facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Leren vanuit Bewegen

Leren vanuit Bewegen

Info

Motorisch Remedial Teaching.

Kinderen die ergens op uitvallen in de klas krijgen hierdoor een extra bijles, via de motorische weg.

Geschiedenis

Steeds minder kinderen spelen buiten en op school is er ook steeds minder tijd om buiten te spelen en te gymmen. Als gevolg van deze ontwikkeling zijn er steeds meer kinderen die problemen krijgen met de motoriek. Door veel te spelen, bewegen en zelf te ontdekken (vooral met 2 handen tegelijk) worden er verbindingen aangemaakt tussen de linker en de rechter hersenhelft. Hoe meer van deze verbindingen er zijn, hoe beter de samenwerking tussen beide hersenhelften verloopt. Tevens wordt de kwaliteit van de verbindingen beter als er meer gebruik van wordt gemaakt (net als een pad in een bos).

Samenwerking tussen de hersenhelften is ook nodig om goed te functioneren op cognitief gebied (o.a. taal, lezen, schrijven, rekenen). In het onderwijs is vaak wel aandacht voor het verbeteren van het cognitieve functioneren via remedial teaching, maar de invloed van bewegingsachterstand op het cognitieve functioneren is vaak onbekend of wordt vergeten.

Als de fijne motoriek niet in orde is zal het kind geen goede pengreep ontwikkelen, dat maakt het schrijven moeilijker en het handschrift onduidelijk of soms zelfs onleesbaar.

Naast een effect op het cognitieve en motorische functioneren heeft MRT ook een effect op het sociaal affectieve vlak, het gedrag en het concentratievermogen. Als een kind op een bepaald gebied niet goed functioneert zal het ook een uitwerking hebben op het emotionele welbevinden en het gedrag. Dus het verbeteren van de struikelblokken in het functioneren zal ook leiden tot een verbetering in het welbevinden en gedrag.

Als het bewegen meer automatisch verloopt en de hersenhelften goed samenwerken zal de concentratie ook verbeteren, er is tenslotte meer energie voor de cognitieve taak.

MRT kan helpen bij leerstoornissen zoals dyslexie en dyscalculie, het kan ook helpen bewegingsonrust weg te nemen zodat een kind makkelijker stil kan zitten in de klas en zich beter kan concentreren. Ook kinderen met autisme, hoogbegaafdheid en ADHD kunnen baat hebben bij MRT.

Op de pagina wat is MRT wordt dieper ingegaan op MRT en worden de verschillende ontwikkelingsfasen genoemd. Tevens vindt u hier meer informatie over verschillende stoornissen waarbij MRT een goed hulpmiddel kan zijn om meer uit een kind te halen.

Adres: 4731 TW Oudenbosch
Telefoonnummer: +316 387 213 21
Stad: Oudenbosch
Postcode: 4731 TW



op zoek naar gerelateerd: Alpha Oudenbosch, Kickboksen Oudenbosch, Fierce and Fit, Sportivo Oudenbosch, Bootcamp Oudenbosch
Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
Buitenlandse stages ETS Buitenlandse stages ETS 390 meter MBO/HBO Buitenlandstages & vakantiewerk Ben jij op zoek naar een erkende buitenlandst...
Marktplaats Cultuureducatie Halderberge Marktplaats Cultuureducatie Halderberge 663 meter De Marktplaats Cultuureducatie bemiddelt tussen het onderwijs en cultuuraanbieders.
PMC Groep PMC Groep 1 km De PMC Groep is al meer dan 25 jaar een begrip in de trainingswereld. We bieden organ...
Faktor5 Faktor5 1 km Deskundigheid in de aanpak van eenzaamheid. Bij Faktor5 haal je echte kennis van eenz...
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid