facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Lidl

"Klanten kunnen bij Lidl terecht voor alle dagelijkse boodschappen van de hoogste kwaliteit voor de laagste prijs."
Adres: Noorderburcht 12 , Vleuten 3452 ME, NL
Telefoonnummer: 0800 5435463
Stad: Vleuten
Route: Noorderburcht 12
Postcode: 3452 ME



op zoek naar gerelateerd: lidl online shop, lidl folder vorige week, lidl aanbieding, lidl folder week 40, lidl folder, lidl winkels, lidl nederland, lidl openingstijden
Recensies
Prima winkel, goed en compleet aanbod. De indeling is wat krap, waardoor - als het druk is - je soms wat minder comfortabel kan winkelen. Maar ach, de Lidl heeft genoeg credits om hier niet over te zeuren. Personeel is vriendelijk, bereikbaarheid prima. Fijn dat er een parkeergarage in de buurt is.
Compacte maar overzichtelijke winkel. Schappen waren goed gevuld, hier en daar wel wat beschimmeld groente en fruit. Was niet al te druk.
Mijn vriendin en ik waren vandaag naar deze Lidl gegaan, en ze was haar Tucs vergeten bij de kassa, ze liep terug en toen gaf de kassiere NUL aandacht aan haar en ging door met de andere klanten. Ook moest ze nog eens NOG EEN KEER gaan betalen. Terwijl ze er al voor betaald had. Zo slordig, echt niet oke. Doe beter mensen. Niet normaal dit.
Er zijn geen zelfscankassa's en vaak maar 1 of 2 kassa's open ook bij grotere drukte. Medewerkers aan kassa werken traag en komen erg ongeïnteresseerd over. Ik begrijp niet goed dat de filiaalmanager hier niet op ingrijpt, deze zou in de winkel moeten aansturen.
Heerlijk ruime winkel met een ruim assortiment. Er zou wel meer vegan vleesvervangers mogelijk zijn
Super winkel. Lekkere broodjes.
Goed gesorteerd maar niet meer zo heel voordelig
De mannen achter de kassa die zich voordoen als leidinggevende zijn ontzettend onbeschoft. Wanneer je als klant aangeeft dat de prijs van een product niet klopt, negeren ze je gewoon en laten ze je expres staan wachten. Ze lossen problemen niet goed op. Ik ga nooit meer naar deze Lidl.
Je kan bijna alles vinden wat je zoekt.De groenten afdeling zag weer fris en vers. Het was op dinsdag vrij rustig,dus je kon op je gemak boodschappen Doen!
TIP: Controleer de Kassabon! Klopt regelmatig niet met wat er in de winkel staat. Filiaalmanager erop aangesproken, zou aan gewerkt worden. Vele maanden later is het nog steeds raak!! Minder Scherpe prijzen. Veel artikelen niet of moeilijk beschikbaar. HuismerkBoter is al 3 maanden niet beschikbaar. Prijzen op dit moment 10 tot 50% hoger. Navraag levert niets op, je krijgt geen antwoord. Een cursus klantvriendelijkheid zou geen kwaad kunnen. Sommigen zijn aardig, anderen lijken wel droge harken. Advies: Maak de winkel wat Persoonlijker. Bv Naamkaartje bij de medewerkers. Laat de eigen medewerkers meer lachen naar elkaar en de klant. Digitale prijskaartjes dragen er toe bij dat prijze correct vermeld zijn. Komt heel vaak voor dat prijzen niet kloppen!
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid