facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Linnaeushof

Geschiedenis

Linnaeushof is een recreatie- en attractiepark gevestigd in het Noord-Hollandse Bennebroek. Linnaeushof staat bekend als Europa's grootste speeltuin. Kenmerkend is dat er geen elektronische apparaten of achtbanen aanwezig zijn, maar de bezoekers alle attracties zelf in beweging moeten brengen. In totaal zijn er rond de 350 speeltoestellen verspreid over de Kleuterspeeltuin en de Grote speeltuin. Ook is er een grote binnenspeeltuin, een treintje dat in het park rond rijdt, een kabelbaan boven water en een Pirateneiland waarbij kinderen hoog boven water door netten kunnen klimmen.Linnaeushof werd in 1963 geopend als speeltuin door Godfried Bomans. Daarvoor was het een park voor bloemententoonstellingen. Met jaarlijks circa 300.000 bezoekers mag dit recreatiepark zich meten met de grotere pretparken en speeltuinen in Nederland.GeschiedenisDe Linnaeushof was een deel van de Overplaats van Hartekamp en verwisselde verschillende malen van particuliere eigenaar tot een veiling in 1901. De nieuwe eigenaar wordt de Binnenlandsche Exploitatie Maatschappij voor Onroerende Goederen. In 1954 ontwerpt landschapsarchitect Hans Warnau er een bloemenpark. In 1955 wordt de grond aangekocht door Henry W. Roozen, bloembollenkweker op het naast gelegen perceel. Henry W. Roozen start met het organiseren van bloemententoonstellingen waar de Keukenhof te Lisse een geduchte concurrent in zag. De opbrengst ging voor een deel naar het Rode Kruis.



"Europa's grootste speeltuin"
Adres: Bennebroek
Stad: Bennebroek



op zoek naar gerelateerd: Linnaeushof attracties, Linnaeushof korting, Parkeren Linnaeushof, Linnaeushof Rotterdampas, Linnaeushof Amsterdam, Linnaeushof leeftijd, Speeltuin Haarlem, Grootste speeltuin Nederland
Recensies
Linnaeushof is perfect voor gezinnen met kinderen die lekker actief buiten willen spelen! Ik heb zelf met alles meegedaan en heb van alles genoten! Er is van alles wat je maar kan bedenken op gebied van buitenspeelplaats toestellen. Het leukste vond ik in de kartbaan, kabelbaan over het water, piraten eiland en waterfietsen. Let wel op dat je actief bezig bent waar sommige reviewers zich op hebben verkeken. Met het lekkere zomerweer hebben mijn kinderen flink genoten van de Oase wat een groot waterspeeltuin is. In de Oase is er genoeg plek om te zitten op het gras en bankjes met/zonder tafels. Ook zijn er lockers om je spullen veilig op te bergen terwijl je bezig bent met spelen. Mijn enige kanttekening is m.b.t. de vele wespen die het eten zeer onprettig maakten. Vooral voor mijn kinderen. Misschien dat Linnaeushof hier iets aan kan doen? Ik zal hier ongetwijfeld weer terugkomen!
Erg leuke speeltuin en voor alle leeftijden is er wel wat te doen. Van zandbak tot glijbaan en van trapfiets tot kartbaan. Er is zat te doen om je hier een dag te vermaken. Er is voldoende zitplaats voor de ouders en door de grote van het park voelt het niet mega druk aan. Het enige aandacht puntje is dat er wel veel oude speeltoestellen staan. De waterspeeltuin is ook erg leuk dus neem droge kleren of zwemkleding mee.
Super leuke speeltuin met voor ieder kind wat wils. Ik zou zeggen leuk voor kinderen in het basisonderwijs maar er is ook genoeg voor kleinere kindjes. Overzichtelijk en netjes met genoeg leuke plekjes om lekker te zitten. Wij gaan zeker nog een keer!
Heerlijke speeltuin. Gave attracties voor grotere kinderen en ook speciale afdeling voor kleintjes. Water gedeelte zag er ook heel aantrekkelijk uit, snel een keer erheen met warm weer.
Perfecte speeltuin, voor ieder wat wils, voor klein en groot. Met warm weer ook nog een ideale afkoeling in de verschillende water speeltuinen. Verder zijn de medewerkers klantvriendelijk en het eten lekker.
Mooi en schone speel tuin om samen met de kinderen naar toe te gaan. Horeca is ok, maar kan allemaal een stuk beter. Toch vijf sterren van mij want raad het echt aan om hier naar toe te gaan.
Niet ons eerste bezoek en zeker ook niet ons laatste. Klauteren, klimmen, lekker op avontuur! De speeltuin nodigt uit tot ontdekken en van jong tot oud is er voldoende te doen om een dagje uit te vullen. Naast de speeltoestellen zijn er botsautootjes en is er zelfs een heuse mini golfbaan! Op warme dagen is de waterspeeltuin een welkome aanvulling. Er zijn kluisjes om je spullen op te bergen zodat jeekker even af kunt koelen. Uiteraard is er een gelegenheidheid tot eten en drinken. Toiletten zijn goed bereikbaar en schoon. Qua prijzen zit De Linnaeushof wat aan de hoge kant. Gezien de omvang van de speeltuin bijna een park te noemen is dat ook wel verklaarbaar.
Onze dochter kon heerlijk spelen. Maar wij hadden er niet op gerekend dat we in september op een doordeweekse dag 20 schoolbussen een zouden zien die ook naar het park zouden gaan. Deze kinderen maakte het voor ons een stuk minder leuk. Ze waren ongeduldig en zorgde voor onveilige situaties. Zaten ook allemaal in het kleuter gedeelte terwijl veel kinderen veel ouder waren dan dat. Ik snap echt dat er schoolreisjes zijn heel leuk voor kinderen. Maar het zou netjes zijn als deze dagen worden aangekondigd. Als we dit hadden geweten zouden we op een andere dag zijn gegaan en was en voor ons veel leuker geweest. Nu is de kans dat we nog is gaan heel nul. Zeker als je naar de som geld kijkt die we moesten betalen voor ons 3e.
Ontzettend leuk geweest voor mijn kleinkinderen 3 en 4 jaar,ik raad wel aan zelf eten en drinken mee te nemen,dat is vrij prijzig
Bezocht op een maandag buiten de zomervakantie met 2 kinderen van bijna 4 en 6. Ze hebben een heerlijke dag gehad. Wellicht is het anders op een drukke dag, maar nu was er niets te merken van de negatieve opmerkingen van anderen. Het bestellen van eten/drinken ging zonder probleem, evenals uitrijden. Niks gemerkt van een wespenplaag, en de WC's zagen er redelijk netjes uit. Sommige attracties zijn duidelijk al oud, maar daar hadden de kinderen niet minder plezier door. Bovendien lijkt het allemaal wel te worden onderhouden. Verder zijn er maar heel weinig activiteiten waar je nog extra moet betalen voor zover ik zag alleen karten en airhockey, dat viel mee.
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid