facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Kinderboerderij Rooswijk

Kinderboerderij Rooswijk

Geschiedenis

Begin jaren tachtig van de vorige eeuw is het initiatief ontstaan om in ”Rooswijk” een Kinderboerderij op poten te zetten.
Hiervoor werd een vereniging opgericht, nml. “Vereniging van Vrienden Kinderboerderij Rooswijk”.
Er werd een verzoek gericht aan de gemeente Zaanstad voor een stukje grond waarop de boerderij geplaatst kon worden. Omdat de gemeente dit particulier initiatief niet zo zag zitten verleenden zij toen geen medewerking.
Maar door stug volhouden van het zittende bestuur werd er bereikt, dat er een stuk grond, groot 2200m2, achter sportschool Kuin aan de Dr.J.J.v.d.Horststraat 2D, werd toegewezen met ingang van 1 juni 1982.
Na 2 jaar onderhandelen kon het sein: ”Kinderboerderij Rooswijk” kan worden gebouwd gegeven worden.
Van gemeentewege werd wel direct duidelijk gemaakt, dat de kinderboerderij van hun kant geen of weinig subsidie kon verwachten.
Er werd met een klein kapitaal gestart. Met hulp van Rijkswaterstaat werd de afrastering van het terrein van plan Donker gebruikt voor de nieuwe omheining van de kinderboerderij.
Zo kon de toenmalige voorzitter, Loek van Zomeren, op 16 oktober 1982 de eerste paal van de afrastering op het nieuwe terrein van de kinderboerderij de grond in slaan.
Om te kunnen starten, want men wilde in het voorjaar van 1983 de dieren- weide gaan openen, moest er nog heel wat gebeuren.
Er moesten kippen/konijnen- en overige verblijfhokken worden gerealiseerd.
Door het aanschrijven van fondsen en stichtingen probeerde de vereniging om financiële bijstand te verkrijgen. Dit leverde toch het benodigde geld op om diverse dieren aan te schaffen, zoals kippen, konijnen, enkele duifjes en wat geleende geiten.
Zo werd op 30 april 1983 dierenweide “De Hoppesack” officieel geopend.
Later werd deze naam veranderd in “Kinderboerderij Rooswijk” .
Na deze feestelijke gebeurtenissen kwamen er toch weer donkere wolken bovendrijven, mede omdat er enkele omringende bewoners bezwaarschriften hadden ingediend tegen het bestaan van een kinderboerderij.
Maar zowel de gemeente Zaanstad als de Provincie wezen deze bezwaren af.
Op 16 oktober 1984 werd “Kinderboerderij Rooswijk” officieel erkend.

Adres: Dr. J.J. van der Horststraat 2D, 1544xe Zaandijk
Stad: Zaandijk
Route: Dr. J.J. van der Horststraat 2D
Postcode: 1544xe



op zoek naar gerelateerd: Kinderboerderij Koog aan de zaan, Halloween Zaanstad
Recensies
Leuke plek voor de kids, vriendelijk personeel
Vandaag sinds tijden weer is geweest. Dit niet langer dan een uur! Grote bouw plaatst, Geen vaste plekken, geen gezelligheid. Kortom alles door elkaar, niet weten wat waar hoort/staat, vies. Daarbij werd mijn kind van 6 jaar meerdere keren geduwd door een varken en ik zelf gebeten. “ varken is blind,vandaar dat hij kan bijten als hij je niet ziet aankomen” werd er gezegd door een vrijwilliger terwijl wij op degelijke afstand stonden en het varken vrij rond liep tussen jongere kinderen. Wel gelijk een foto gemaakt van de bijt plek waar het varken mij beet. Toch weer een stukje verder fietsen voor de kinderboerderij in Zaandam.!
Is altijd dicht. Tijden die op de website staan of Google worden niet gehanteerd. Niet verbaasd zijn als je voor een dichte deur staat.
Ziet er leuk uit helaas alleen van buiten bekeken ondanks dat op de website staat dat ze open zijn is dit niet zo ze zijn vanwege renovaties gesloten een rit voor niks dus. Edit : dank voor uw reactie, ik heb een screens hot van de openings tijden van hier op google alle dagen gesloten behalve zondag van 12 tot 16 ik kan de screenshot helaas niet toevoegen, maar wanneer jullie volledig geopend zijn zal ik het zeker nog een keer proberen, success met de overname.
Begin september 2020 zijn wij op bezoek geweest bij deze kinderboerderij. Mijn kleindochter van een jaar is op de hoorns genomen door een geit. Ik heb daar helaas geen goede herinnering aan. De kinderboerderij oogt armoedig en is aan goed onderhoud toe. Het is zeker geen aanrader.
Zeer agressieve geit aanwezig. Deze viel mijn zoontje aan toen we naar binnen kwamen lopen.
Top, veel succes gewenst met de overname en het oprichten van de stichting. Komen snel weer eens kijken!
Super leuke boederij heel gezellig en hele leuke en lieve dieren en ga er ws stage lopen
Grote kinderboerderij. Veel verschillende dieren. Versnaperingen ook te koop
Best wel veel dieren Enig minpuntje: erg rommelig
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid