facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Kindervakantiewerk Epen

Kindervakantiewerk Epen

Info

KinderVakantieWerk Epen organiseert elk jaar in de eerste week van de zomervakantie een aantal leuke dagen voor de kinderen uit Epen (en omstreken)!

Geschiedenis

De stichting kindervakantiewerk Epen zet zich in om in de eerste week van de zomervakantie voor de Epense kinderen vier onvergetelijke dagen te realiseren. In deze week wordt er door de organisatie een groot aantal activiteiten op touw gezet om de kinderen die vier dagen lang te vermaken.

De ruggengraat van alle bezigheden is het in groepen bouwen van kleine hutten met hout en diverse andere materialen. Hierbij worden de kinderen geholpen door de leiding. Deze leiding bestaat vooral uit jongeren uit Epen en omstreken en daarnaast een deel ouders.

Ieder jaar heeft het KVW weer een ander thema, het gehele programma wordt hier op afgestemd. Thema’s die de revue reeds hebben gepasseerd zijn: Robinson Crusoë, Tijdreizen, Toveren, Circus Apina, Le Tour de France, Hollywood, Olympische Spelen, 1001 Nacht, Kermis, Het Wilde Westen, Ik Hou Van Holland en ga zo maar door. Dit houdt in dat de stukjes theater en muziek, de spelletjes, het schminken, het maken van kleding en attributen, knutselen, schilderen, de speurtocht en natuurlijk het bouwen geheel in het thema worden verwerkt.

De oudere kinderen vanaf groep 6, hebben de mogelijkheid om te blijven slapen in een accomodatie. Voor deze kinderen is er een aangepast avondprogramma met een bosspel, een vossenjacht/levend cluedo, een stukje variété, lekker eten en disco. Het grootste slaapfeestje in Epen. Het hele gebeuren speelt zich, als de weergoden het KVW goed gezind zijn, buiten, op een weiland, af (momenteel gelegen aan de Molenweg).

Op donderdag wordt de traditionele afsluiting geopend met een kleine optocht naar het weiland. Dan is de aftrap gegeven voor een feestavond voor alle kinderen, ouders, opa’s & oma’s, vrienden en kennissen en de gehele bevolking van Epen en omstreken. Men kan dan genieten van een hapje en een drankje, gezellige muziek en kijken wat de kinderen hebben gebouwd. Op deze avond worden er ook leuke activiteiten aangeboden die in het teken van het thema van dat jaar staan. Meestal hangen hier ook nog leuke prijzen aan vast!

In een woord: Feest!!!

Het KVW Epen is ieder jaar weer een groot feest en de organisatie hoopt dit ook nog lang te kunnen voortzetten. Alle hulp op de dagen zelf en alle voorbereiding is geheel het werk van vrijwilligers, waaronder veel jeugd (hoezo hangen!). Daarnaast krijgen we de steun van sponsoren, waarvoor wij u hartelijk willen danken.

Wilt u meer informatie of wilt u misschien ook een steentje bijdragen? Neem dan contact op via deze facebook of via de website.


KVW Epen
Mei 2012

Adres:
Telefoonnummer: +31634218871
Stad: Epen


Recensies
Vertaald door Google Leuke plaats! Origineel Nice place!
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid