facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Land van Kalk

Land van Kalk

Info

Land van Kalk is het plateau van Kunradersteen dat loopt van Aken via Bocholtz tot Voerendaal en het buitengebied van Heerlen.

Geschiedenis

De Kunradersteen is een rijke voedingsbodem voor bijvoorbeeld fruitbomen en wijngaarden.
Het is een duurzaam en natuurlijk bouwproduct dat al door de Romeinen werd toegepast en nu nog overal in het gebied terug te vinden is in traditionele én moderne gebouwen.
Het vormt een habitat voor bijzondere planten en dieren in een van Zuid-Limburgs mooiste natuurgebieden. Hier kun je nog echte stilte ervaren, terwijl je mijlenver kunt uitkijken over een adembenemend landschap.
Verken het gebied met de stoomtrein, wandelend, fietsend of met een picknickmand vol streekproducten in het gras!

Adres: Bergseweg 30, 6367HB Voerendaal (gemeente)
Telefoonnummer: +31452600116
Stad: Voerendaal
Route: Bergseweg 30
Postcode: 6367HB



op zoek naar gerelateerd: Land van Kalk wandeling, Land van Kalk safari, Natuursafari land van kalk, Voerendaal belgie, Voerendaal Limburg, Wandelen rond Voerendaal, Land van Kalk FIETSROUTE
Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
RV-PC Voerendaal RV-PC Voerendaal 344 meter Rijvereniging en ponyclub Voerendaal.
Wedding Group Wedding Group 921 meter Wedding Group is een verzameling van bedrijven die diensten en producten leveren voor...
Falcon Cup Falcon Cup 2 km Golftoernooi voor iedereen die graag aan een leuke gezellige open wedstrijd wilt deel...
Recensies
Mooie ervaring om een dag kunnen helpen met het plukken van de oogst 2022 Overst druiven. Met na afloop een interessant bezoek aan de 'schuur' én een welverdiende lunch. En nog bedankt voor de de mooie flessen wijn van 2021.
Afgelopen zaterdag een heerlijke wandeling gemaakt door het land van Kalk onder deskundige leiding van Agnes! Wat hebben wij genoten van het Limburgs landschap en de verhalen van Agnes. En niet te vergeten de heerlijke wijnen onderweg en aan het eind bij Wijnproducent Fromberg! Al met al een TOP middag! Bedankt Land van Kalk!
Op een fraaie zaterdagmiddag nam een ranger gids onze groep mee vanuit het centrum van Ubachsberg naar de achterliggende heuvels van de Kunderberg. Enthousiast werd verteld over en gewezen op de soms uniek voor Nederland aanwezige flora en rijke fauna. Zo bekeken we ook dassenburchten, de dassensporen en hun latrines. Na uitleg over kalk- en kundersteen liep de route langs een nog actieve kundersteengroeve. Een bezoek op het terrein zelf is mogelijk, maar was niet opgenomen in het programma. De aanblik van vervolgens Wijngaard Kunrader Vallei compenseerde dit. Helemaal toen bij een bankje in het bos twee fraaie wijnen werden ontkurkt. Na circa 3,5u fraai dwalen door het Land van Kalk hadden we veel gezien en gehoord en kwamen we uit bij Wijnmakerij Fromberg. Aldaar kregen we drie mooie glazen Müller Thurgau, Auxerrois en nog één van het gelijknamige wijngoed. Het geheel aangevuld met een prima kaas/worstplankje. Bij ieder glas volgde heldere tekst en uitleg door wijnmaakster Carmen Soomers. Feitelijk was het geen echte proeverij, maar gewoon lekker genieten van ieder ieder ingeschonken glas. Al met al een prima middag waarbij deze Wijn Safarie in het Land van Kalk ons zeker nog een keertje terug gaat zien.
De wijnsafari was in eerste instantie een mooie wandeling met enkele interessante wetenswaardigheden. Leuk ook dat een groot deel van de groep toeristen waren van buiten Limburg 8 v.d. 15. De wijnproeverij was heel gezellig. De wijn en de hapjes uit eigen streek waren heerlijk. Met interessante uitleg en alle gelegenheid tot vragenstellen. Zeker een aanrader.
"Ranger" was erg kundig en gaf heldere leerzame uitleg over het gebied. De wijnsafari werd daardoor nog prettiger. Je had het gevoel dat je nog iets extra's toegevoegd kreeg buiten natuurlijk het proeven van de heerlijke wijnen.
Supergenoten van de mooie, gezellige en leerzame wandeling. Bedankt en tot een volgende keer!
Veel geleerd en gezien tijdens een mooie wandeling door het land van Kalk. Dit met een enthousiaste, bescheiden gids met veel kennis over de natuur in dit gebied.
Prachtige Wandelomgeving met fijne parkeerplek
Een heerlijke b&b met een fijn zwembad en ontzettende gastvrije eigenaars. Een aanrader!!!
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid