facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Klavarskribo

Klavarskribo

Info

Klavarskribo is een muziekschrift dat is geïntroduceerd in 1931 door de Nederlander Cornelis Pot. Klavarskribo wordt ook wel afgekort tot 'Klavar'.

Geschiedenis

Klavarskribo is een muziekschrift, dat in een aantal opzichten afwijkt van de gebruikelijke muzieknotatie. Deze notatie is geïntroduceerd in 1931 door de Nederlander Cornelis Pot. De naam is Esperanto en betekent 'klavierschrift'. Klavarskribo wordt ook wel afgekort tot klavar.
Klavar is er niet alleen voor beginners. Ook muziek van componisten als Chopin en Liszt is in de klavarnotatie beschikbaar. De Klavar Vereniging Nederland houdt een lijst bij van docenten die met klavar willen werken en tracht klavargebruikers te stimuleren bij die docenten les te nemen. Voor wat betreft de beschikbaarheid van bladmuziek kan worden gesteld dat vrijwel alle gangbare muziek voor orgel, piano, accordeon e.d. in klavar beschikbaar is. Bij de Stichting Klavarskribo zijn catalogi voor piano, kerk- en elektronisch orgel, accordeon, en keyboard beschikbaar. Voor gitaar is een vergelijkbare notatie ontworpen.
Er wordt onder meer gebruikgemaakt van het programma KlavarScript om muziek in traditionele notatie via midifiles, MusicXML of na scannen om te zetten naar de klavarnotatie.

Adres: De Schans 36, 2983 GT Ridderkerk
Telefoonnummer: (0180) 412 339
Stad: Ridderkerk
Route: De Schans 36
Postcode: 2983 GT



op zoek naar gerelateerd: Tweedehands Klavarskribo, Klavarskribo accordeon, Catalogus Klavarskribo, Nieuwe uitgaven Klavarskribo, Klavarskribo kinderliedjes, Klavarskribo gitaar, Klavarskribo psalmen, Klavarskribo uitleg
Recensies
Ja wordt hier vriendelijk geholpen. Goed te bereiken met de waterbus vanuit Rotterdam of Dordrecht. Maar er is ook ruim parkeerplaats.
Mijn favorieten bladmuziek shop. Koffie staat altijd klaar
Enige winkel met alle klavar muziek
Prima winkel en vriendelijk geholpen.
Vertaald door Google Ik speel accordeon op gehoor en kan het Klavarskribo-systeem meteen spelen, dat is makkelijker dan de oude notatie. Het zou meer in het Duits vertaald moeten worden. groet Peter Daunus Origineel Ich spiele Accordeon nach Gehör und ich kann nach dem System Klavarskribo sofort spielen es ist einfacher als die alte Notenschrift. Es sollte mehr in Deutsch übersetzt werden. Gruß Peter Daunus
Reageer op deze plaats

Routebeschrijving naar Klavarskribo met het openbaar vervoer


Ridderkerk, De Schans 160 meter
609
Ridderkerk, De Schans 170 meter
20
Ridderkerk, Traxis / HMA 220 meter
290
Ridderkerk, Traxis / HMA 230 meter
290

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid