facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Klipper Nova Cura

Klipper Nova Cura
"Zeilen over de Waddenzee met de klipper Nova Cura van mei tot oktober. All-inclusive, individuele inschrijving en heerlijk voor natuurliefhebber. In de winter kun je ons schip huren als groepsaccomodatie voor 12 personen in hartje Groningen in de weekenden."
Adres:
Telefoonnummer: 0654266265
Stad: Utrecht


Recensies
Van 11 tot en met 16 juni heb ik deelgenomen aan de Wadden Workation van Bites en Business op Klipper Nova Cura. Ik heb ervan genoten! Judith en Paul hebben goed voor ons gezorgd, aan alle wensen werd voldaan en we hebben heerlijk gegeten aan boord. Ik vond het droogvallen op de Engelsmanplaat een bijzondere ervaring, zo prachtig om daar in de stilte te zijn! Ook op Schiermonnikoog was het fijn en rustig en ook daar was het steeds droogvallen in de haven bijzonder. Kijk een keer 's nachts naar de sterrenhemel en bewonder de hemel die je thuis niet zo goed ziet! Paul en Judith, nogmaals heel erg bedankt voor deze bijzondere en fijne week! Eten en drinken: Prima verzorgd en lekker Bijzondere details: Geniet van het bijzondere licht en de stilte van de Waddenzee!
Een week workation op de klipper van Judith en Paul. Wat een geweldige ervaring. Genoeg ruimte om je eigen plekje te zoeken om te werken op de boot of je pakt de fiets om het eiland Schier te verkennen. Het droogvallen op het wad en dan kokkels zoeken voor het eten. Wat een ervaring! Ik kan een verblijf op de Klipper Nova Cura van harte aanraden. De gastvrijheid van Judith en Paul, de kookkunsten van Judith, haar hartelijkheid & gezelligheid en de humor & schipperskunsten van Paul. De prachtige boot en de schoonheid & rust van Schier. Gun jij jezelf een week vertragen?
In juni 2023 waren we met een groep vrouwen een kleine week op de Nova Cura. Het was goddelijk. Judith kookt heerlijk en weet veel te vertellen, het schip is heel fijn, de Waddenzee is prachtig en Paul een zeer ervaren schipper. Aanrader!Kamers: 4/5
In het voorjaar van 2022 heb ik een heerlijk week gehad op de Klipper Nova Cura tijdens de yoga reis. De wadden, het weer, Schier, het door Judith met liefde bereidde eten, het gezelschap, de heerlijke yoga lessen van Josine op de meest prachtige en uiteenlopende plekken in de natuur, de humor en kapitein vaardigheden van Paul, het mee helpen met zeilen en droogvallen. Alles en iedereen heeft bijgedragen aan het fijne verblijf. Ik kijk uit naar een volgende reis!
Een geweldige ervaring, ik als onervaren zeiler met veel plezier de taken uitgevoerd. Jammer dat we niet veel wind hadden. We hebben een dag tegen de wind in gekruist, droog gelegen midden op het wad nabij Ameland met daar een wandeling door de mudder en over het strand. Leuke manier om nieuwe vrienden te maken, op deze boot kan je als gezin aansluiten bij andere gezinnen, of als alleenstaande ouder ben je ook zeer welkom. We zijn warm ontvangen door Judith en Paul die zorgde voor onze veilige overtochten en heerlijk ontbijt en diner. Kortom voor herhaling vatbaar!
Met veel plezier en een verrijkt gevoel kijk ik terug op de Yoga/Zeilweek op de Nova Cura. Judith, Paul en Josien weten een ontspannen programma aan te bieden waar ruimte is voor een lach en een traan en soms ook andersom. Op een historisch schip met een verhaal dat al het zo bijzonder is als die van de deelnemers zelf, een week lang worden verwend met heerlijke maaltijden, slapen in een kajuit met de beleving van een wieg, yogalessen op magische plekken op zowel Schiermonnikoog als het wad…dat maakt het onvergetelijk! Paul en Judith laten zien dat zeilen met deze klipper een staaltje zeemanskunst vraagt. Het is een Neerlands avontuur die ik iedereen wil aanraden.
Wat hebben wij genoten van het eiland hoppen met de Klipper Nova Cura. Onze groep bestond uit een aantal volwassenen en pubers. Waar mijn eigen 2 pubers normaal gesproken achter hun scherm hangen, hingen ze nu in de touwen om de zeilen te hijsen. We hebben genoten van het heerlijke eten dat Judith ons elke dag voorschotelde, van het wadlopen, het zwemmen, de omgang met de andere mensen in de groep. Het droog leggen is een beleving op zich. Het zeewater komt en het zeewater gaat... We zijn 6 dagen mee geweest, het lijkt wel 2.5 week.
Tijdens het lange pinksterweekend hebben wij met 11 personen enorm genoten van de gastvrijheid van Judith en Paul. We zijn gestart in Groning en via Zoutkamp, Lauwersoog naar Schiermonnikoog gevaren. Door de storm weinig kunnen zeilen, maar ook op de motor is de natuur mooi. Judith heeft ons al die dagen verwend met heerlijke ontbijtjes, lunch en avondmaaltijden en een yogales in de vroege ochtend terwijl Paul ons veilig door alle kanalen, sluizen en over de Waddenzee stuurde. In Schiermonnikoog nog drooggevallen, zodat we konden wadlopen. De goede zorgen van onze gastheer en gastvrouw zullen we niet snel vergeten. We kunnen een reis bij de Klipper Nova Cura dus zeker aanbevelen!
Samen met mijn zoon 12 jaar een geweldige vakantie gehad op de klipper Nova Cura met Paul en Judith! Ik heb genoten van het echt weg zijn op zee, de fantastische zonsondergangen, de mooie wadvogels, het zeilen, maar ook van de vanzelfsprekende gezelligheid aan boord, het heerlijke eten samen en vooral ook de andere mensen op de boot. Mijn zoon heeft ook een heerlijke week gehad: het klikte meteen met de andere kinderen en ook met de andere volwassenen. Het samen eten was altijd zo gezellig en de sfeer was zo goed dat de kinderen zelfs alle huishoudelijke klussen met plezier deden.En dan natuurlijk het zeilen: echt gaaf! Ook hier was iedereen betrokken. Alles bij elkaar een heerlijke vakantie waarin we ook echt een week helemaal weg geweest zijn!
Wij hebben zo genoten van de prachtige natuur om ons heen, de dorpjes, de vrijheid die de boot vanaf het water biedt. Wil je je daarnaast geen zorgen hoeven maken over de culinaire verzorging dan is dit de reis die wordt verzorgd met warmte en hartelijkheid door Paul en Judith.Kamers: 5/5
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid