facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Landzigt

Geschiedenis

Landzigt is een ronde stenen korenmolen in de Zuid-Hollandse plaats Zuid-Beijerland, gemeente Korendijk. De molen dateert uit 1857, alhoewel er al voorgangers van de molen op de dijk hebben gestaan. Na diverse malen van eigenaar te zijn gewisseld, werd Landzigt in 1975 volledig gerestaureerd. Op 25 januari 1990 ging ten gevolge van een zeer zware storm het wiekenkruis door de vang. Hierdoor ontstond brand en de molen brandde vrijwel volledig uit. Om het geld voor herbouw bijeen te brengen, werd al snel de Sticbting Molen Landzigt opgericht. In 1992 is Landzigt hersteld. Sindsdien wordt er op professionele basis graan gemalen met twee koppel maalstenen, die allebei een regulateur hebben. Een koppel heeft 16der (140 cm in doorsnee) kunststenen en een koppel 16der blauwe stenen.De donkergroene baard van de molen heeft het opschrift: AN 1857 NO LANDZIGT De achterbaard heeft het opschrift: 1857 LANDZIGT 1992 De gevelsteen heeft het opschrift: DE EERSTE STEEN GELEGD DOOR Am BLAAK Bz OP DEN 24 MAART 1857 GEBOREN 27 DEC. 1849De molen heeft een Oudhollands gevlucht. De in 1992 gemaakte, 22,45 m lange, gelaste binnenroede is gemaakt door de fabrikant Straathof uit Rijpwetering en heeft het nummer 59. De buitenroede is 10 cm langer en heeft het nummer 60.De 4, 55 m lange, gietijzeren bovenas stamt uit 1989 en is gegoten door de fabrikant Hardinxsveld en heeft het nummer 34.

Adres: Zuid-Beijerland
Telefoonnummer: +31641840372
Stad: Zuid-Beijerland



op zoek naar gerelateerd: Meel kopen Hoeksche Waard, Molen Puttershoek, Molen Piershil, Landzigt De Meern
Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
Korenmolen Landzigt Korenmolen Landzigt 9 meter Verkopen erg goede spullen voor een redelijke prijs. Nu wel lastiger om hier af te ha...
Eendrachtskerk Eendrachtskerk 553 meter Leuk zalen complex
Recensies
Leuke kleinschalige kinderboerderij waar ook genoeg speelgoed staat voor de kinder om mee te spelen. Naar mijn mening iets dat op elke kinderboerderij mist, proficiat!! Ik mis alleen een doneer box :- Kortom een aanrader om een middagje te vertoeven, wel even eigen consumptie meenemen.
Aan de Oranjeweg te Zuid-Beijerland ligt vlakbij de tennisvereniging met haar tennisbanen, de kinderboerderij Dierenpark Landzicht. De naam is prachtig omdat de kinderboerderij ook midden in het land ligt en net als een echte boerderij je dus landzicht hebt. De boerderij is netjes onderhouden. Ook hier moeten de dieren verzorgd worden en de terreinen en hokken schoongemaakt worden door vrijwilligers. Vooral in de zomermaanden vermaken de kinderen zich zeer op de boerderij en zo leren ze tevens vele dieren kennen.
Mooi en verzorgd top om met kinderen te bezoeken
Leuke kinderboerderij voor zo'n klein dorpje.
Goed onderhouden, netjes.
Zag er goed uit
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid