facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Leerdock Vliegbasis Woensdrecht

Info

Het Leerdock Woensdrecht biedt mogelijkheden voor vliegtuigmonteurs in opleiding bij ROC's afdeling Vliegtuigtechniek praktijk ervaring op te doen.

Geschiedenis

Koninklijke Militaire School Luchtmacht.

Luchtmachtmilitairen tot de rang van luitenant krijgen hun militaire opleiding aan de Koninklijke Militaire School Luchtmacht (KMSL). De KMSL maakt deel uit van de KMSL Vliegbasis Woensdrecht dat ook de zogeheten platformtaken op de vliegbasis verricht. De vliegbasis onderscheidt zich door de aanwezigheid van lesvliegtuigen, een modern trainingscentrum voor brandbestrijding en een meteorologische groep voor de hele krijgsmacht.

Op de KMSL krijgen alle soldaten tot en met adjudanten hun luchtmachtopleiding. Daarnaast komen veel luchtmachtmilitairen tijdens hun loopbaan terug voor cursussen. De KMSL vergroot de zelfstandigheid en het zelfvertrouwen van de militair. Het legt de nadruk op discipline en stimuleert eigen initiatief. Veel aandacht gaat naar leidinggeven.

Onder de KMSL valt het 133 Squadron. Dit squadron verzorgt alle technische opleidingen binnen de Koninklijke Luchtmacht. Het squadron bestaat uit een afdeling Vliegtuig-gebonden opleidingen, een afdeling Niet-Vliegtuig Gebonden opleidingen en de Brandweer opleidingen.
Het Leerdock valt onder de Vliegtuig-gebonden opleidingen.

Het Leerdock van Vliegbasis Woensdrecht biedt aspirant vliegtuigmonteurs van diverse ROC's luchtvaart techniek de mogelijkheid om tijdens de Beroeps Praktijk Vorming (BPV) werkervaring op te doen in een PART/MLE-145 erkende organisatie. Sinds april 2015 kunnen cursisten van de opleiding Veiligheid-en Vakmanschap (VEVA) ook hier hun stage voor vliegtuigmonteur/technicus (Cat A en B1.1/B1.3/B2) volgen.

Naast de BPV en VEVA-cursisten biedt het Leerdock Vliegbasis Woensdrecht trainingen en cursussen voor het militaire personeel van de gehele krijgsmacht. Denk bijvoorbeeld aan: Wapentechniek, Vliegtuig Plaatwerk-Kunststoffen, Motoren F-16, oriëntatie-cursussen, Hydrazine en Vliegtuig Algemene cursussen.

Ten slotte is het Leerdock vaak decor voor: Bewaking en Hondengeleiding, Communicatie en Informatie Systemen, Grond Uitrusting, rondleidingen, filmopnames en extern bezoek.

In het Leerdock wordt aandacht besteed aan: Attitude, discipline, teamwork en sleutelvaardigheid en dit zonder de operationele inzetbaarheid van de KLu te beïnvloeden. Het Leerdock is een veilige omgeving om het vak van Vliegtuigmonteur te leren.

Het team van het Leerdock WDT bestaat uit een Adjudant, 3 Sergeant-Majoors en een Sergeant der 1e Klasse, ondersteunt door een Korporaal in de Toolcrib. Elke instructeur heeft ruime ervaring in het vliegtuigonderhoud en vanwege de verschillende achtergronden van de instructeurs is de gezamenlijke ervaring erg breed.

Adres: Kooiweg 40, 4631 SZ Hoogerheide, Noord-Brabant, Netherlands
Stad: Hoogerheide
Route: Kooiweg 40
Postcode: 4631 SZ



op zoek naar gerelateerd: Vliegbasis F16, Marechaussee Woensdrecht, EMVO Luchtmacht, Waar is de luchtmacht actief, Chinook Woensdrecht, Militaire vliegvelden Nederland, OCC Defensie, 961 Squadron
Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
Stages en Vacatures Main Support Base Vliegbasis Woensdrecht Stages en Vacatures Main Support Base Vliegb... 0 meter Geen mening ovee, alleen OM het terrein heen gewandeld. Dat is echt een aanrader. Hee...
Recensies
Leuke ervaring om hier eens het een en ander te kunnen bekijken.
Leuk veld maar als je er op de gok gaat gaat je niet veel zien Daarom hebben we een forum genaamd woensdrechtas.nl hierop worden verwachte movements gemeld zodat je wel wat ziet
Ik weet niet waarom mensen hier zoveel sterren aan geven, er is namelijk niet veel te zien. Of ik ken de juiste spotters plek niet
Vertaald door Google Fantastisch: D Origineel Fantastisch :D
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid