facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Kinderboerderij Ommen

Kinderboerderij Ommen

Info

Kinderboerderij Ommen geeft kinderen en volwassenen de gelegenheid om met dieren om te gaan.

Geschiedenis

Kinderboerderij Ommen geeft kinderen en volwassenen de gelegenheid om met dieren om te gaan. Voor kinderen die thuis om de één of andere reden geen dieren kunnen houden is het een ideale plek om, onder begeleiding, met dieren vertrouwd te raken.
De Kinderboerderij Ommen wil een ontmoetingsplek zijn voor mensen van uiteenlopende leeftijden en met een verschillende achtergrond.
De boerderij biedt een vrij toegankelijke vorm van groene recreatie, voor velen op loopafstand.
Er wordt voorlichting gegeven over het houden van huisdieren en er wordt in de vakantieperioden logeermogelijkheid geboden voor konijnen en cavia’s.
De Kinderboerderij Ommen verzorgt natuureducatie voor de basisscholen. Veel basisscholen uit Ommen en de buurtschappen maken daar jaarlijks in het voorjaar dankbaar gebruik van.
De Kinderboerderij Ommen biedt stageplaatsen aan leerlingen van de zogenaamde groene opleidingen. Jaarlijks worden er leerlingen van 'de Groene Welle' uit Hardenberg en Zwolle begeleid. Leerlingen van 'De Maat' doen wekelijks praktijk ervaring op met onderhoudswerkzaamheden op de Kinderboerderij Ommen en helpen met het uitmesten van de hokken. Ook helpen er bewoners van dagverblijf 'De Dante' 4 ochtenden in de week een handje mee.



"Kinderboerderij Ommen geeft kinderen en volwassenen de gelegenheid om met dieren om te gaan. Voor kinderen die thuis om de één of andere reden geen dieren kunnen houden is het een ideale plek om, onder begeleiding, met dieren vertrouwd te raken.De Kinderboerderij Ommen wil een ontmoetingsplek zijn voor mensen van uiteenlopende leeftijden en met een verschillende achtergrond.De boerderij biedt een vrij toegankelijke vorm van groene recreatie, voor velen op loopafstand en er wordt voorlichting gegeven over het houden van huisdieren.De Kinderboerderij Ommen verzorgt natuureducatie voor de basisscholen. Veel basisscholen uit Ommen en de buurtschappen maken daar jaarlijks in het voorjaar dankbaar gebruik van."
Adres: Het Laar 2, 7731 AV Ommen (gemeente)
Telefoonnummer: +31 529 215779
Stad: Ommen
Route: Het Laar 2
Postcode: 7731 AV


Openingstijden

Maandag: 14:00 - 17:00
Dinsdag: 14:00 - 17:00
Woensdag: 09:00 - 12:00


op zoek naar gerelateerd: Hertenkamp Ommen, Binnenactiviteit Ommen, Kinderboerderij Wierden, Kinderboerderij Hardenberg, Kinderboerderij Markelo, Kinderboerderij Overijssel, Taken kinderboerderij, Kinderboerderij Dalfsen
Recensies
Erg leuk, je kunt een mooie ronde maken en veel dieren zien. Ook een hele leuke speeltuin erbij met zandbak, handmatige waterpomp, schommel en nestschommel, wipwap en wipkip . Enige hele kleine minpuntje is dat je maar een paar dieren kunt aaien. Dit mocht de pret echter niet drukken.
Een grote kinderboerderij met genoeg speelgelegenheid. De vrijwilligers die wij tegen zijn gekomen erg vriendelijk en behulpzaam! Voor eten en drinken betaald men weinig! Zeker de moeite om eens een bezoek te brengen.
Grote kinderboerderij waar je met je kinderen heerlijk tussen de pauwen, geiten en lama's kunt lopen. Kinderen zien ook konijnen, kippen en schapen, dus het kan een mooi educatief dagje uit voor ze zijn. De boerderij zet veel zeep neer, maar vroeger waren onze handen door het aaien van de geiten soms bruin/zwart en aten we rustig een broodje uit de hand. Alleen maar goed voor de afweer.
Erg mooie dieren! Leuke speeltuin en vriendelijk personeel.
Erg leuke kinderboerderij op een supermooie locatie. Voor kinderen is dit een echte aanrader, je kan er ook nog een lekker kopje koffie drinken als de kinderen bezig zijn.
Rustig, vriendelijk personeel, veel moois te zien.
Mooie kinderboerderij aan de rand van de gemeente Ommen. Nette prijzen voor eten en drinken. Van alles te doen met veel uitleg over de dieren.
Mooie kleinschalige kinderboerderij met allerlei speel- en ontdekplekken. Erg leuk om te bezoeken met kinderen
Zag er netjes en verzorgd uit. Mooie dieren, in nette hokken.
Ons bezoek met kleindochter aan de kinderboerderij in Ommen was heel gezellig. Vandaag stond er een kraampje buiten waar je drankjes en kleine consumpties kan kopen. Vonden wij heel slim.
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid