facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Kinderpraktijk Loes van Duijn

Kinderpraktijk Loes van Duijn

Info

Als kindercoach help ik bij grote en kleine problemen die je tegenkomt bij het opgroeien.

Geschiedenis

Wat doet een kindercoach?

Na 25 jaar in het onderwijs te hebben gewerkt en als moeder van 3 kinderen, weet ik dat opgroeien niet bij ieder kind even soepel verloopt. Boosheid, (faal) angst of bijvoorbeeld verdriet kunnen de ontwikkeling van een kind behoorlijk in de weg zitten en voor een negatieve spiraal zorgen thuis, bij vriendjes of op school. Soms hebben kinderen een steuntje in de rug nodig of een ‘duw’ in de goede richting. Maak dan een afspraak met mij. Als kindercoach bied ik professionele ondersteuning met een oplossingsgerichte aanpak. Of het nu gaat om een peuter, puber, leer- of gedragsproblemen, op school, thuis of met vrienden…. Voor alle grote en kleine dingen kun je bij mij terecht.

Opvoedcoach

Opvoeden blijkt in de praktijk niet altijd even makkelijk en soms een zware klus. Het vraagt bij het ene kind meer energie dan bij het andere. Begrijpelijk dus dat je dan weleens vastloopt. En misschien zijn er op dit moment ook wel andere dingen die van invloed zijn. Een dierbare is overleden, een scheiding of zorgen waarover dan ook. Dan kan het fijn zijn om met iemand te praten. Samen werken we op dezelfde positieve oplossingsgerichte manier als bij kindercoaching. We kijken hoe je dat wat niet goed gaat kunt veranderen, zodat jij en je kind(eren) het een stuk leuker hebben.

Je bent van harte welkom in mijn praktijk in Sassenheim!

Ik leer leren training

Ieder kind kan leren! Maar hoe doe je dat? Op school worden er bergen werk verzet als het gaat om het bijbrengen van kennis aan leerlingen. En voor wie een bepaald vak extra aandacht wil geven, bestaat er bijles. Maar leren, hoe doe je dat eigenlijk? Hoe zorg je dat je langere tijd geconcentreerd blijft? En hoe blijf je gemotiveerd? Onder andere hiervoor is de training ‘Ik leer leren’ ontwikkeld.

De training ‘Ik leer leren’ is een speciaal ontwikkeld programma dat bestaat uit 5 lessen van 1,5 uur en geeft jongeren slimme handvatten om makkelijker en efficiënter te leren. Samen ontdekken we de juiste leerstrategie. Waar zitten de blokkades? Is het concentratie, motivatie, niet goed kunnen plannen & organiseren of misschien toch faalangst? De ‘Ik leer leren’ training richt zich met name op de voorwaarden die van belang zijn om te kunnen presteren. Daarmee is deze training uniek in zijn soort.



Voor wie is de Ik leer leren training bedoeld?

Het programma is bedoeld voor kinderen vanaf 11 jaar.
Kinderen met concentratieproblemen, faalangst, kinderen die onder hun niveau presteren en kinderen met leerachterstanden kunnen zich opgeven voor deze training.
Kinderen in het 2e leerjaar van HAVO en VWO die plotseling merken dat het leren niet meer gaat zoals voorheen.
Hoogbegaafde kinderen



Wat zijn de doelen van de training?

Opsporen en opheffen van leerblokkades, leerbelemmeringen en hiaten
Omgaan met concentratieproblemen
Omgaan met faalangst
Omgaan met motivatie
Aanleren van helpende leerstrategieën
Leren van een goede leerorganisatie
Inzicht in eigen leermogelijkheden
Leren van elkaar
Ervoor zorgen dat kinderen de ‘luikjes’ open hebben staan voor het opnemen van lesstof



Verschil met huiswerkbegeleiding

Het verschil met huiswerkbegeleiding is dat de Ik leer leren training kinderen leert welke voorwaarden nodig zijn om te kunnen leren. Waar huiswerkbegeleiding vaak gaat over de inhoud van de vakken, gaat Ik leer leren over HOE te leren. Tevens helpt deze training naast beelddenkende en visueel ingestelde kinderen, ook kinderen met andere leerstijlen door het onderzoeken en aanbieden van meerdere leerstijlen en leervoorkeuren.

Adres: Havenzicht 12, 2171 GV Sassenheim
Telefoonnummer: 653554688
Stad: Sassenheim
Route: Havenzicht 12
Postcode: 2171 GV


Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
Romijn Kappers Romijn Kappers 79 meter Super blij mee! Heb laten knippen en verven en ben erg tevreden.
Renzo de Zwart - Usługi doradcze i księgowe Renzo de Zwart - Usługi doradcze i księgowe... 190 meter Usługi doradcze i księgowe dla polaków w Holandii. Rozliczymy podatku!
De Kindercoachbus De Kindercoachbus 1 km Als kindercoach begeleid ik kinderen naar meer zelfvertrouwen, groei en ontspanning.
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid