facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Kraamzorg

Kraamzorg

Info

Kraamzorg nieuwe stijl.
Graag maak ik van iedere kraamperiode een kadootje.

Geschiedenis

Kraamzorg nieuwe stijl.

Graag maak ik van iedere kraamperiode een kadootje.
Misschien ben je al vader en moeder of wordt dit jullie eerste kindje. Proficiat. In beide gevallen komt er een hele bijzondere tijd aan. Voor een fijne kraamtijd is het belangrijk om ruim van te voren te zorgen voor kraamzorg die bij jou en je gezin past.

Unieke zorg

De kraamzorg door een en dezelfde persoon gedurende de hele kraamtijd, zoals die door mij gegeven gaat worden, is uniek. Vanaf het moment van aanmelden tot de verzorging zelf wordt je door mij persoonlijk begeleid. Ruim voor de bevalling vindt er een vrijblijvend persoonlijk kennismakingsgesprek plaats met jou en je gezin in de thuissituatie. Alle individuele wensen en persoonlijke omstandigheden kunnen dan rechtstreeks besproken worden met degene die ook de zorg gaat leveren. Bij mij zijn de communicatielijnen kort en helder.Hierdoor wordt een eventuele ruis bij de onderlinge afspraken al voor een groot deel ondervangen

Kraamzorg op maat

Mijn specialisatie ligt bij de 3 uurs- zorg voor moeder en kind. Deze zorg wordt door de ziektekostenverzekering gedurende 8 dagen vergoed.
Bij keuze voor dit pakket richt ik mij op het verzorgen van moeder en de baby. Belangrijk is het om, naast deze vorm van kraamzorg, ook nog op steun van familie of vrienden te kunnen rekenen.

Deze moeder- en kindzorg kan worden uitgebreid tot 5 tot 6 uur kraamzorg per dag.
Naast het verzorgen van moeder en kind, valt licht huishoudelijk werk binnen het takenpakket..

Kraamzorg

is bedoeld om zowel jullie een goede start te geven in een hele bijzondere levensfase. De kraamtijd is een fijne maar vaak ook een vermoeiende en emotionele periode. Het is belangrijk om voldoende rust te nemen om alle lichaamsveranderingen die optreden na het einde van de zwangerschap goed te laten verlopen. Ook na een zeer vlotte en ongecompliceerde bevalling heeft het lichaam tijd nodig voor herstel.De kraamperiode is er niet alleen om te herstellen, maar ook om te genieten van de baby en te wennen aan de nieuwe gezinssituatie. Mijn taak is begeleiden en verzorgen van moeder en kind. De eerste dagen zal ik in overleg een deel van de verzorging van de pasgeboren baby en het gezin op mij nemen. Hierdoor heeft de moeder als ze dat wil de eerste dagen de mogelijkheid om lekker in bed te blijven. Later word steeds meer van deze zorg aan de ouders zelf overgedragen. Natuurlijk worden ook de andere kinderen uit het gezin actief betrokken bij de verzorging van en het wennen aan de nieuwe baby.
Daarnaast wordt gezorgd voor een lekker fris en schoon bed en is het mijn taak om de gezondheid van moeder en kind goed in de gaten te houden. Ook met alle vragen en eventuele zorgen kun je bij mij terecht.

Het belangrijkste vind ik dat ouders zo snel mogelijk de signalen van hun pasgeboren kleintje leren herkennen. Een baby geeft zelf aan wanneer het honger heeft of wanneer vermoeidheid een rol gaat spelen. Door goed op deze signalen te letten en hier op in te spelen, ontstaat een patroon van veiligheid en geborgenheid. Een ritme vanuit de behoefte van je kind geeft rust en al heel snel een fijn dagritme, waar je na de kraamweek vol vertrouwen zelf mee verder kunt. Voor zover het binnen de beschikbare tijd valt neem ik ook wat kleine huishoudelijke- en gezinstaken op mij. Is er meer hulp nodig dan bestaat de mogelijkheid tot uitbreiding van het aantal uren zorg.
Het allerbelangrijkste is natuurlijk een fijne relaxte sfeer, waarbij het hele gezin zich prettig en ontspannen voelt.

Wanneer je er voor kiest om borstvoeding te geven zijn alle borstvoeding hulpmiddelen die eventueel nodig zijn, via mij te lenen. Handig wanneer de borstvoeding met een beetje hulp op gang moet komen. Je mag gratis gebruik maken van de Medela dubbelzijdige elektrische borstkolf tijdens de kraamweek. Alleen voor de persoonlijke materialen zoals de aansluit set wordt een vergoeding gevraagd.

Keuzevrijheid en Zorgverzekering

De keuze voor kraamzorg is in Nederland in principe vrij. Je hebt altijd de mogelijkheid om te kiezen voor een eigen zelfstandig werkende kraamverzorgende zonder extra kosten.

Wettelijk gezien heb je recht op minimaal 24 uur kraamzorg verdeeld over 8 dagen.Op dit moment is de standaard basiszorg 45 uur bij kunstvoeding en 49 uur bij borstvoeding. Hierbij is het 5-6 uurs pakket goed inzetbaar. Alle zorg is door mij te leveren.
Het aantal uren is in iedere situatie weer anders.Daarom kiest uzelf hoeveel uren kraamzorg nodig is en op welke wijze deze uren ingevuld moeten worden.
Tijdens het intakegesprek wordt hier uitvoerig op ingegaan. In overleg met verloskundige en kraamzorg kan het aantal uren nog worden uitgebreid als dit nodig is. Dit kan bijv. het geval zijn bij de geboorte van een meerling, problemen met borstvoeding of als het herstel van moeder en/of kind niet zo voorspoedig loopt als verwacht.

Het grootste deel van de kraamzorg wordt vergoed vanuit de basiszorgverzekering. Door de overheid is er een eigen bijdrage vastgesteld. Bij een aantal verzekeringen valt dit bedrag binnen de aanvullende verzekering. Als je precies wilt weten hoe dit voor jouw situatie geldt, kijk dit dan na in de polisvoorwaarden van je verzekering.


Inschrijven kraamzorg

Voor informatie en/of inschrijving kan contact op genomen worden via de mail of telefonisch. Ik raad je aan dit wel tijdig te doen, en je in te schrijven tussen de twaalfde en twintigste week. Na ontvangst van de aanmelding neem ik zo snel mogelijk contact op of de kraamzorg wel of niet door mij ingevuld kan worden. Als ik de kraamzorg op me kan nemen, dan maak ik rond de tweeëndertigste week van de zwangerschap een afspraak om persoonlijk bij jullie thuis kennis te komen maken en samen het aantal zorguren waar je recht op hebt vast te stellen. Tijdens deze kennismaking krijg je meer informatie en ook kunnen er vragen gesteld worden. Aan de hand van een 'checklist' wordt nagegaan of aan alles is gedacht. Tijdens dit gesprek hoor je ook wie en wanneer je kunt bellen als het zover is.


Alhoewel er veel mogelijk is, valt kraamzorg niet altijd precies te plannen. Om zoveel mogelijk zekerheid te bieden, begeleid ik maar 1 gezin per maand. Bij alle gezinnen doe ik de intake en kraamzorg zelf. Mocht er toch een overlap zijn of bij ziekte van mijzelf of onvoorziene gebeurtenissen, dan kan ik terugvallen op de expertise van andere zelfstandige kraamverzorgenden uit de regio Poule ZZP. Indien gewenst, blijf ik het persoonlijk aanspreekpunt.Zo blijf ik uitgerust en fit voor ieder kraamgezin.

Ik lever kraamzorg in de plaatsen rondom Etten-Leur (o.a. Rucphen, Sprundel, Hoeven, Oudenbosch, Roosendaal en Breda). Natuurlijk sluiten wij andere woonplaatsen niet uit.
…..

Contact
Voor meer informatie en/of aanmelding kun je mij bellen:

telefoon : 06-30179344
mail: [email protected]

Ik zal dan zo spoedig mogelijk contact met je opnemen.

Mijn adres:
Het Kado-moment kraamzorg
Bisschopsmolenstraat 136
4876 AR Etten-Leur

KvK nr: 20123884

Inschrijvings nummer kenniscentrum: 203764

Opleiding MBO-vz

Certificaten:
*Kinder e.h.b.o.
*Baby reanimatie
*Acute verloskunde
*Shaken baby syndroom
*Vroegsignalering
*Borstvoeding
*Allochtone zorg


Iets over mij zelf:

Ik ben Ellen Foesenek Hofmans.
Gelukkig getrouwd met Hans,samen hebben we 7 eigen- en pleegkinderen.
Vanaf 1985 ben ik gediplomeerd Kraamverzorgende en sinds die tijd heb ik veel ervaring opgedaan in het begeleiden en ondersteunen van gezinnen tijdens de bevalling en de daarop volgende kraamtijd. Het is een voorrecht om gezinnen in deze bijzondere periode bij te mogen staan. Ik doe mijn werk dan ook nog steeds met veel plezier en passie. Vanaf 1 januari 2016 ben ik gaan werken als zelfstandig kraamverzorgende om zo nog meer aan de wensen van het gezin te kunnen voldoen.



Heeft u naar aanleiding van deze folder nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op. Ik neem graag de tijd voor u.

Adres: Bisschopsmolenstraat 136, 4876AR Etten-Leur, Noord-Brabant, Netherlands
Telefoonnummer: 0630179344
Stad: Etten-Leur
Route: Bisschopsmolenstraat 136
Postcode: 4876AR



op zoek naar gerelateerd: Kraamzorg West-Brabant, Beste kraamzorg Tilburg, Kraamzorg Mara, ZZP Kraamzorg Breda, Kraamzorg Prinsenbeek, Kraamzorg Roosendaal, Kraamzorg Eindhoven, Naviva Kraamzorg
Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
Trendy & Pregnant Trendy & Pregnant 134 meter Hippe kleding en accessoires voor zwangere vrouwen! Kijk ook naar onze kinderkleding...
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid