facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Kreta Mezes & Grill

Kreta Mezes & Grill

Info

Moderne authentieke Griekse gerechten bereid met passie en liefde voor de keuken. Aansluitend een breed assortiment speciaal bier, wijn en cocktails

Geschiedenis

Over Kreta Mezes & Grill:

Het idee achter Kreta Mezes & Grill is gekomen uit de traditionele manier van eten in Griekenland. In Griekenland bestaat een maaltijd meestal uit een combinatie van koude en warme gerechten (Mezedes). Deze worden meestal op kleine bordjes of in schaaltjes geserveerd. Mezedes bestaan meestal uit gerechten als Tzatziki (Griekse yoghurt met olijfolie, knolook, komkommer en kruiden), Melitzanosalata (aubergine schepsalade met olijf olie en citroen), Dolmades (wijnbladeren gevuld met rijst), Kalamaria (gefrituurde inktvis).

De basis, olijfolie
De meeste, zo niet alle Griekse gerechten worden bereid met een flinke scheut olijfolie afkomstig van de 132 miljoen olijfbomen in het land. Zestig procent van de Griekse grond wordt dan ook gebruikt voor het telen van olijven. Daarmee is Griekenland wereldwijd de grootste producent van zwarte olijven. Daarnaast hebben de Grieken meer olijfsoorten beschikbaar dan ieder ander land in de wereld.

De smaak, kruiden
Door veel gebruik van diverse kruiden, verschilt de Griekse keuken van haar mediterrane collega's. Maar ook binnen de landsgrenzen heeft elk gebied haar eigen kookstijl. Er wordt volop gebruik gemaakt van dille, oregano, nootmuskaat, laurier, munt in verschillende gerechten.

Griekse kazen
In Griekenland word een grote variatie aan kazen geproduceerd. Ze omvatten een variatie van smaken door heel Griekenland. De meest geserveerde kazen zijn, Feta (wit, half zacht, gezouten), Kasseri (geel, halfzacht) en Manouri (romig en ongezouten).

Vlees en Vis
Grotendeels van de warme gerechten bestaan uit grill gerechten (souvlakie, gyros), stoofschotels (stifado) en ovengerechten (mousaka). Grieken prefereren voor het grootste deel varkens, lams en rundvlees. Voor visgerechten word er veel zalm, tonijn en schelp en schaaldieren gebruikt.

Dessert
de desserts zijn ware traktatie inclusief Karidopita (zoete walnotencake), halvas (griekse griesmeel pudding), de bekende baklava en Kadaïfi (gesponnen tarwe gevuld met geroosterde noten).


Koffie
De Griekse koffie is te vergelijken met de Arabische variant. Wel is het belangrijk om bij de bestelling te vermelden of je Sketto (ongezoet), Metrio (medium zoet), Gliko (zoet) wilt.

Adres: Grote Overstraat 65, 7411JB Deventer (gemeente)
Telefoonnummer: 0570618848
Stad: Deventer
Route: Grote Overstraat 65
Postcode: 7411JB



op zoek naar gerelateerd: Kreta Deventer te koop, Gyros Deventer, Bistro Deventer, Kerstmenu Deventer, Visrestaurant Deventer, Streetfood Deventer, Menu Kreta, Culinair Deventer
Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
Sirtaki Sirtaki 66 meter Heerlijk gegeten en veel keus op het menu! Vriendelijk personeel, tenminste de meeste...
La Cubanita Deventer La Cubanita Deventer 108 meter Midden in de stad. Mooie gezellige zaak waarbij je uit kijkt op de markt. Vlotte en v...
Cava Andalusie Tapasrestaurant Deventer Cava Andalusie Tapasrestaurant Deventer 181 meter Spaanse tapas van hoge kwaliteit. Wordt na bestelling vers bereid in een half open ke...
't Zusje 't Zusje 409 meter Al maanden probeerde ik te reserveren bij locatie Scheveningen, maar telkens nam het ...
Recensies
Heerlijk gegeten! Onze bestellingen gingen niet helemaal goed, maar dat werd wel opgelost.
Wat een heerlijk verbouwd restaurant. Tijdens onze vakantie dit restaurant bezocht met schoonouders en kinderen. Fijn ontvangst, relaxte sfeer, mooie ambiance, heerlijk menu. Vriendelijk personeel. De eigenaar verteld vol passie over de gerechten, de oorsprong en de verbouwing. Echt genoten! Bedankt!
Hoge prijs/kwaliteit! Vriendelijke mensen!
Vanavond heerlijk gegeten bij Kreta, echt nog een authentiek Grieks restaurant. Mooie gerechten goed van smaak , alles zelf huisgemaakt en dat proef je. Goede vriendelijke bediening, mooi ingericht restaurant, gezellige en rustige sfeer . Zeker een aanrader . Komen zeker nog eens terug , ook al wonen we in het westen van het land .
Super gegeten en enthousiaste eigenaar die met hart en ziel werjt en vol trots praat ovwr zijn zaak én vak!
Heerlijk gegeten, de mixed grill is een aanrader! Personeel is erg vriendelijk en behulpzaam bij het uitzoeken van gerechten en drankjes. De passie voor de griekse keuken is merkbaar. Zeer uitgebreide bier en wijn kaart, leuk om eens te proberen.
1 ster, ben bij Griekse restaurants gewend dat de gastvrijheid hoog in 't vaandel staat, helaas mis ik dit hier bij de medewerker met baart, vrij onbeschofte man, het mag dan druk zijn, maar sta iemand normaal te woord
De bediening en het eten was weer helemaal top
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid