facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor KVS Korfbal

KVS Korfbal

Info

Korfbal Vereniging Scheveningen: de leukste, de grootste, de gezelligste en de beste korfbalclub van Den Haag en Scheveningen. Topkorfbal en plezier!

Geschiedenis

Oprichting

KVS is opgericht in februari 1927. De club begon als korfbalvereniging, maar na enkele jaren kon je behalve korfbal ook andere sporten beoefenen. Bij de "Kontakt Vereniging Scheveningen" kon onder andere ook gezwommen, gewandeld en getennist worden. In oorlogstijd besloot men al deze verenigingen te verzelfstandigen, waardoor de Christelijke Korfbal Vereniging Scheveningen een feit was.

KVS is begonnen met spelen op het strand en even later bij de watertoren in de duinen. Mede door de oorlog moest men door de jaren heen meerdere malen wisselen van speellocatie. Sinds de jaren ’50 speelt KVS in het Westbroekpark. Het gedeelte van het park dat aan de Cremerweg ligt, is sinds de opening van het kunstgrasveld in 1997 vernoemd naar erelid en oud-voorzitter Cas van Dijk.

Prestaties

Sinds de groei van de vereniging in de jaren ’80 werd KVS 1 regelmatig kampioen in de overgangsklasse, zowel in de zaal als op het veld. Vaak degradeerde de ploeg alleen ook weer uit de hoofdklasse, waardoor KVS ook wel eens het Volendam van het korfbal werd genoemd. Aan het eind van de jaren ’80 werd er een initiatiefgroep in het leven geroepen die moest gaan zorgen voor een beleidsplan voor KVS. Dit zogeheten “Plan 2000” had als doelstelling dat KVS in het jaar 2000 een stabiele hoofdklasser moest zijn. In de jaren ’90 ging men aan de slag met het nieuwe beleidsplan en in 1993 werd Hans Heemskerk trainer/coach van KVS 1, nadat hij al een tijd actief was als jeugd coördinator bij KVS. Onder leiding van Heemskerk bereikte KVS 1 in 1995 het eerste hoogtepunt door het behalen van de halve finale in de veldcompetitie. Het jonge KVS-team verloor deze halve finale van PKC, maar KVS was wel op de kaart gezet.

In maart 2007 promoveerde KVS 1 onder leiding van Frits Broers voor het eerst naar de Korfbal League, de competitie waarin alleen de beste 10 ploegen van Nederland mogen acteren. Het Korfbal League-avontuur duurde slechts één seizoen, maar het jaar erop was de ploeg onder leiding van oud-speler Riko Kruit heel dicht bij een terugkeer op het hoogste niveau. In de hoofdklassefinale werd KVS 1 echter na verlenging verslagen door OVVO uit Maarssen.

Het jaar daarop was het wel raak. Opnieuw onder leiding van Kruit wist men dit keer de finale te winnen van DVO uit Bennekom in een zinderende wedstrijd. In het seizoen 2010/2011 bewees KVS in de Korfballeague verder te zijn dan twee jaar eerder, maar men kon zich niet handhaven. In de seizoenen 2011/2012 knokte KVS 1 daarom opnieuw voor promotie naar de hoogste klasse in het zaalkorfbal. Onder leiding van Marrien Ekelmans bereikte KVS 1 in 2013 de kruisfinales, maar daarin kon men niet stunten tegen DOS'46.

Jeugd

Het topsportbeleid, dat in de jaren ’90 werd ingevoerd, leidde ertoe dat in 1993 het eerste nationaal kampioenschap bij de jeugd werd behaald. In de jaren die volgden won de KVS-jeugd meerdere malen een N.K. Ook de A-junioren hebben inmiddels enkele keren kans gemaakt op eremetaal, maar visten even zo vaak net achter het net door de finale of halve finale te verliezen. KVS 2 werd in het seizoen 2009/2010 veldkampioen voor reserveteams, nadat een jaar eerder de finale was verloren.

Korfbalschool

In het seizoen 2012/2013 introduceerde de Topsportcommissie van KVS de KVS Korfbalschool. Een uniek project, dat ervoor moet zorgen dat de jeugdopleiding van KVS weer excellent wordt en er jeugdspelers worden opgeleid die het niveau van de Korfballeague aankunnen. De KVS Korfbalschool geeft jeugdspelers van KVS de kans om een keer extra te trainen in de week onder leiding van toptrainers. Daarnaast kan er onder professionele begeleiding huiswerk worden gemaakt en worden er themadagen georganiseerd, waarbij een gespecialiseerde docent alle vragen beantwoordt over een bepaald vak .

Oemenema

De officiële supportersvereniging van KVS bestaat sinds eind jaren ’90 en heeft de club door de jaren heen op alle belangrijke momenten gesteund. Oemenema staat bekend om zijn enthousiasme, mooie sfeermomenten en ludieke acties. Hoewel het fanatisme logischerwijs met ups en downs gaat, staat Oemenema er altijd als het er om gaat. Ook bij andere clubs en supportersverenigingen is Oemenema dan ook bekend en berucht!

Activiteiten

Naast het sportieve element op de club KVS zorgt men ook voor talloze andere activiteiten. Zo is er voor de jeugd tot 16 jaar ieder jaar het KVS-jeugdkamp, waar ongeveer 70 jongeren aan deelnemen. Daarnaast worden er bijvoorbeeld spelletjesavonden, spooktochten en bingo-avonden georganiseerd voor de jeugd. Voor de wat ouderen is er ook genoeg te doen op KVS. Denk hierbij aan de 16+ Feesten, dartavonden, pokeravonden en barbecue-avonden voor de gehele vereniging. Daarnaast wordt ieder jaar de familiedag georganiseerd, waarbij ouders van spelende kinderen en oud-spelers hun kunsten kunnen vertonen.

Ook een groot evenement op KVS is de Haringbokaal, waar de KVS Recreanten in actie komen. Op dit toernooi komen recreanten vanuit het hele land af!

Adres: Cremerweg 2, 2597LS Scheveningen, Zuid-Holland, Netherlands
Telefoonnummer: 0703500471
Stad: Scheveningen
Route: Cremerweg 2
Postcode: 2597LS



op zoek naar gerelateerd: Die Haghe Korfbal, Fortuna Korfbal, Achilles korfbal, KVS Eerbeek, ALO Korfbal, Korfbal Vereniging, Avanti Korfbal, Valto korfbal
Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
Lindobeach, indoor beach accommodation Lindobeach, indoor beach accommodation 1 km Super leuke plek voor indoor beach volleybal! Ook geschikt voor kinderfeesten, partij...
The Pilates Studio The Pilates Studio 1 km De Pilates Methode, ontwikkeld door de legendarische Joseph Pilates, is een oefenmeth...
De Beachvolleybalschool De Beachvolleybalschool 2 km Den Haag is de stad aan zee om te beachen! De Beachvolleybalschool is een super mooie...
Just Surf It Just Surf It 2 km www.justsurfit.nl Surfen / Powerkiten / StandUp Paddle surfen / lightwind ski...
Jumpteam Scheveningen Jumpteam Scheveningen 2 km Als ik jonger was had ik dit ook graag gedaan,ik ben een aantal jaren lid geweest bij...
Absolutely Fit Absolutely Fit 2 km Weliswaar vertonen de apparaten soms wat sporen van gebruik, ze zijn echter functione...
Fit For Free Fit For Free 2 km De sportschool in Den Haag, waar we klaar staan om je op weg te helpen met sporten.
Recensies
Mooi gelegen sportterrein, wel jammer dat het alleen maar kunstgras is.
Fijne plek om te gymen
Mijn cluppie!!!
Wereld club echt goed. Xx tim semp
Goede plek om te zijn bij het Westbroekpark.
Mooie ruime lokatie maar kleedkamers kunnen update gebruiken
Matige pot, nog slechtere bapao
Prachtig veld prima locatie en leuk clubhuis Top
Gezellige korfbal vereniging, mooie locatie
Mooi sportveld, met goede kleedkamers
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid