dan ook niets over kwijt maar de super is vlak bij dus dat konden we zelf verzorgen. Alles was schoon en in de keuken konden we een kleine maaltijd maken omdat het eetcafee in het dorp gesloten was op dinsdag.
Mooie locatie aan de rand van het dorp, vriendelijke eigenaren en alles is erg netjes en goed onderhouden. De kamer en gezamenlijke ruimte is schoon en leuk ingericht met een combinatie van vintage en modern. Er is een kleine tv, boeken en spelletjes die je kan gebruiken geen tv op de kamer zelf. In de badkamer zijn zeep, douchegel, handdoeken, washandjes en toiletpapier beschikbaar. Het ontbijt 's ochtends is niet heel luxe maar wel zeer uitgebreid en zelfs genoeg voor lunch, waar je zelfs een zakje voor kreeg. Je krijgt voor 8,50 pp bolletjes, boterhammen, suikerbrood, krentenbrood, roggebrood, yoghurt met fruit, cruesli, koffie, thee, melk en sinasappelsap. Helaas hebben we qua comfort wel wat minpunten. We hadden een kamer geboekt met een groot 2 persoonsbed, dit bleek helaas 2 losse bedden tegen elkaar aan te zijn met ieder een brede bedrand. Hierdoor was er in het midden een harde rand, het dekbed was te klein en viel amper over de rand heen als je er niet onder ligt. Daarnaast zijn de matrassen behoorlijk zacht. Onze nacht was niet gezellig en we hebben beide slecht geslapen. Doordat het een oud huis is is het best gehorig. Gelukkig zijn er maar 2 kamers, maar je kan elkaars deuren en badkamer horen. Er is gratis WiFi maar met weinig signaal, wij konden amper verbinding maken. Kijk uit bij de parkeerplaatsen, de lage houden balken langs de rand zijn heel erg glad. Pas op bij het parkeren en in/uitstappen dat je niet valt.
Aangenaam verblijf, geen poespas wel goed schoon en netjes. Goede gastvrijheid. Gebruik van gezamelijke keuken met eethoek, zithoek met tv. Op de kamer ook een zithoek.Kamers: 4/5
Mooie kamer met daarbij veel faciliteiten ook een leuk buiten zitje en van alle lekkers en gemakken voorzien. Zijn geld meer dan waard wat betreft een uitstekend overnachtings adres.
Fantastisch vriendelijke mensen, mooie en rustige B&B met een fijne tuin, een mooie vintagewinkel en een heerlijk ontbijt met streekproducten. Meer dan de moeite waard! Top gewoon. ,
Ruime kamer met douche en toilet. Veel privacy. Gebruik van keuken. Fietshuur mogelijkheid. Heerlijk ontbijt en vriendelijke beheerder. Nostalgische inrichting.
Wat een verassing jullie prachtige plek voor koffie/thee e.d. We waren te voet op weg van Brantgum naar de Waddenkust. Op de terugweg nog een heerlijk ijsje genuttigd.
Mooie b&b, ruime slaapkamer en gemeenschappelijke keuken die wij voor ons alleen hadden. Gezellig en compleet met heerlijk ontbijt!
Prima uitvalsbasis voor een tripje naar de eilanden en noord-oost-friesland. Heerlijk rustig en een prima ontbijt.
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid