facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Kleuterschool Veldmaat, Haaksbergen

Kleuterschool Veldmaat, Haaksbergen

Info

Reünie in herfst 2017. Datum is nog niet bekend.

Geschiedenis

Oude bekenden ontmoeten?

Welkom op de Facebookpagina van de Reünie kleuterschool Nazareth in de Veldmaat.

Historie
De parochie in Veldmaat krijgt vanaf 1934 vorm. Naast de nieuwgebouwde kerk, kwam er uitbreiding: een café, een voetbalclub, enkele winkels een lagere school. Op een kleuterschool, toen nog bewaarschool geheten, moet de nieuwe parochie vanaf 1934 nog meer dan 20 jaar wachten. Al die tijd zijn de ouders genoodzaakt hun kinderen voor dát onderwijs naar Haaksbergen te brengen.
In 1957 verrijst er tegenover de Bonifatiusschool een houten gebouw met twee lokalen. Eén ervan is voorlopig bestemd om de aanwas van leerlingen van de Bonifatius op te vangen en in het andere lokaal start met ingang van het nieuwe schooljaar kleuterschool Nazareth. De naam komt van Pastoor Brandsma, die de Veldmaatse kinderen graag naar het voorbeeld van Jezus in Nazareth wil zien opgroeien.

De kleuterschool
Tot eerste hoofdleidster benoemt het schoolbestuur Pauline Bossink-Reuver uit Enschede. Als zij op 5 augustus 1957 begint. Ze heeft ze niet alleen de zorg voor de kleuters, maar ook voor inkoop, administratie en de kachel. Deze hield ze zelf brandend in de late avond- en vroege morgenuren met behulp van de stokers Spanjer en Wilens.

De school loopt zo goed, dat het bestuur al gauw besluit het aantal kleuters te beperken tot 40. Daarom wordt er bij aanmelding van nieuwe leerlingen geselecteerd op basis van de geboortedatum. De jongste kinderen vallen af, maar ze mogen wel naar de festiviteiten op Koninginnedag. Er waren twee klasjes en met de inmiddels aangestelde Gerry Beenker-Siemerink, runden zij samen de kleuterschool.

Wat gebeurde er?
1957 tot 1977 Nazareth / Bonifatius ( bij de bouw wilde Pastoor Brandsma de naam Nazareth, het hield niet lang stand en werd het Bonifatius)
1977 tot 1988 Veldrakkertjes
1903 tot 1995 Bonifatius afbraak
1962 tot heden Ludgerus-Bonifatius
1988 tot heden Montessorischool

Reünie 20 jaar Nazareth / Bonifatius
Silvia Hietbrink-Wieskamp en Marianne Zegwaard-Waanders hebben het idee opgevat elkaar als oude bekenden weer te ontmoeten. Daarom organiseren zij een reünie. Het is bestemd voor de leerlingen die naar het schooltje gingen tussen 1957 en 1977. In het jaar ‘77 kreeg de school een nieuwe naam: Bonifatius werd Veldrakkertjes.
Leerkrachten van het eerste uur
Inmiddels is er al contact geweest met de leerkrachten van het eerste uur: Juffrouw Reuver en Siemerink. Zij zijn enthousiast over het idee en willen graag aanwezig zijn.

Misschien ken jij ook een leerkracht die er werkzaam was tot 1977? Overleg het met ons zodat we eventueel contact op kunnen nemen.

Aan de slag
Het idee is om de reünie te houden in het najaar 2017 en de locatie zal de school zelf zijn. Hoe dit er verder uit komt te zien, daarvan houden we je via deze Facebookpagina op de hoogte.
Zoals je ziet, staan er al verschillende foto’s op de pagina en uiteraard willen we nog meer beelden en nostalgische plaatjes uit deze jaren kwijt. Heb jij nog foto’s of andere beelden? Plaats ze gerust!

Op het vastgestelde bericht bovenaan de facebookpagina vind je alle updates, het laatste nieuws rondom de reünie!

Adres: Veldmaterstraat 160, Haaksbergen
Stad: Haaksbergen
Route: Veldmaterstraat 160



op zoek naar gerelateerd: Basisschool de Troubadour Haaksbergen, Holthuizen Haaksbergen, Dr Ariëns Haaksbergen
Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
Techmag247.nl Technische groothandel Techmag247.nl Technische groothandel 1 km Ruime voorraad, snelle levering conform bestelling/afspraak.
Het Assink lyceum Het Assink lyceum 1 km Leuke school, leuke leraren, maar meer uitval mag wel
IBC Het Assink Lyceum IBC Het Assink Lyceum 1 km wie vind school nou eigenlijk leuk dan
Holle Bolle Boom Kinderopvang Holle Bolle Boom Kinderopvang 3 km Wij zijn erg te spreken over de dienstverlening van gastouderbureau Snoesje. Vriendel...
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid