facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Kwekerij van Houtum

Kwekerij van Houtum

Info

Kwekerij van Houtum ligt tussen Driebergen en Doorn in, naast het VonGimborn arboretum. Omringt door een prachtig stiltegebied in de langbroekerwetering.

Geschiedenis

Kwekerij van Houtum ligt in het langbroekerweteringgebied, naast het VonGimborn arboretum. Tussen Driebergen en Doorn in. Omringt door een prachtig stiltegebied. Mooier kan onze plek niet liggen vinden wij. Wij zijn Jan en Gertrude van Houtum en hebben op deze plek onze kwekerij ontwikkeld.

In mijn familie is werken in de natuur, met passie voor het groen, al generaties aanwezig. Bij mijn vrouw Gertrude is middels haar vader liefde voor dieren, natuur en moestuinieren met de paplepel ingegoten. De keuze om een groot gedeelte van ons werkzame leven hiermee bezig te zijn, was dan ook snel gemaakt.

Ik ben begonnen als hovenier met daarnaast, voor eigen gebruik, een kleine kwekerij. Ik startte met het kweken omdat de planten die ik graag gebruik in tuinen vaak niet in de handel op voorraad waren. Ik was druk in tuinen en Gertrude deed de verzorging van de planten.

In 1994 kwam er een mogelijkheid om op een zeer mooie lokatie een perceel grond te kopen. Er is niets fijner om volgens eigen idee en ideaal een kwekerij in te richten. Het was voor ons dus geen moeilijke keuze om dit perceel om te toveren in een prachtige kwekerij. Het hoveniersbedrijf wordt vanaf dat moment door iemand anders voortgezet. Alleen het plantkundige werk in tuinen, zoals snoeien, renoveren van beplanting of inrichten van borders, wordt nog wel gedaan door mij. Zowel op de kwekerij als in tuinen geef ik advies en maak ik graag samen met u een plan.

Voor ons zijn tot op de dag van vandaag een aantal uitgangspunten essentieel:

1 – Het biologische

Wat met name bedoeld wordt, is dat wij geen bestrijdingsmiddelen gebruiken. Dit zorgt voor een rustige en evenwichtige groei van de planten. Met voldoende diversiteit, zodat ziekten en plagen minder kans krijgen. En is een plant ziektegevoelig, dan kweken wij hem niet. Het biologische komt uit onszelf, economische motieven spelen hierin geen rol.

En het resultaat? Door een inrichting waarbij de ekologische aspecten belangrijk zijn is een evenwicht ontstaan op de kwekerij waarbij veel vogels, vlinders, kikkers en ringslangen ook een plek hebben kunnen vinden. Zelfs het ijsvogeltje zien wij zo af en toe vrolijk rondvliegen. Hierdoor is het gewoon een fijne plek om te zijn en te werken.

2- Een divers en gezond assortiment

Het zorgdragen voor een gezond en sterk assortiment wat vermeerdert wordt van- en uit eigen planten. De moederbedden zijn dan ook meer dan de moeite waard om doorheen te lopen en inspiratie op te doen.

3 – De kwekerij moet een inspiratiebron zijn

Tuinen en tuinieren is de dichtstbijzijnde stap naar een natuurbeleving! De invulling hiervan moet er mede voor zorgen dat je verbonden bent met de plaats waar je nu woont.

4 – Een bewust gekozen eigen assortiment

Wij kweken alleen planten waar we zelf iets mee hebben. Hierdoor is het assortiment als geheel op elkaar afgestemd en combinaties als vanzelf lukken. Wij houden van sterke en weelderige planten, waarbij bladvormen, insect-aantrekkend / insect-vriendelijkheid en diversiteit belangrijke aspecten zijn.

5 – Advies en voorlichting

Graag willen wij onze kwekerij, en de beleving daarvan, delen met u. U kunt bij ons niet alleen terecht voor het aanschaffen van planten, maar zeker ook voor inspiratie en advies. U bent dan ook van harte uitgenodigd om onze kwekerij te bezoeken.



"-Biologische planten, kruiden en rozenOp onze biologische kwekerij kweken wij vaste planten in de buitenlucht. Daarnaast is er een ruime selectie van biologische kruiden en rozen. Ook kunt u bij ons terecht voor beplantingsadvies en biologische producten ter verbetering van uw bodem.-Ecologische werkwijzeIn ons familiebedrijf werken en tuinieren wij al ruim 20 jaar op ecologische wijze. Dit doen we zonder bestrijdingsmiddelen. We doen dit niet vanuit een economisch perspectief, maar vanuit een logische beredenering dat op die wijze de sterkste en gezondste plant gekweekt kan worden.Graag zien wij u eens langskomen aan de Vossensteinsesteeg 1 om inspiratie op te doen!"
Adres: Vossensteinsesteeg 1, 3941 BL Doorn
Telefoonnummer: +31613700356
Stad: Doorn
Route: Vossensteinsesteeg 1
Postcode: 3941 BL


Openingstijden

Maandag: 09:00 - 17:00
Dinsdag: 09:00 - 17:00
Woensdag: 09:00 - 17:00
Donderdag: 09:00 - 17:00
Vrijdag: 09:00 - 17:00
Zaterdag: 09:00 - 17:00


op zoek naar gerelateerd: Biologische kwekerij Zeist, Biologische planten kwekerij Utrecht, Biologische kwekerij tuinplanten, Biologische kwekerij apeldoorn, Biologische kwekerij Amersfoort, Biologische kwekerij Gelderland, Biologische vaste planten kopen, Biologische kwekerijen
Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
By trommel By trommel 2 km Web-winkel interieur &. Lifestyle
De Bloemerije De Bloemerije 2 km Fraaie nieuwe inrichting, top, sfeervol. En sowieso mooi assortiment
Wilfred Greup De Woonprofessionals Wilfred Greup De Woonprofessionals 2 km Fijne winkel, eerlijk en kundig advies.
De Buurman De Buurman 2 km Winkels en detailhandel
DE ZILTE ZEE DE ZILTE ZEE 2 km Wij hebben wraps zalm en tonijn. Beide erg lekker. Borrelhapjes/sushi ook henels. Gro...
Albert Heijn Doorn Albert Heijn Doorn 2 km Altijd veel vegan aanbod en verse producten. Na de verbouwing is er nog meer keuze va...
Veldhuysen Bloemisten Veldhuysen Bloemisten 2 km Wat een fijne zaak is dit. Sfeervol en kleurrijk ingericht. En een uitgebreid en mooi...
Etos Etos 2 km Tot nu toe alle keren enorm goed geholpen. Fijne service en vriendelijk personeel. Er...
ByConn ByConn 2 km Voor de mooiste en liefste knuffels moet je bij mij zijn. Ze worden met liefde op bes...
Van Leeuwen Kaas Van Leeuwen Kaas 2 km Gezellige winkel met kwaliteits producten. Heerlijke kaas.
Wijnkooperij De Roo De Pimpernel Wijnkooperij De Roo De Pimpernel 2 km Wijnkooperij De Roo De Pimpernel, wijnwinkel en slijterij is ook gespecialiseerd in b...
Pearle Opticiens Nederland Pearle Opticiens Nederland 2 km Fijn personeel. Vaak is het er erg druk, maar ze nemen alle tijd voor je! Kunnen nog ...
Verandi Verandi 2 km Excellente service voor scherpe prijs, aanrader! Aanvraag online gedaan voor een Mar...
Marskramer Toys2play Doorn Marskramer Toys2play Doorn 2 km De leuke winkel in Doorn voor cadeau huishoudelijk en natuurlijk speelgoed
Toys2Play Toys2Play 2 km Leuke spullen!!!
Jumbo Timmers Doorn Jumbo Timmers Doorn 2 km Vandaag opening nieuwe jumbo doorn. Mooie inrichting en ruim assortiment. Slechte erv...
Style Garden Style Garden 2 km 4 jaar geleden rolluiken en zonneschermen bij Style and Garden .gekocht voor bovenver...
Recensies
Wat een fijne plek is dit! Ik kwam zonder duidelijk plan met een foto van mijn tuin met de vraag wat er op bepaalde plekken kon. Er werd goed mee gedacht en er werd uitgebreid de tijd genomen om me te adviseren. Mooie plek ook, mijn dochtertje was niet weg te slaan bij alle kikkers bij de vijver en de ringslang die lekker lag te zonnebaden.
Kwekerij is een lust voor het oog. Wij bezochten de kwekerij in het najaar en er stonden nog veel laatbloeiers in bloei. Prachtig aangelegd, met oog voor de biodiversiteit. Wij komen hier zeker terug.
Mooie planten en een gevarieerd assortiment. Wel aan de hoge prijs, maar ze zijn wel biologisch geteeld
Mooie kwekerij met vaste planten, geteeld op biologische wijze. Ruime sortering.
Rijk assortiment. Deskundig personeel dat meedenkt.
Een van de, zo niet de mooiste vaste planten kwekerij van Utrecht en omstreken. Verborgen in het groen tussen Driebergen en Doorn belandt je in een sprookjesachtige groene oase als je de kwekerij binnenloopt. Hier kunnen alle 'tuincentra' in Nederland een puntje aan zuigen. Helemaal biologisch en goed voor de natuur. Hun eigen merk potgrond en tuinaarde zijn echt heel fijn.
Fantastische kwekerij met louter biologische planten, grond en mest. Bovenal een prachtige plek! Vredig, rustig, zeer aardige mensen en een heel groot assortiment aan planten. Gesorteerd op behoefte aan licht, aangegeven of ze populair voor bijen en vlinder zijn. Absolute aanrader.
Mooiste kwekerij in de provincie Utrecht. Prachtig gelegen in het bos. Zeer ruime sortering en ook nog eens alles biologisch gekweekt. Ook zeer aardige mensen die er werken. Absolute aanrader.
Fantastische kwekerij, idyllisch gelegen en met een groot aanbod biologische vaste planten tegen een prima prijs
Prachtige gelegen kwekerij in het bosrijke Doorn. Linker deel oogt ietwat verwaarloosd, maar misschien is dat ook wel een bewuste keus. Prima advies gekregen en prettig geholpen
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid