facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor La Lutine

La Lutine

Info

Ik ben Marijke, gediplomeerd goudsmid uit Harlingen . Heb inmiddels een eigen bedrijf opgericht in sieraden, reparaties en opdrachten. LA LUTINE.

Geschiedenis

Achter de naam La Lutine schuilt de creatieve 26-jarige Marijke Metselaar uit Harlingen. Na eerst de opleiding Vormgever Reclame Presentatie en Communicatie aan het Cibap te Zwolle afgerond te hebben, heeft zij nu ook de 4-jarige studie Goudsmid aan de Vakschool Schoonhoven afgerond. Deze opleiding is de enige in Nederland en gevestigd in het pittoreske Zilverstadje Schoonhoven in Zuid-Holland. Inmiddels is Marijke afgestudeerd en werkt ze in haar atelier vanuit huis.
De opleiding tot Goudsmid is zeer divers en ze werkt met verschillende edelmetalen zoals goud, zilver, platina, maar ook met edelstenen en andere materialen. Ze is een creatieve vakvrouw die sieraden of kleine gebruiksvoorwerpen maakt. Omdat de sieraden waarmee ze werkt erg klein zijn, beschikt ze over speciale gereedschappen en dankzij specialistische technieken weet ze voor elk probleem een oplossing te vinden.
Voor de opleiding Goudsmid moet je erg veel gereedschappen en materialen aanschaffen. Elk schooljaar moest ze weer nieuwe gereedschappen, materialen en boeken aanschaffen. Alles bij elkaar een dure studie. Daarom verkoopt ze eigen ambachtelijk vervaardigde sieraden en voert ze opdrachten en reparaties uit, om de kosten voor nieuwe gereedschappen bij elkaar te sparen.
In deze tijd van recessie zijn mensen eerder geneigd om een reparatie aan een sieraad uit te laten voeren, dan om iets nieuws te kopen. Recentelijk heeft Marijke bijvoorbeeld een antieke parelketting helemaal opnieuw geregen en geknoopt. Dit kan ook met bloedkoralen sieraden. Verder repareert ze regelmatig armbandjes, kettinkjes, hangertjes en andere veel-gedragen sieraden. Helemaal in opkomst zijn de as-sieraden, waarin men een beetje as of een haarlok van een geliefde overledene laat plaatsen en dit op deze manier altijd dicht bij zich kan dragen. Voor deze sieraden kunt u ook bij Marijke terecht. Ook laten mensen vaak oude of kapotte sieraden omsmelten en hier een nieuw sieraad van maken of bijvoorbeeld de trouwring van een overleden partner vermaken tot een prachtig nieuw sieraad met een mooie herinnering. Geheel naar eigen wens en/of ontwerp. Recent heeft Marijke nog oud goud van een overleden moeder omgesmolten tot 4 dobbelsteentjes (dit omdat de overleden mevrouw veel dobbel spellen speelde en 6 haar geluksgetal was). Verder kan Marijke nog polijsten, graveren en kunt u bij haar terecht voor onderhoudsprodukten voor edelmetalen. Uiteraard hoopt Marijke dat er nog altijd mensen zijn die voor iets nieuws komen! Ze merkt wel dat mensen over het algemeen erg gecharmeerd zijn van ambachtelijk vervaardigde sieraden en hier vaak de voorkeur aan geven boven fabrieksmatig vervaardigde sieraden.
Via facebook, internet, e-mail of telefonisch kunt u contact met La Lutine opnemen voor een aankoop, reparatie of andere opdracht.

Adres: harlingen, 8862 AS Harlingen
Telefoonnummer: 0615240066
Stad: Harlingen
Route: harlingen
Postcode: 8862 AS


Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid